AmFiTeatru 10 Festival adolescent

de Lenuș Teodora Rîșca
Adauga la favorite
Vezi
12015
vizualizari
3,800 lei
din 3,050 lei
Botoșani,
Bună! AmFiTeatru 10 are nevoie de ajutor ca să crească. DOAR TU îl poți ajuta!
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Ce este AmFiTeatru?

Festivalul AmFiTeatru este un proiect educațional ce aduce în comunitatea culturală din Botoșani diferite momente artistice, create de adolescenți sau de artiști profesioniști din toată țara. În plus, după primele patru ediții, organizarea festivalului a fost făcută de o echipă de adolescenți iar finalitatea acestuia s-a găsit nu doar în comunitate, cât și în antrenarea în organizare a acestor liceeni. Iar pe lângă toate acestea, festivalul ajută la dezvoltarea economiei locale prin publicitatea oferită sponsorilor. Așadar, în luna aprilie a anului acesta AmFiTeatru va ajunge la ediția a 10-a, păstrându-și deviza ”Un festival de teatru făcut pentru adolescenți, de adolescenți.”

Cine suntem?

Festivalul de teatru adolescent AmFiTeatru este organizat de Asociaţia Amfiteatru-2006 Botoșani, Atelierul de teatru al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoșani, DAR Association București, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani, Fundația Județeană pentru Tineret, Centrului Naţional de Studii „Mihai Eminescu” – Memorialul Ipoteşti.

De la ediția a 4-a, în fiecare an, festivalul este organizat de către liceenii din trupa de teatru Atelierul de Teatru al Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Botoșani, alături de voluntarii veniți de prin toate liceele orașului. Astfel putem spune că AmFiTeatru este un produs colectiv al adolescenților pasionați de teatru din comunitatea Botoșaniului. Menționăm și faptul că acest festival este al doilea ca număr de voluntari ai unui festival de teatru adolescent din țară.

Echipa de organizare este împărțită în diferite departamente:

DEPARTAMENTUL DE VOLUNTARI
DEPARTAMENTUL ECOLOGIC
DEPARTAMENTUL DE CAZĂRI ȘI TRANSPORT
DEPARTAMENTUL IMAGINE
DEPARTAMENTUL MEDIA
DEPARTAMENTUL PR ȘI PUBLICITATE
DEPARTAMENTUL EVENIMENTE
DEPARTAMENTUL COMUNITATE
DEPARTAMENTUL DE SPONSORIZĂRI
DEPARTAMENTUL DE MONITORI

Repartizarea se face în funcție de dorințele fiecărui adolescent din echipă și de experiențele fiecăruia din anii precedenți.

AșFiDirectorii festivalului sunt aleși, prin vot, dintre membrii de clasa a 12-a.

Ce se întâmplă?

În fiecare an festivalul primește 9 trupe de teatru adolescent venite din toată țara, trupe ce vor juca în zilele de festival: 25-29 aprilie 2018 și vor fi cazate la Memorialul Ipotești. În aceeași perioadă spectacolele profesioniste invitate au rolul de a diversifica activitatea culturală din municipiul Botoşani şi de a aduce un suflu nou, o viziune diferită asupra teatrului profesionist.

Președintele de onoare este Andrei Șerban, iar Juriul festivalului este format din personalități ale teatrului (actori, regizori pedagogi teatrali – Mihaela Sîrbu, Teodora Câmpineanu, Ștefan Huluba, Romina Sehlanec, Alexandru Dobynciuc) și acordă Premiul AmFiTeatru. De asemenea, Juriul elevilor este format din adolescenți de clasa a XII-a, aleşi din trupele participante în festival și acordă Premiul Adolescent. De asemenea, juriul acordă premii individuale de interpretare.

Înainte de perioada desfășurării festivalului, în cadrul AmFiTeatru se organizează evenimente ca „Seara de poezie”, „AmFiCinemateca” și Joia Tineretului care au ca țintă comunitatea orașului și strângeri de fonduri pentru bătrâni sau copii defavorizați.

 

Stadiul actual al proiectului:

Până la începerea efectivă a festivalului care, după cum am mai spus și mai sus, se află la ediția a 10-a, în prezent ne ocupăm de evenimentele prefestival ce se adresează comunității orașului Botoșani. Primul eveniment bifat a avut loc pe 17 decembrie și a vizat 53 de copii (30 de rezidenți ai Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională „Lucie Lecomte” şi 23 de copii proveniți din familii defavorizate, care se află în atenţia serviciului comunitar specializat destinat Protecţiei Copilului din cadrul DGASPC, Botoşani). Evenimentul a constat în dăruirea unor cadouri de Crăciun acestor copii, achiziționate din fondurile adunate în urma unui spectacol caritabil al Atelierului de Teatru.
O altă acțiune umanitară a constat în ajutorarea rezidenților Centrului de Îngrijire și Asistență „Sf. Ioan” Bucecea cu pernuțe colorate, șosete, papuci de casă, batiste și fructe, dăruite cu zâmbetul trecut de urechi și cu primăvară în suflet! 
Totodată, AmFiTeatru 10  propune câte o zi din fiecare lună dedicată teatrului adolescent – JOIA TINERETULUI – zi care se dorește a fi un punct de întîlnire în comunitatea adolescenților botoșăneni, prin teatru și artă.

Ce mai avem de făcut:

Pentru că am ajuns la a 10-a ediție, ne-am propus să mărim durata festivalului cu încă o zi și să acordăm șansa și celei de-a zecea trupe să participe la festival. Astfel, obiectivul principal pe care îl avem în acest moment în vedere este dezvoltarea festivalului prin strângerea de fonduri pentru a reuși să aducem la festival cât mai multe spectacole profesioniste de o calitate cât mai ridicată, să facem accesul liber pentru comunitatea botoșăneană la spectacolele de teatru tânăr din cadrul festivalului și să creăm o publicitate care să se adreseze unui public cât mai larg și din alte orașe ale țării. Totodată, avem în plan să facem și o lansare de carte Andrei Șerban, președintele de onoare al festivalului.

Și, pentru că ținem la trupele participante și la dispoziția lor pe parcursul festivalului, avem în vedere crearea unui welcome pack cât mai divers (tricou AmFi, carnețel AmFi, stickere etc.), introducerea unui workshop de improvizație în program și aducerea unei trupe de muzică la deschiderea AmFiTeatru. Iar nu în ultimul rând, dorim să garantăm și siguranța participanților în locațiile festivalului prin personal calificat de pază.

Mai multe detalii pe:

https://amfiteatrufestival.com/

https://www.facebook.com/AmFiTeatru/

https://www.instagram.com/amfiteatru/

https://www.youtube.com/user/AmFiTeatruFestival

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Hruşcă Irina
acum 6 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
500.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
50.00 lei
ionescu elena
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Alex Bogdan
acum 6 ani
950.00 lei
Oana Moraru
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Coco
acum 6 ani
100.00 lei
Pop Daria
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Buiuc Andreea
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 6 ani
Succes și felicitări!
50.00 lei
Pirvulescu Luiza
acum 6 ani
The show must go on! ;)
50.00 lei
Singeorzan Lenuta
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
stefan
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Ilinca
acum 6 ani
<3
50.00 lei