Ajuta-ma sa ma ridic!

de Dan Ivan
Adauga la favorite
Vezi
12084
vizualizari
2,200 lei
din 21,600 lei
Baia Mare, Județul Maramureș
Alătură-te cauzei noastre și sprijină 3 copii cu Sindrom Down proveniți din familii defavorizate, să facă primii pași în viață.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Salut,
 
Asociația Ioana-Maria este un ONG înființat în anul 2014 cu scopul de a sprijinii persoanele cu Sindrom Down și familiile acestora.
 
În caz că nu știai, vreau să te informez că Sindromul Down este o afecțiune genetică, cromozomială care apare la unul din 800 de nou-născuți. La persoanele aflate în această condiție le sunt afectate atât starea de sănătate cât și dezvoltarea cognitivă.
 
S-a demonstrat ştiinţific că la copilul mic cu Sindrom Down problemele de dezvoltare motorie sunt mai accentuate decât cele de dezvoltare cognitivă, hipotonia musculară fiind prezentă la toți copii cu Sindrom Down. Aceste probleme motorii pot fi ameliorate prin exerciții susținute de kinetoterapie iar rezultatele sunt direct proporționale cu numărul de ore de recuperare efectuate.          
                                                   
 
Un copil cu Sindrom Down recuperat din punct de vedere motor are o șansă mult mai mare de integrare în sistemul de învațamânt de masă (grădiniță, școală, liceu) față de un copil cu un retard motor accentuat. Din păcate sistemul medical din România nu are posibilitatea de a oferi decât un număr redus de ședințe de recuperare/persoană/an. 
 
                           
 
Asociația Ioana-Maria a inițiat această campanie pentru a ajuta 3 copii cu Sindrom Down proveniți din familii defavorizate, să beneficieze de un număr sporit de ședințe de recuperare, în cabinete private din Baia-Mare, cu kinetoterapeuți având experiență mare în acest domeniu.
 
Scopul acțiunii noastre este de a subvenționa în proporție de 100% aceste ședințe de recuperare, pentru o perioadă de un an, pentru 3 copii cu Sindrom Down.
 
Hai să-i ajutăm împreună să se ridice în picioare, să facă primii pași în viață! Ajută-i să se ridice!
 
       
 
Și pentru că nu putem să-ți cerem ție să scoți un ban din buzunar pentru această cauză, fără să fim chiar noi înșine un exemplu, Asociația Ioana-Maria va suplimenta cu 25% suma totală strânsă pe perioada campaniei, din fonduri proprii.
La fiecare leu donat de tine noi adăugăm încă 25 bani.
Am pregătit și recompense pentru sumele donate: câte un tricou personalizat pentru fiecare donație de minim 100 lei și câte un magnet de frigider pentru fiecare donație cu valoare între 30-99 lei.
 
 
Bugetul necesar este de 21.600 lei și va fi utilizat astfel:
3 copii x 12 luni x 20 sedințe/lună x 30 lei/ședință = 21.600 lei
 
• în cazul în care suma strânsă va fi mai mare, se va prelungi perioada de recuperare pentru acești copii și/sau se va crește numărul beneficiarilor.
• în cazul în care suma strânsă va fi mai mică decât bugetul necesar, se va reduce numărul beneficiarilor.

Chiar dacă nu poți să sprijini financiar la acest moment cauza noastră, te rugăm să faci cunoscută campania ”Ajută-mă să mă ridic!” pe rețele de socializare și în toate mijlocele media la care ai acces.
Pentru orice întrebări despre această campanie precum și despre activitatea asociației noastre ne poți contacta pe următoarele căi:
- facebook.com/AsociatiaIoanaMaria
- mobil: 0745.398.368 - Ivan Dan (președinte Asociația Ioana-Maria)

Îți mulțumim pentru că ai acordat timp citirii mesajului nostru și ne bazăm pe sprijinul tău!

Asocaiația Ioana-Maria
Baia Mare

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

acum 8 ani
50.00 lei
Daniela, George si Cezar Pestesan
acum 8 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
110.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
10.00 lei
Mihai-Bogdan
acum 8 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
50.00 lei
acum 8 ani
20.00 lei
Magda Hernest
acum 8 ani
La multi ani ingeras scump! Sunt sigura ca vei reusi; inca putina rabdare si multa incredere!
400.00 lei
Iulia Steff
acum 8 ani
10.00 lei
Lungu Andreea
acum 8 ani
10.00 lei
Melinte Radu
acum 8 ani
20.00 lei
Roman Mihai-Nicolae
acum 8 ani
Felicitari pentru initiativa
10.00 lei
Marius
acum 8 ani
10.00 lei
Soica Miodrag Denis
acum 8 ani
10.00 lei
Aurora Oprea
acum 8 ani
10.00 lei
 • 08 /09
  2015
  4

  Campania online ”Ajută-mă să mă ridic!” lansată de Asociația noastră pe platforma de crowd-funding www.sprijina.ro a ajuns la finalul etapei de strângere de fonduri. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au sprijinit atât financiar cât și prin popularizarea cauzei noastre.
  În contul Asociației au fost transferați 1989,90 lei ca urmare a eforturilor voastre.
  Deși sunt doar 10% din cât ne-am propus să strângem, vom încerca să realizăm cu această sumă cât mai mult din obiectivul asumat. Vă reamintesc că obiectivul era de a subvenționa în totalitate costurile ședințelor de recuperare - kinetoterapie, pentru o perioadă de un an, pentru 3 copii cu Sindrom Down. Bugetul estimat era de aprox. 21.000 lei.
  Așa după cum am menționat și la lansarea campaniei, Asociația noastră suplimentează cu 25% suma obținută. Astfel bugetul disponibil acum și care urmează a fi utilizat în primă fază la îndeplinirea obiectivelor este de 2.400 Lei.
  Pasul următor este găsirea unui partener care să efectueze serviciile de kinetoterapie la un cost cât mai mic având în vedere bugetul mult redus față de cel estimat. Pe lângă preț vom lua în calcul experiența în lucrul cu copiii cu Sindrom Down, recomandările primite din partea altor beneficiari, dedicarea și dragostea cu care se lucrează cu acești copii.
  După găsirea și stabilirea furnizorului de servicii, vom trece la ultimul pas, respectiv găsirea beneficiarului(lor) - copii cu Sindrom Down, care cu ajutorul ședințelor de terapie să reușească să facă primii pași în viață.
  Pentru îndeplinirea acestui obiectiv vom pune la dispoziție și fonduri provenite din viitoare donații primite de Asociația noastră de la persoane fizice sau juridice. Asta înseamnă că nu ne lăsăm descurajați de faptul că nu am reușit strângerea întregii sume, iar campania, acțiunile și eforturile noastre vor continua până la îndeplinirea în totalitate a obiectivului asumat inițial.

 • 22 /08
  2015
  3

  Am pregătit și recompensele.

 • 12 /08
  2015
  2

  Am introdus o nouă recompensă pentru donatorii noștri.

  Este vorba de un trofeu plexiglas gravat.
  Dimensiune (inclusiv talpa): 14 x 5 x 12 cm (Lxlxh)

 • 04 /08
  2015
  1

  Ne bucurăm foarte mult că am depășit nivelul de 250 share-uri pe Facebook și mai mult de 500 vizualizări pe siteale cauzei noastre, dar mai ales pentru faptul că am depășit numărul de 10 donații. Sperăm ca până la sfîrșitul campaniei să ni se alăture cât mai multă lume. Mulțumim mult tuturor.