Intrebari frecvente


A. BINE ATI VENIT PE Sprijina.ro:

1. La ce se refera Sprijina.ro?


Scopul platformei Sprijina.ro este de a crea o miscare influenta puternica la nivelul comunitatii. Ne dorim ca atunci cand vom incepe sa lucram impreuna, proiectul sa debuteze cu lucruri minunate, astfel putem valorifica "puterea’’ comunitatii. Doar in acest mod vom obtine cat mai multe rezultate pozitive. Vei avea posibilitatea de a strange fondurile necesare online, iar impreuna cu noi adoptand o atitudine pozitiva putem aduce o schimbare radicala in comunitatea noastra. Ai la dispozitie intre 1 si 60 de zile pentru strangerea fondurilor necesare, astfel incat in comunitatea ta sa se materializeze obiectivele propuse. Odata cu atingerea obiectivului, vom redirectiona fondurile obtinute in contul tau IBAN, scazand comisionul agreat in termeni si conditii in functie de obiectivul realizat, precum si costurile care implica operatiunile bancare.

2. Cine poate utiliza Sprijina.ro?

Aceasta platforma poate fi utilizata de catre orice persoana de cetatenie romana care are peste 18 ani si idei demne de aplicat.

3. In ce scopuri se pot strange fonduri pe Sprijina.ro?

Pe Sprijina.ro se pot strange fonduri pentru diferite proiecte care fac parte dintre categoriile mentionate pe pagina principala a platformei. Daca doresti sa te consulti cu noi inainte de a-ti posta proiectul, click Aici.

4. Cum pot incepe?

  1. Creeaza o prezentare si stabileste obiectivul pe care ar trebui sa il atingi astfel incat ideea ta sa se poata realiza.
  2. Mai intai de toate noi vom verifica contul tau de utilizator pentru a vedea daca esti cu adevarat persoana care sustii (vom verifica informatiile confruntand datele de pe extrasul de cont IBAN si cartea ta de identitate).
  3. Odata ce noi ti-am aprobat posibilitatea de a continua, din acel moment poti incepe sa lucrezi la prezentarea si postarea proiectului. Nu uita ca ai termen de promovare intre 1 si 60 de zile pentru a-ti atinge obiectivul.

5. Se percep comisioane diferite in functie de atingerea obiectivelor?

Daca vei reusi sa atingi obiectivul propus sau vei depasi valoarea stabilita initial se va percepe un comision de 5%. In cazul in care se va obtine doar o parte din obiectivul propus, atunci se va percepe un comision de 9%. Cel mai indicat este sa iti atingi obiectivul astfel incat sa iti poti concretiza ideile expuse.

6. Pe platforma Sprijina.ro se percep comisioane?

Ne face o mare placere sa iti fim de folos pentru a reusi sa realizam lucruri minunate in mijlocul comunitatii, oferindu-ti cele mai bune "instrumente online’’. In cazul in care se atinge sau se depaseste obiectivul propus, atunci se va percepe un comision de 5%. Daca nu se va reusi atingerea obiectivului se va percepe un comision de 9%. In ambele cazuri se va retine din fondurile colectate un comision care implica tranzactiile bancare.


B. OBIECTIVUL, TIMPUL ALOCAT PROMOVARII PROIECTULUI SI ALTE ASPECTE IMPORTANTE:

1. Este posibil sa se stranga fonduri mai mari decat obiectivul stabilit initial?

Bineinteles. Nu exista nici o limita impusa. Vom redirectiona fondurile adunate in contul tau IBAN la finalizarea perioadei alese intre 1 si 60 zile, careia i se aplica un comision de 5% si costul operatiunilor bancare.

2. Ce se va intampla daca nu ating obiectivul stabilit?

In cazul in care nu vei reusi sa atingi obiectivul stabilit, va fi perceput un comision de 9%. Va trebui sa te straduiesti mai mult, pentru a-ti atinge obiectivul si pentru a-ti materializa ideile propuse.

3. Cand putem publica proiectul pe care dorim sa il promovam?

Din momentul in care ti-ai creat contul de utilizator, noi vom verifica datele tale personale. Daca verificarea datelor tale a fost realizata cu succes vei primi acceptul pentru “start”. Se poate da “start” proiectului in momentul in care consideri ca esti pregatit. Asigura-te ca promovezi cat mai adecvat posibil proiectul si urmareste fondurile pe care le vei obtine treptat.

