Club robotică pentru copiii din Coșbuc, Telciu, Romuli

de Gelu Vlașin
Adauga la favorite
1723
vizualizari
3,105 lei
din 15,000 lei
Coșbuc, Telciu, Romuli
Sprijină și tu cluburile de robotică și programare pentru copiii din satele Coșbuc, Telciu și Romuli! Programează viitorul copiiilor din mediul rural!
Initiator proiect
2 proiecte

 

Prima dată am reușit cu ajutorul vostru să amenajăm și să dotăm o sală de muzică (Sala Allegretto) pentru copiii din localitatea Telciu, jud. Bistrița-Năsăud.  Am primit chiar și 2 piane donație! 

Acum dorim să înființăm și să dotăm 3 cluburi de robotică și programare pentru copiii din satele Coșbuc, Telciu și Romuli.

Am obținut până acum spațiile necesare pentru buna funcționare, am primit ca donație câteva laptopuri și calculatoare, monitoare, hard-disk-uri și am realizat deja primele cursuri în baza unui parteneriat cu Fundația Progress. 

Următorul pas ar fi completarea cluburilor cu laptopuri și calculatoare, dotarea spațiilor cu mobilier adecvat, în principal scaune ergonomice, măsuțe, apoi dotarea cu ozoboți (roboți educativi), minidrone, imprimante 3D.

Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copiii să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

În primul an de program, copiii din fiecare CLUB trec de la nivelul 2 la 4 pe Code.org cu ajutorul trainerilor și dezvoltă animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu

În al doilea an de program participă la activități STEAM – dezvoltă aplicații pe AppInventor, învață electronică și programare pe kituri Arduino, construiesc și programează roboți

Ajută și tu, măcar cu o picătură, la dezvoltarea abilităților tehnologice pentru copiii de la sat. Au și ei dreptul să creadă că se pot forma pentru viitor în domenii tehnologice și informatice performante.  Copiii înseamnă viitorul! 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

acum un an
Minunată inițiativă. Ca studentă am vizitat cu universitatea o librăria tehnologică a unei facultăți din Bergen, Norvegia ( Western Norway University for Applied Sciences ). Poate ajungeți și voi pe acolo cu Clubul. Felicitări multe !
70.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
100.00 lei
Bogdan POP
acum un an
500.00 lei
Cristina Nuț
acum un an
Continuați, acesti elevi vor ajunge departe Vreau peste ani sa aud ca 1 ( stiu ca vor fi mai multi) a ajjns un it-ist exceptional.
250.00 lei
Păstrăvăria RIN Romuli
acum un an
200.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Mult succes in continuare.!
50.00 lei
Monica Andreea pop
acum un an
100.00 lei
Monica pop
acum un an
10.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
50.00 lei
Dr. Olărițiu Radu
acum un an
100.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
300.00 lei
Corina Loica
acum un an
400.00 lei
Pop Ioana
acum un an
25.00 lei
Dumbravan Emanuela
acum un an
Mult succes, este un proiect foarte fain!
200.00 lei
Dobricean Ioan
acum un an
100.00 lei
 • 21 /04
  2023
  1

  Donațiile se pot face prin și prin virament bancar la:

   

  Centrul European pentru Excelență Culturală Diverbium:

   

  Cont în lei: RO27BTRLRONCRT0562937701 

   

  Cont în euro: RO74BTRLEURCRT0562937701

   

  Banca Transilvania