Termeni si Conditii


Sprijina.ro si Sprijina Oameni sunt doua platforme diferite apartinand aceleiasi societati comerciale, respectiv Q FUNDATION.

Sprijina.ro si Sprijina Oameni sunt doua platforme online care servesc la descoperirea, promovarea, solutionarea, infruntarea si depasirea unor situatii aparte facilitand comunicarea intre persoanele implicate la nivelul comunitatii, precum si incurajarea strangerii de fonduri pentru a putea investi in diferitele ramuri ale proiectului sau cauzei.
 
Initiatorii de campanii pe platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni, la publicarea campaniilor trebuie sa aiba cetatenie romana si varsta minima de 18 ani. La aprobarea contului de utilizator, initiatorii de campanii vor trebui sa prezinte urmatoarele documente: carte de identitate si un extras de cont bancar emis de o banca aflata pe teritoriul Romaniei. 

1. Drepturi de proprietate intelectuala si industriala

Prin utilizarea platformelor Sprijina.ro si Sprijina Oameni, sunteti de acord cu Termenii si Conditiile noastre. Va rugam sa cititi cu atentie! Informarea dumneavoastra cu privire la Termenii si Conditiile noastre va preceda orice act sau fapt de natura sa determine obligatii pentru partile contractante. Daca nu doriti sa va supuneti acestor termeni si conditii trebuie sa va asumati faptul ca nu puteti utiliza platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni si serviciile aferente acestora. Acesti termeni si conditii pot suferi modificari pe parcursul perioadei de functionare a platformelor, in functie de schimbarile intervenite in functionarea acestora, in ceea ce priveste legislatia aplicabila sau din orice alta cauza considerata de catre noi ca fiind generatoare de modificari. Ramane in responsabilitatea dumneavoastra sa accesati si sa verificati acest document in momentul in care accesati platformele online. Ultima versiune a acestui document va defini modul de utilizare a platformelor de la data publicarii pana la urmatoarea modificare. Intregul continut al site-ului Sprijina.ro si Sprijina Oameni - imagini, video, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - sunt proprietatea Q FUNDATION si a furnizorilor nostri si sunt aparate de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Dumneavoastra intelegeti dreptul de proprietate intelelectuala si nu veti dezvalui unei terte parti sau veti face publice niciuna din informarile primite de la Sprijina.ro sau Sprijina Oameni. Folosirea fara acordul scris al Sprijina.ro si al Sprijina Oameni a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. De asemenea, sigla Sprijina.ro si sigla Sprijina Oameni sunt marci inregistrate si beneficiaza de protectia legislatiei in vigoare.

2. Domeniul de activitate

Platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni colecteaza fonduri/donatii in numele initiatorului cauzei sau proiectului; de la donatori conform codului fiscal Art.129(3) alin (e). La finalizarea fiecarui proiect Q FUNDATION va retine la sursa un comision procentual din sumele colectate, comision agreat la publicarea proiectului.

3. Utilizarea donatiilor, comisioane si taxe

Sprijina.ro si Sprijina Oameni va face o selectie preliminara a organizatiilor, asociatilor si persoanelor fizice si va permite inscrierea pe Sprijina.ro si Sprijina Oameni doar a acelora care respecta conditiile impuse de catre noi. Sprijina.ro si Sprijina Oameni nu pot fi facute responsabile pentru modalitatea in care initiatorii sau beneficiarii donatiilor aleg sa cheltuiasca banii donati prin cele doua platforme si serviciile conexe. Initiatorul sau beneficiarul proiectului trebuie sa se achite de obligatiile pe care si le-au asumat prin stabilirea recompenselor. Ei sunt singurii responsabili pentru livrarea si indeplinirea in general a acestor recompense, la data declarata pentru fiecare in parte. Sprijina.ro si Sprijina Oameni pot dispune anularea si nepublicarea unui proiect sau a unei cauze, in cazul identificarii de catre noi sau semnalarii de catre utilizatori a unor abuzuri in acest sens. Dupa efecturarea unei contributii, orice cerere de rambursare a ei va fi adresata doar beneficiarului si este strict legata de relatia dintre benificiar si sustinator. Sprijina.ro si Sprijina Oameni nu pot opera nici o rambursare de contributii, avand in vedere faptul ca acestea vor fi directionate direct catre organizatiile initiatoare sau beneficiare. 

