Pași în doi

de Teodor Hossu-Longin
Adauga la favorite
Vezi
2581
vizualizari
18,720 lei
din 10,000 lei
București,
Sprijină publicarea volumului de poezie „Pași în doi”, o carte inedită, scrisă „la două mâini” și ilustrată de doi pictori din noul val.
Initiator proiect
1 proiect

Participă și susține prin alegerea unei recompense apariția cărții „Pași în doi”, primul exercițiu liric al scriitorului Teodor Hossu-Longin, dublat în demersul său de poetul consacrat Adrian (Adilă) Pârvu. Cu sprijinul tău, volumul va fi publicat și va fi parte integrantă din proiectul „Cu cartea prin liceu”, care de șapte ani promovează scriitorii contemporani și literatura autohtonă de calitate în fața adolescenților români.

Despre „Pași în doi”

Liberul arbitru, adică, altfel spus, posibilitatea noastră de a face alegerea potrivită la momentul potrivit este o temă îndelung și aprig dezbătută. Teoriile, fie ele dogmatic-religioase, fie umanist-filosofice converg spre o concluzie comună: viața omului este o succesiune fatalmente finită de alegeri. Bune sau rele, făcute în pripă sau atent cântărite, alegerile fiecăruia dintre noi determină ceea ce numim destin, soartă, karma. Creatorul, orice nume ar purta El, ne-a înzestrat cu această supremă și subtilă libertate.

Volumul de poezie „Pași în doi” este rodul unei succesiuni de alegeri binevenite, asumate de autorii Teodor Hosu-Longin și Adrian (Adilă) Pârvu. În spiritul titlului, ei sunt perfect susținuți de alegerea pictorilor Dumitru Mihai Glodeanu și Andrei Vlădeanu care au acceptat să ilustreze volumul și să propună cele două coperți distincte. Pentru că, da, o altă ingenioasă alegere a fost aceea de a scoate de sub tipar două cărți într-una singură, în loc de o singură carte scrisă la... două mâini.

Aparținând biologic unor generații diferite, dar aliniați spiritual tuturor enerațiilor de împătimiți ai cuvântului scris, Teo și Adilă se pun spate în spate, ca doi bravi muschetari, provocându-și cititorii cu arme lirice pe cât de diferite, pe atât de egal-eficiente.

Despre proiectul „Cu cartea prin liceu”

"Cu cartea prin liceu" este o inițiativă care a început în 2017 și are ca scop promovarea cititului (în general) și a literaturii românești contemporane (în special) în randul adolescenților. La aceste întâlniri sunt prezenți scriitori români – poeți și prozatori – care discuta liber cu liceeni pasionați de literatură, bibliotecile (acolo unde este nevoie) și adolescenții primind la fiecare întâlnire donații importante de cărți.

Până acum am organizat asemenea întâlniri în peste douăzeci de licee din București, dar și la unități de învățământ superior din Curtea de Argeș, Tîrgu Ocna, Bacău, Tulcea, Motru, Constanța sau Brașov, donațiile efectuate în peste 30 de localități apropiindu-se de 20.000 de volume.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 6 luni
50.00 lei
Dobrin-Manole Andra
acum 6 luni
150.00 lei
Haidet Adrian
acum 6 luni
Ad maiora
110.00 lei
Manciu Cristian
acum 6 luni
Bafta Teo!!!
100.00 lei
Minzu Ioana
acum 6 luni
Succes
50.00 lei
Chitimia Sorana
acum 6 luni
Spor si succes maxim!
110.00 lei
Razvan Codorean
acum 6 luni
60.00 lei
Glodeanu Adrian
acum 6 luni
50.00 lei
Berti Panaiot
acum 6 luni
50.00 lei
Enachescu Vlad
acum 6 luni
Succes si felicitări!
50.00 lei
Laurentiu Mandu
acum 6 luni
50.00 lei
Iunia Pirsoaga
acum 6 luni
50.00 lei
Zamta Adrian
acum 6 luni
60.00 lei
Serban tudor
acum 6 luni
Bagă mare! Succes!
20.00 lei
Daniel Nanu
acum 6 luni
La mai multe!
50.00 lei