4. De ce trebuie sa imi stabilesc obiectivul?

Fii transparent! Stabileste-ti bugetul in detaliu care trebuie sa includa si obiectivul. In acest fel, sustinatorii tai vor sti care este suma de care ai nevoie si in ce scop va fi folosita. Daca reusesti sa strangi doar o parte din obiectivul stabilit, e indicat ca sustinatorii tai sa stie in ce scop se vor folosi sumele respective. Acest lucru este valabil si pentru sumele obtinute suplimentar, in cazul in care ai reusit sa-ti depasesti obiectivul.

5. Pot sa inchid pagina de promovare inainte de finalizarea proiectului?

Acest lucru nu este posibil! Toate paginile de pe platforma Sprijina.ro trebuie sa fie active intre 1 si 60 de zile. Incearca sa faci tot posibilul ca sa reusesti ceea ce ti-ai propus inainte ca timpul de promovare sa expire. In cazul in care reusesti sa iti atingi obiectivul inainte de termenul final de promovare a proiectului, asigura-te ca persoanele care au contribuit pentru proiectul tau sunt la curent cu informatiile legate de modul in care vor fi investe sumele aditionale.

C. INFORMATII PERSONALE SI DETALII BANCARE

1. Din ce motiv aveti nevoie de informatiile mele bancare?

Este necesar sa stim unde vom trimite fondurile stranse, la expirarea termenului ales intre 1 si 60 zile. In momentul in care o sa iti creezi contul de utilizator vom solicita de la tine datele personale eliberate de banca emitenta a contului tau IBAN. Rolul nostru este de a identifica o legatura intre cartea de identitate si datele tale bancare. Trebuie sa ne asiguram ca este cu adevarat contul tau si nu contul altei persoane pentru care intentionezi sa colectezi fonduri.

2. Cum veti putea afla daca informatiile pe care vi le acord sunt cele adevarate?

Vom verifica identitatea initiatorului proiectului pentru a fi 100% siguri de faptul ca informatiile pe care le-am primit din partea titularului contului de utilizator coincid cu datele din cartea de identitate si datele bancare. Daca se intampla ca datele sa nu coincida, noi vom lua legatura cu titularul contului de utilizator. Se vor solicita informatii suplimentare pentru ca acea persoana sa aiba intr-un final acces la platforma.

3. In cazul in care o persoana detine mai multe conturi, pe care dintre ele ar fi indicat sa il foloseasca?

Asigura-te ca informatiile contului IBAN sunt reale si ca numele si adresa pe care le-ai inregistrat in contul respectiv de utilizator coincid cu informatiile oferite, pentru a putea primi acordul de a publica si promova un proiect.

4. Din ce cauza a esuat verificarea contului meu de utilizator?

Este dificil sa precizam motivul pentru care verificarea contului de utilizator a esuat. Verificarea consta in confruntarea datelor din cartea de identitate cu datele bancare. Daca se gasesc mici diferente, oricat ar fi de minore, cu siguranta verificarea va esua din nou.

D. CREAREA PROIECTULUI. SPUNE-NE O POVESTE FRUMOASA SI INCEARCA SA CREEZI PROIECTUL INTR-UN MOD CAT MAI ATRACTIV.

1. Cum ar trebui creat proiectul intr-un mod cat mai atractiv?

Ai sansa de a convinge sustinatorii de faptul ca, proiectul tau poate aduce schimbari pozitive in comunitatea noastra. Asigura-te ca esti cat mai explicit si concis in momentul in care oferi informatiile legate de proiectul tau. In cazul in care consideri ca aceast proiect are nevoie de o solutionare cat mai urgenta, poti sublinia acest lucru si cu siguranta sustinatorii se vor implica mult mai prompt.

2. Care sunt punctele de vedere pentru care ar trebui sa iti faci griji?

In primul rand iti sugeram sa explici concret oamenilor despre ce este vorba in proiectul tau. Ofera informatii precise pentru a-i putea convinge ca ai cu adevarat nevoie de implicarea lor in solutionarea proiectului tau. Daca proiectul va fi important pentru tine atunci va fi important si in ochii altora.