Pentru proiectele lansate pe platforma Sprijina.ro, sumele colectate vor fi virate cu "Ordin de plata" in termen de 30 zile calendaristice de la finalizarea campaniei in contul IBAN al initiatorului proiectului, exceptie facand, sumele colectate prin SMS, care vor fi transferate in contul utilizatorului in termen de 60 zile de la finalizarea campaniei. Pentru campaniile lansate prin intermediul platformei Sprijina Oameni, sumele colectate vor fi transferate in contul initiatorului dupa data de 25 a lunii pentru fondurile stranse din luna anterioara. Valoarea "ordinului de plata" va fi egala cu suma fondurilor colectate minus factura de comision platforma. Factura de comision este considerata a fi achitata in avans prin retinerea de la decontare a contravalorii acesteia. Q FUNDATION pentru proiectele lansate prin platforma Sprijina.ro isi pastreaza un comision de 5% in situatia in care respectivul proiect isi atinge obiectivul propus iar in situatia in care realizarile sunt sub obiectivul stabilit initial, comisionul va fi de 9%. In ambele cazuri la aceste comisioane se vor mai aplica si taxele integratorului de plati. Q FUNDATION pentru cauzele lansate prin platforma Sprijina Oameni practica un comision de 0% la care se vor mai aplica taxele integratorului de plati. Q FUNDATION nu este responsabila pentru declararea si impozitarea sumelor provenite din contributii.

Odata publicat un proiect pe platforma Sprijina.ro care are un termen intre 1 si 60 zile calendaristice, pe aceasta perioada toate fondurile colectate se vor realiza doar si exclusiv prin intermediul platformei, orice mijloc de incercare de ocolire a platformei duce automat la excluderea proiectului de pe platforma Sprijina.ro. Odata publicat un proiect pe platforma Sprijina.ro, si a acumulat cel putin o contributie, el nu va putea fi depublicat, inactiv sau sters din baza de date. Sumele provenite din contributiile cu "Ordin de plata" dupa finalizarea proiectelor sau cauzelor vor fi redirectionate automat catre alte proiecte sau cauze active.

In cazul platilor prin SMS, Q Fundation nu incaseaza direct de la sustinatorii campaniei contravaloarea sumelor platite prin platforma Sprijina.ro, ci printr-o relatie intermediara dintre integratorul de plati si operatorii de telefonie mobila. Ca urmare, Q Fundation nu va fi facuta responsabila de eventualele probleme aparute in sistemul de plata electronica. Totodata pot aparea intarzieri la decontarea sumelor colectate la termen, prin SMS, de catre initiatorul proiectului, avand in vedere circuitul relatiilor comerciale intre platforma Sprijina.ro, integratorul de plati si operatorii de telefonie mobila.

 3.1.Comisioanele platformei Sprijina.ro

Q FUNDATION este o societate pro profit, comisioanele practicate prin intermediul platformei se aplica doar la sumele colectate si sunt urmatoarele:

Realizarile tale sunt:

Obiectiv atins

Obiectiv nerealizat

Persoane fizice

Din suma colectata se va scadea doar 5 %. Comisionul va rasplati astfel atingerea obiectivului.

Din suma colectata se va scadea un comision de 9%. Acesta va incuraja persoanele sa-si stabileasca obiective realiste pentru proiectele lor.

Companii non profit

4.0%

7.2%

Companii pro profit

Din suma colectata se va scadea doar 5 %. Comisionul va rasplati astfel atingerea obiectivului.

Din suma colectata se va scadea un comision de 9%. Acesta va incuraja persoanele sa-si stabileasca obiective realiste pentru proiectele lor.

 2.Comisioane integrator de plati: Incasari cu Cardul Bancar, comision 1,5% din sumele incasate cu platile cu cardul

Pentru incasarile cu cardul "Sprijina si Tu" se vor percepe doar comisioanele platformei, mentionate la punctul numarul 3.1.

La finalul campaniei sumele colectate vor fi transferate in contul dumneavoastra integral mai putin comisioanele Q FUNDATION si comisioanele integratorului de plati.


