STOP santier in cartier!

de Floreasca Civica
Adauga la favorite
Vezi
5922
vizualizari
15,200 lei
din 15,000 lei
Bucuresti,
STOP santierului din Floreasca! Cartierul Floreasca nu admite cladiri care incalca legile bunului-simt. Tribunalul Bucuresti a spus NU!
Initiator proiect
2 proiecte

De aproape un an, cartierul Floreasca este ranit de un santier monstruos,  One Floreasca City. In complicitate cu autoritatile, dezvoltatorii imobiliari au inceput sa construiasca 4 cladiri gigantice (doua cladiri de 15 etaje, o cladire de 19 etaje si o cladire de birouri de 16 etaje). Zona este sufocata de praf si trafic greu, iar cetatenii cartierului nu se pot odihni din cauza zgomotului. Parcurile Automatica si Floreasca au devenit ghene de gunoi pentru muncitorii de pe santier si nu mai pot fi considerate zone de relaxare. Trotuarele sunt pline de moloz. Strazile incep sa cedeze sub greutatea masinilor de mare tonaj. Plangerile si sesizarile repetate ale cetatenilor au fost ignorate de autoritati sau s-au soldat cu amenzi simbolice.

Nu ne opunem dezvoltarii zonei, insa dorim ca aceasta sa tina cont in mod real de specificul cartierului, iar opinia cetatenilor sa fie respectata.

Mai exista speranta? DA, mai exista!

Procesul demarat de Asociatia Salvati Bucurestiul, in numele nostru, prin care se contesta 3 acte administrative din spatele proiectului imobiliar de la Hala Ford, a fost castigat in prima faza. Tribunalul a admis cererea si a dispus suspendarea hotararii Consiliului General al Mun. Bucuresti nr. 85/2011 ce aproba PUZ-ul Calea Floreasca 159-165, a  autorizatiei de construire si a avizului de mediu. Prin urmare, santierul trebuie sa se opreasca!

Dezvoltatorul joaca murdar

One United Properties sustine ca are o noua autorizatie de construire, emisa in noiembrie 2018, posibil pe baza acelorasi documente pe care le contestam (PUZ, autorizatie de mediu etc.). Cel mai probabil, este vorba de un tertip pentru amanarea opririi lucrarilor. Vom continua actiunile impotriva proiectului imobiliar, vom contesta aceste tentative de tergiversare.

Cum puteti ajuta?

Procesele presupun un efort financiar mare. Initial, au fost sustinute de un grup restrans de cetateni, membri ai grupului Floreasca Civica. Pentru ca este nevoie de mai multe resurse, am apelat la toti cetatenii cartierului Floreasca sa sprijine aceste demersuri. Estimativ, vom avea nevoie de 10.000 de euro pentru a continua lupta in instanta. Am strans o parte din acesti bani in apelul anterior. Vom strange fonduri prin donatii pe aceasta platforma; vom strange fonduri, de asemenea, prin donatii direct in contul CeRe (care a acceptat sa ne ajute pentru ca Floreasca Civica nu are personalitate juridica inca) sau pur si simplu, prin donatii cash.

Pentru a ne contacta, pentru donatii si alte informatii, va rugam sa ne scrieti la floreascacivica@gmail.com

Multumim pentru sprijin asociatiilor de locatari implicate in procese, Asociatiei Miscarea Civica Militia Spirituala, Asociatiei Salvati Bucurestiul si Asociatiei SOS Orasul.

Cum folosim banii stransi?

Lista actiunilor in instanta deschise si sprijinite de cartier si de grupul Floreasca Civica:

Vom sustine financiar, de asemenea, procesul castigat.

Sumele mentionate mai sus se refera la procese; pentru recursuri, sumele vor fi stabilite de avocat in functie de situatie (daca vom castiga, pretul recursului va fi mai mic, daca pierdem, recursul va fi mai scump).

Floreasca este un cartier pentru oameni și așa trebuie să rămână! Doar uniți îl putem apăra!

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum un an
Greu la deal cu boii mici! Cum va imaginati ca ne puteti opri cu actiunile astea anemice!? Victor
Sustinator anonim
acum un an
200.00 lei
Boureanul Raluca
acum un an
Lasa un cuvant de incurajare pentru proiect
400.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
25.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
50.00 lei
Doina P.
acum un an
30.00 lei
Adriana Lupu
acum un an
Suntem alaturi de voi!
100.00 lei
anda patzelt
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Ortansa Cartianu
acum un an
Pentru o dezvoltare durabilă a cartierului Floreasca, cu protejarea şi conservarea mediului, a sănătăţii oamenilor şi cu îmbunătăţirea calităţii vieţii !!!
100.00 lei
Dan Dimitrescu
acum un an
Succes!
512.00 lei
Dana Deac
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
Bafta si multumiri!
50.00 lei
Stefan Razvan - Victor
acum un an
Stop dezvoltarii fara infrastructura
50.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Viață!
30.00 lei
Andrei Con?iu
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
 • 11 /04
  2019
  5

  Un mare MULTUMIM! Am atins tinta acestei campanii de strangere de fonduri, continuam lupta cu ONE si Auchan.

  Acesti "investitori" trebuie sa respecte legea!

 • 08 /04
  2019
  4

  Am atins 80% din tinta propusa si va multumim! Avem speranta! 

  In ultimele zile, locuitorii cartierului Floreasca, care nu mai suporta santierul ilegal One Floreasca City din vecinatatea lor, s-au strans in fata intrarii in santier. Justitia si Garda de Mediu au dispus inchiderea santierului. Vrem ca aceste masuri sa fie aplicate imediat!

  Detalii pe pagina de Facebook a Floreasca Civica: https://www.facebook.com/floreascacivica

 • 03 /04
  2019
  3

  Oameni buni, multumim mult pentru donatii, am trecut de 50%!

  Intre timp, Garda de Mediu a dispus incetarea lucrarilor pe santierul ONE pana la finalizarea procesului. Investitorul ignora aceasta solicitare si continua sa deranjeze intregul cartier.

  Vom merge mai departe cu demersurile legale si cetatenesti!

 • 25 /03
  2019
  2

  Am ajuns la 30% din ce ne-am propus! Va rugam sa dati veste si prietenilor si cunoscutilor din cartier. Orice donatie sau SMS ne ajuta sa luptam cu acest santier ilegal.

  Va multumim!

 • 15 /03
  2019
  1

  Am strans aproape 20% din suma! Si suntem motivati sa mergem pana la capat!

  Oamenii din Floreasca nu vor santierul, vor un cartier civilizat si verde!