3. In ce scop vor fi folosite fondurile?

In sectiunea “Povestea” prezinta o situatie detaliata a costurilor legate de proiectul tau si modul in care va fi utilizata finantarea respectiva. E important sa iti exprimi dorinta de a obtine cu adevarat acea finantare pentru materializarea obiectivelor propuse. Fii cat mai explicit posibil, deoarece asta va oferi oamenilor posibilitatea de a vedea exact ceea ce doresti sa obtii pentru a motiva donatorii.

4. Cand vor putea observa sustinatorii influenta contributiei lor?

Sustinatorii vor astepta sa vada impactul angajamentului lor, care poate da curaj si altor potentiali sustinatori atunci cand vor putea vedea in mod concret, in ce scop va fi utilizata suma depusa ca sustinere. Poti utiliza sectiunea “Actualizari”, pentru a oferi sustinatorilor tai informatii constante si precise cu privire la progresul realizat.

5. Cum pot sa mentin legatura cu sustinatorii proiectului meu?

Este important ca donatorii sa fie tinuti la curent cu evolutia proiectului sustinut. Este esential sa te asiguri ca oferi sustinatorilor informatii actualizate, aratandu-ti recunostinta in sectiunea “Actualizari” aflata pe pagina proiectului tau. In acest mod oricine va vizita proiectul va putea vizualiza toate detaliile actualizate.

E. ACORDAREA SPRIJINULUI – PE PAGINA DE SPRIJINA.RO

1. Cum pot sa ma asigur ca informatiile legate de proiect, pe pagina Sprijina.ro sunt reale?

Noi verificam fiecare cont de utilizator care este creat pe platforma noastra, pentru a ne asigura de identitatea tuturor persoanelor carora le trimitem fondurile stranse. Poti fi sigur ca initiatorul este exact persoana care a publicat si promovat proiectul respectiv. Sprijina.ro doreste sa formeze o comunitate de incredere, iar noi te asiguram ca fiecare proiect creat de catre initiator exprima cu adevarat ceea ce el isi doreste sa obtina, iar fondurile stranse vor fi investite in mod corect si concret. Vei fi informat continuu cu privire la utilizarea fondurilor colectate din donatii in sectiunea “Actualizari”. In cazul in care ai orice tip de intrebare, contacteaza in privat reprezentantul proiectului, folosind sectiunea “Comentarii” aflata pe pagina proiectului.

2. Cum intru in posesia fondurilor colectate?

La finalizarea termenului ales intre 1 si 60 zile de promovare a proiectului vom redirectiona toate fondurile colectate in termen de aproximativ 30 zile calendaristice, exceptie facand sumele colectate prin SMS care vor fi redirectionate in termen de 60 zile calendaristice, fondurile alocate vor fi trimise catre initiatorul proiectului.

3. In cazul in care mi-am schimbat parerea cu privire la sustinerea proiectului – se pot restitui fondurile colectate?

Pentru ca o idee sa se poata materializa, fiecare suma conteaza. Nu putem refuza nici o sustinere acordata pentru un anumit proiect. Asigura-te ca esti complet sigur inainte de a sustine proiectul respectiv!

4. As putea sa sustin un proiect sub protectia anonimatului?

Poti face acest lucru, inainte de a apasa “Contribuie” bifeaza “Doresc sa raman anonim”. De obicei numele sustinatorilor apar mentionate public. Este alegerea fiecarui sustinator. In cele din urma, ceea ce conteaza e ca fiecare suma devine o contributie de valoare, care are scopul de a determina o schimbare pozitiva.

F. OBIECTIV ATINS. CE ESTE DE FACUT ACUM?

1. Ai putea sa imi acorzi o dovada a platii cu fondurile pe care am reusit sa le strang?

Nu este nici o problema, trimite-ne un email, anuntandu-ne ca ai nevoie de o astfel de dovada si noi iti vom oferi datele solicitate.

2. Cat timp dureaza pana cand putem intra in posesia fondurilor stranse?

Promovarea proiectului tau pe platforma Sprijina.ro va fi activa intre 1 si 60 de zile calendaristice de la momentul publicarii. La finalizarea termenului ales intre 1 si 60 de zile de promovare, fondurile colectate vor fi redirectionate catre tine in aproximativ 30 zile calendaristice, exceptie facand sumele colectate prin SMS care se vor transfera in termen de 60 zile calendaristice.