Şcoala de Iarnă "Tinerii de Azi – Adulții de Mâine"

de Cristian Tanase
Adauga la favorite
Vezi
3262
vizualizari
141 lei
din 2,500 lei
Râul Sadului, Județul Sibiu
Şcoala de Iarnă "Tinerii de Azi – Adulții de Mâine" constă într-o săptămână de dezvoltare personală la munte, în județul Sibiu.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Asociația Generației de Azi are drept scop principal promovarea și apărarea drepturilor tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani cât și dezvoltarea prin implicarea în activități de voluntariat în comunitatea din care fac parte. Începând cu anul 2015 au fost organizate proiecte locale, regionale, naționale și internaționale care au avut drept beneficiari peste 1000 de tineri și nu numai. În această perioadă au fost organizate prin implicarea activă a tinerilor pe bază de activități de voluntariat următoarele acțiuni:

Anul acesta dorim să organizăm ediția a III-a a Școlii de Iarnă Tinerii de Azi – Adulții de Mâine, un proiect cu tradiție în organizația noastră, ce are ca scop dezvoltarea personală a tinerilor cu vârste cuprinse între 14-24 ani, un proiect ce îi inițiază în universul educației non-formale. Dorim ca 72 de tineri să participe activ în acest laborator al non-formalului ce va avea loc la Râul Sadului, județul Sibiu, în perioada 02-08 februarie 2018, laborator unde aceștia vor avea posibilitatea să urmeze ateliere de dans, muzică, film și teatru – dar și workshop-uri de inter-cunoaștere personală, încredere în sine, stima de sine, dezvoltarea abilităților sociale, dezvoltarea abilităților de viață independentă, leadership, reziliență emoțională și comunicare asertivă. Sedimentarea acestor abilități, la vârsta adolescenței când începe procesul de explorare și cristalizare a identității de sine, reprezintă temelia pentru un viitor adult sănătos din punct de vedere fizic, mintal și spiritual.

Considerăm că dezvoltarea personală a tinerilor este esențială pentru a crea o societate cu valori sănătoase, centrate pe intra-ajutorare dar și autosuficiență cu accent pe nuanțarea valorilor prosociale. Activitățile existente în acest proiect, au rolul de identifica și de a pune în aplicare resursele existente deja în potențialul activ și inactiv al adolescenților pentru a putea să le transpună apoi, în viața de zi cu zi, ce se întâmplă chiar acum în afara Școlii de Iarnă Tinerii de Azi – Adulții de Mâine.

Acest laborator al non-formalului, prin activitățile mai sus menționate, creează contextul necesar astfel încât un tânăr își descoperă pasiunile și hobby-urile, identifică provocările pe care le are într-un cadru securizant și protejat, cât și pune cărămizile în construcția încrederii și stimei de sine – factori absolut necesari pentru o viață echilibrată și armonioasă.

Personalul implicat în acest proiect lucrează în regim de voluntariat, altă tradiție a Asociației AGA, de la managerul de proiect, asistenții de proiect, organizatori cât și traineri implicați în toate activitățile desfășurate de către aceștia, participanților li se solicită o taxă de înscriere – taxă din care este asigurată găzduirea și hrana participanților pe perioada desfășurării proiectului în Râul Sadului, județul Sibiu, dar și achiziționarea materialelor pentru buna desfășurare a workshop-urilor și atelierelor.

Prin donația pe care o faceți, acoperiți o parte din cazarea participanților, ajutați în achiziționarea de materiale de papetărie/lucru, dar și în închirierea de microbuze necesare transportului participanților din Sibiu în Râul Sadului(nu există transport în comun) .

Provocarea cea mai pregnantă în acest proiect sunt fondurile, de aceea se încearcă atât de mult promovarea pe site-uri de crowfunding, corporații, instituții publice sau private, cunoștințe sau prieteni, pentru identificarea unor surse de finanțare pentru a ne putea pune încă o dată visul în practică, acela de a planta semințe ale schimbării prosociale în sufletele tinerilor din România, însă avem încrederea și motivația necesară pentru a putea depăși acest obstacol, alături de voi!

Prin suma donată, sunteți un bun „complice” în procesul dezvoltării armonioase a tinerilor participanți în acest proiect, altruismul dvs. fiind o dovadă a încrederii pe care o acordați noii generații, ce în câțiva ani o să ajungă adulți independenți, ce au puterea de a contura societatea prin valori prosociale, devenind cetățeni activi și provocând schimbări sănătoase de la nivel individual. Cu toate acestea, dorim să vă oferim ca gest simbolic și palpabil al bunăvoinței dvs. de “complice al dezvoltării”  recompense.

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Rares Vasilica
acum un an
Sarbatori fericite
31.00 lei
Raul Incicau
acum un an
La fel ca si "Scoala de Vara", acest proiect minunat "Scoala de iarna", este unul cu traditie in AGA, De aceea, sunty sigur ca rezultatele vor fi cu mult peste asteptari. Va doresc mult succes si Dumnezeu sa va poarte pasii numai pe drumuri bune.
30.00 lei
Manailescu Octavian George
acum un an
Mult succes'Dragilor'!!!
10.00 lei
anonim
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
:) dragoste!
25.00 lei