Centru Educational/Grădiniță YouStars

de Cosmin Andrei
Adauga la favorite
Vezi
277
vizualizari
0 lei
din 30,000 lei
Smeura, Județul Argeș
YouStars doreste sa sustina un proiect mult mai amplu anul acesta, construirea unui centru educațional pentru copii, pozitionat intr-un mediu rural.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Scurt Istoric YouStars

YouStars este cel mai mare eveniment national - caritabil din Romania. Pe scena YouStars urcand personalitati marcante din Romania, de la cei mai puternici YouTuberii, avand sute de mii de abonati si milioane de vizulizari, pana la Google Romania si antreprenorii de succes

YouStars in 2 ani de activitate a sustinut mai multe campanii umanitare in orasele in care s-a desfasurat.

Dar ce este, de fapt, YouStars? Această asociație a pornit în urmă cu doi ani, în septembrie 2015, odată cu organizarea în Pitești a primului fan meeting cu YouTuberi.Evenimentul a fost unul caritabil și s-a bucurat încă de la început de un real succes, reușind să strângă peste 2000 de tineri, mulți veniți de la zeci și chiar sute de km depărtare. Răsunetul a fost atât de puternic încât a ajuns până la malul mării, unde, în februarie 2016, echipa YouStars și-a instalat scena, Constanța găzduind cea de-a doua ediție. Câteva luni mai târziu, a urmat o nouă ediție, la Pitești și, în timpul organizării celui mai mare eveniment YouStars, organizatorii s-au gândit să pună la cale și o ediție aniversară, unde altundeva decât acasă, acolo unde a început totul, cu doar două cuvinte "Vreau să...". 


Obiectivele proiectului

YouStars doreste sa sustina un proiect mult mai amplu anul acesta, construirea unui centru educațional pentru copii, pozitionat intr-un mediu rural. Proiectul  oferă  copiilor servicii  de  îngrijire, programe  educative,  asistenţă  sociopedagogică,  temele  date  pentru  acasă  şi activităţi  recreative.

 Activitatea va fi un adaos educaţional de tip instituţional,  subsumat educaţiei nonformale, aflată în raport de complementaritate cu educaţia formală. De aceste servicii  beneficiază copiii cu vârste cuprinse între 3  şi 11 ani, proveniţi din familii ce nu au  în grija cui să  lase copiii, dar si copiii care provin dintr-un mediu defavorizat, dar cu toate acestea parinții lor pun educatia pe primul loc.Vor fi supravegheaţi de personal cu pregătire  specială, într-un  cadru  de  grup care  poate  stimula capacitatea lor de relaţionare interpersonală cu cei de aceeaşi vârstă dar şi cu vârste diferite. Statisitic in Romania anului 2016 in mediul rural traiesc  44,80% persoane.

De ce avem nevoie?

Pana in acest moment, YouStars am facut rost de imobilul in care doreste sa construiasca acest centru. Costurile vor acuperii finisajele exterioare si interioare plus dotarea acestuia la standarde ridicate, astfel incat sa se bucure peste 30 de copiii talentati de aceasta oportunitate.

Scopul proiectului?

Elementele de bază ale educaţiei propuse în cadrul proiectului vizează îmbunătăţirea competenţelor sociale, nivelul cooperarii, nivelul comunicării verbale şi nonverbale şi nivelul creativităţii prin:

    Procesul de învăţare prin joc;

    Participarea copilului la alegerea activităţilor şi a jocurilor.

    Organizarea adecvată a ambientului educativ;

    Flexibilitatea strategiilor de predare-învăţare.

Proiectul nostru îşi propune :

a. Activităţi de educaţie informală şi nonformală care să amelioreze comportamentul de adaptare şcolară.
b. Crearea unei motivaţii optime pentru activitatea(participarea) şcolară.
Prevenirea comportamentului de eşec şi abandon şcolar.
c. Cointeresarea familiei în activităţile de timp liber şi educaţie în scopul ameliorării relaţiei intrafamiliale(copii-adulţi).
d. Activitatea de supraveghere şi sprijin în efectuarea temelor şcolare.
Activităţi recreative de socializare, de petrecere a timpului  în colaborare cu şcoala (excursii, drumeţii, vizite, la obiective turistice).
e. Facilitarea integrării şcolii în comunitate  şi medierea  relaţiei părinţi-şcoală în cazul familiilor prea ocupate sau dezinteresate pentru educarea copiilor lor.
f. Acest serviciu va fi unul integrat modern şi competitiv crescând astfel valoarea actului educaţional.
g. Crează activităţi compensatorii şi recompensatorii pentru copiii cuprinşi în forma de învăţământ primar, stabilind astfel un nivel motivaţional ridicat pentru participarea la activităţile şcolare.
h.Activităţi de dobândire a deprinderilor de viaţă independentă şi autonomie personală.
i. Vom învăţa copiii să-şi gestioneze singuri un mic buget propriu precum şi gestionarea timpului liber.

Riscuri:

Riscurile acestui proiect sunt minine, avand in vedere ca acesta vine in ajutortul comunitatii in care activeaza, aducand un un plus beneficiarilor (copiilor si parintilor) cat si prestatorilor prin creearea de locuri de munca.

Este un proiect indraznet pentru YouStars, dar avand in vedere impactul proiectelor din trecut credem ca vom reusii.


Pentru mai multe intrebarii va stam la dispoztie:

cosmin.neacsu@youstars.ro

Facebook: YouStars Events

 

Si noi suntem tot un ONG! Misiunea Asociatiei YouStars Events este de a ajuta populatia, pentru a-si indeplini misiunea la adevaratul potential.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 8 luni
Numele meu este Robert MONTIER; Investitor privat în Franța. Proiectul dvs. mi-a atras atenția asupra site-ului sprijina.ro și aș dori să am mai multe informații. Puteți să-mi spuneți mai multe despre dvs. și suma forfetară pe care o căutați? Aici este adresa mea de email: montierrobert@outlook.fr
Nu sunt contributii facute