Descendența Umană

de Eduard Constantin Olaru
Adauga la favorite
Vezi
2364
vizualizari
4 lei
din 2,400 lei
Iași, Județul Iași
Proiectul “Descendența Umană” reprezintă o inițiativă educațională care își propune popularizarea în rândul tinerilor a domeniului evoluției umane.
Initiator proiect
1 proiect

Mă numesc  Eduard Constantin Olaru, sunt artist plastic și iar pasiunea față de biologie, paleontologie si arheologie m-a determinat să îmbrățișez domeniul artei cu subiect științific. Am demarat acest proiect cu patru ani în urmă, expunându-mi lucrările în București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Galați, Bacău, Piatra Neamț  și Satul Mare iar expozițiile pe care le-am avut s-au bucurat de sprijin din partea organizațiilor cu care am colaborat, și entuziasm din partea vizitatorilor. Aceste expoziții au constat în prezentarea unor lucrări grafice ilustrând diferite tipuri de hominizi și a parcursului evolutiv al acestora, de acum 7 milioane de ani până în prezent, la omul modern, Homo sapiens sapiens.

Acest proiect reprezintă pentru mine o pasiune personală și, mai mult de atât, constituie ceea ce îmi doresc să fie contribuția mea la consolidarea culturii generale a tinerilor în ceea ce privește  întelegerea trecutului îndepărtat al specie noastre. Subiectul evolutiei si originii umane este larg dezbătut în societate și va fi dezbătut pentru mult timp de acum înainte. Am credința că numai o abordare analitică, rațională, bazată pe cercetare si informare obiectivă poate aduce răspunsuri și poate avea un impact pozitiv asupra societății. Studiul evoluției umane conduce în primul rând la întelegerea noastră ca specie și a raportului dintre noi și mediul în care trăim. Astfel proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea unor atitudini sănătoase și conștiente asupra echilibrului necesar existenței vieții și a sustenabilității acesteia pe planeta noastră. Evoluția umană, sau cea a altor specii, nu reprezintă un proces pur biologic, ci și unul socio-cultural, iar punerea în discuție si educația în acest sens contribuie semnificativ la sprijinirea continuă a studiilor care oferă soluții pentru problemele cu care se confruntă în prezent omenirea, de la întelegerea tiparelor sociologice comportamentale, până la dezvoltarea de produse medicamentoase cum ar fi anti-bioticele si anti-viralele.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat acest proiect până acum si modul în care a fost receptat de public, îmi doresc să intru într-o nouă etapă, în care, alături de lucrările grafice pe care le-am realizat, îmi propun să dezvolt portofoliul de lucrări cu reprezentări plastice de busturi și indivizi hominizi în marime naturală, pentru a oferi participanților o experiență completă și personală. Continuând pe aceeași direcție în care am început voi expune aceste lucrări în mai multe orașe din țară organizând totodată o serie de întâlniri de discuții pe tema evoluției umane.

Bugetul necesar realizării acestor activități este 2400 lei și reprezintă suma necesară achiziționării de materiale pentru realizarea următoarelor lucrări.

https://www.behance.net/gallery/10227315/Australopithecus-anamensis-KO-136-(Book-Project)

https://www.behance.net/gallery/10238059/Australopithecus-afarensis-AL-444-(Book-Project)

https://www.behance.net/gallery/10237891/Australopithecus-afarensis-Lucy-(Book-Project)

https://www.behance.net/gallery/10235043/Kenyanthropus-paltyops-(Book-Project)

https://www.behance.net/gallery/10227163/Ardipithecus-ramidus-Ardi-(Book-Project)

https://www.behance.net/gallery/10226847/Sahelanthropus-tchadensis-Toumai-(Book-Project)

Îi invit pe toții cei interesați de acest proiect pe pagina de facebook a proiectului și pe pagina portofoliului meu pentru a pune întrebări, a deschide discuții sau a propune idei.

https://www.facebook.com/HumanLineage

https://www.behance.net/search?search=eduard+olaru

Totodată, pe cei ce vor sprijini acest proiect, îi voi face fericiții posesori a unor suveniruri tematice constând în lucrări grafice sau lucrări personalizate.

Recompensele includ wallpaper-uri pentru desktop, desene personalizate în format electronic, magneți, insigne, calendare, căni și tricouri imprimate cu imagini reprezentându-I pe strămoșii noștri. Ca dovadă de recunoștință deosebită pentru contribuții deosebite voi oferi set-uri puzzle tematice și lucrări grafice personalizate.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Cris B
acum 8 ani
1.00 lei
Nicorici Adrian
acum 8 ani
1.00 lei
florican adrian
acum 8 ani
1.00 lei
Andrei Andrei
acum 8 ani
1.00 lei