4. Protectia datelor cu caracter personal

Q FUNDATION explica modul in care tratam datele dumneavoastra cu caracter personal. Prin utilizarea platformelor noastre, sunteti de acord sa putem utiliza datele respective conform politicii noastre de confidentialitate. Informatiile de orice natura furnizate de catre dumneavoastra vor ramane in proprietatea noastra. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute sau furnizate altor parti decat numai cu acordul dumneavoastra si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Mesajele noastre sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de noi. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite si nici furnizate altor parti. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, ne oferiti acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord sa putem utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul platformelor noastre. Q FUNDATION nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens. Prin inscrierea in baza de date Sprijina.ro sau Sprijina Oameni, va oferiti consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a serviciilor noastre, etc. Intelegeti dreptul de protejare a confidentialitatii si nu veti face nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti cu privire la cauza/proiect, fara consimtamantul prealabil scris al Q FUNDATION. In caz contrar, ne rezervam dreptul de actiona in instanta. Un utilizator va putea solicita stergerea din baza de date a contului creat pe platforma Sprijina.ro si Sprijina Oameni daca proiectul sau cauza ce ii apartine nu a acumulat cel putin o sustinere.

5. Responsabilitatea pentru linkuri catre alte site-uri, server, browser

Platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni sunt gazduite de serverele unei terte firme. Din acest motiv, Sprijina.ro si Sprijina Oameni nu vor putea fi facute responsabile pentru eventualele erori aparute pe site, indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari. De asemenea, Sprijina.ro si Sprijina Oameni nu vor putea fi facute raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea platformelor. Sprijina.ro si Sprijina Oameni nu raspund de continutul, calitatea sau natura site-urilor care pot fi accesate prin legaturi de pe cele doua platforme. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

6. Folosirea cartilor de debit sau de credit fara permisiune

Donatiile efectuate pe platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni se pot realiza numai online, aceasta genereaza o operatiune bancara, o tranzactie pe cardul dumneavoastra care este nedisputabila si finala. In situatia in care se constata folosirea unui card de debit sau de credit fara accesul persoanei de drept a cardului, ori daca acesta a fost pierdut sau furat va rugam sa urmati procedura in acest sens, urmand sa notificati banca dumneavoastra emitenta a cardului.

7. Responsabilitatea pentru comentariile utilizatorilor

Daca utilizati platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni, puteti face comentarii la adresa noastra si a serviciilor pe care le oferim, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. Sprijina.ro si Sprijina Oameni isi rezerva dreptul de a nu publica pe platforme comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contin virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, mail-uri in masa sau orice alta forma de spam. Q FUNDATION nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligat sa plateasca niciun fel de despagubiri pentru orice forma de dauna produsa prin astfel de comentarii sau comunicari. In cazul trimiterii unor materiale/documente, altele decat cele legate de procesul de colectare de fonduri/donatii a unor produse, se considera ca utilizatorul confera Q FUNDATION si afiliatilor/asociatilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a le folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui oriunde in lume, prin orice mijloc. Dumneavostra garantati ca aveti toate drepturile asupra continutului pe care il transmiteti pentru a fi publicat pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzati prejudicii nici unei persoane. Q FUNDATION nu isi asuma nicio responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii platformelor, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe platforme.

8. Responsabilitatea pentru publicarea proiectelor care contin imagini/video

Initiatorul proiectului sau cauzei este direct responsabil de publicarea pe platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni a proiectelor si cauzelor care contin imagini/video cu persoane care nu au varsta de 18 ani pana la momentul publicarii proiectului sau cauzei. Initiatorul proiectului sau cauzei trebuie sa se asigure ca publicarea materialelor incarcate pe platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni sunt proprietatea lui, in caz contrar fiind raspunzator in fata autoritatilor competente.

9. Reguli de utilizare si conduita

Platformele Sprijina.ro si Sprijina Oameni pun la dispozitie utilizatorilor sai posibilitatea de a semnala sau raporta anumite nereguli legate de un anumit proiect sau cauza. In situatia in care se constata ca un anumit proiect sau cauza nu se incadreaza in termeni si conditiile platformelor acesta va fi suspendat si in situatia in care raportarile se demonstreaza a fi reale decizia de redirectionare o fondurilor colectate pana la momentul suspendarii proiectului in revine in totalitate Q FUNDATION. Redirectionarea va fi realizata catre un proiect sau o cauza din aceasi categorie daca exista posibilitatea sau o alta categorie similara cu cea mai mare sansa de realizare a obiectivului.
 
*Actualizat la data de 22 August ora 12:00.