Opriti distrugerea cartierului Floreasca!

de Floreasca Civica
Adauga la favorite
Vezi
8001
vizualizari
12,193 lei
din 12,000 lei
București,
Floreasca Civica si cetatenii sunt impotriva unui proiect imobiliar monstruos, care va distruge cel mai verde cartier al Bucurestiului.
Initiator proiect
2 proiecte

Cine suntem si de ce strangem fonduri?

Grupul civic Floreasca Civica e format de cetateni din cartierul Floreasca, satui sa asiste la ilegalitatile si abuzurile urbanistice ce se intampla jurul lor. Pentru ca nu avem inca personalitate juridica, cu ajutorul organizatiei CeRe, dorim sa strangem fondurile necesare pentru a opri in instanta un proiect nociv pentru cartierul Floreasca, One Floreasca City. Lucrarile au demarat deja, dar am inceput si noi primele actiuni in instanta. Daca pana de curand a fost posibil acest lucru prin donatiile unui grup restrans de cetateni, avem nevoie acum de sprijinul tuturor celor care isi doresc un cartier Floreasca verde si civilizat. Va rugam sa urmariti pagina de fb Floreasca Civica pentru ultimele informatii despre demersurile noastre. Orice donatie, de orice valoare, conteaza. Multumim pentru sprijin!

Cartierul Floreasca, visul rechinilor imobiliari

Cartierul Floreasca e cunoscut in Bucuresti drept o zona linistita si verde. Tocmai aceste atuuri l-au facut sa devina una dintre zonele ravnite de dezvoltatorii imobiliari. Din pacate, cele mai multe dintre proiectele construite sau initiate in Floreasca sunt abuzive, fiind construite - cu concursul autoritatilor corupte - pe micile zone de spatii verzi dintre blocuri si/sau nerespectand normele minime de urbanism ale zonei.

Proiectul de la Hala Ford, un abuz enorm

Proiectul de la Hala Ford (sau Automatica, dupa cum mai este cunoscuta) este unul "emblematic" prin incalcarea normelor de urbanism si refuzul autoritatilor si dezvoltatorului imobiliar de a asculta cetatenii din Floreasca. Cu toata opozitia oamenilor din cartier, a inceput construirea unui hipermarket Auchan si a 4 cladiri turn, de pana la 19 etaje, una dintre cladiri fiind de birouri. Din estimarile noastre, vor aparea in zona peste 4000 de locatari, angajati si clienti.
Cartierul Floreasca, care este deja tranzitat de traficul ce duce spre zona de business din nordul capitalei, va fi sufocat si imposibil de locuit. Cladirile noi vor genera (conform estimarilor oficiale) un trafic suplimentar de 2.200 noi autovehicule in zona, fiind un pericol si pentru accesul la Spitalul de Urgenta Floreasca.

De ce ne opunem acestui proiect?

 1. Pentru ca nu este adecvat zonei rezidentiale Floreasca: 3 blocuri intre 15-19 etaje plus un turn de birouri de 16 etaje (de 70 de m inaltime, dublu fata de blocurile turn vechi). Cu alte cuvinte, cladirile sunt cu mult peste limitele si indicatorii de urbanism aplicabili in zona.
 2. Pentru ca avizele si autorizatiile necesare proiectului au fost obtinute in conditii de netransparenta si in baza unor studii de impact depasite si superficiale.
 3. Pentru ca nu este necesar un hypermarket in inima cartierului (intr-o cladire monument de patrimoniu!). Avem deja Carrefour, Kaufland, MegaImage si Promenada Mall la 10-15 minute de mers pe jos.
 4. Cartierul si strazile sale mici si inguste, sunt deja ocupate: nu avem trotuare, nu avem unde parca. Respiram, zi de zi, noxele generate de blocajele din trafic.
 5. Parcul Floreasca va fi umbrit de cele 4 noi blocuri, vegetatia va avea de suferit, noi vom avea de suferit!
 6. Lacul Floreasca poate seca. Lucrările la fundatiile celor 4 noi turnuri pot afecta panza freatica (la doar cativa km distanta, intr-o situatie similara, in parcul Circului, o constructie supradimensionata a blocat izvoarele naturale ale lacului, tinut astazi in viata artificial).
 7. Pentru ca noi, rezidentii din Floreasca, nu am fost cu adevarat consultati. Autoritatile au luat decizii impotriva comunitatii!

Ce am facut pana acum?

Cetatenii din Floreasca si grupurile civice din cartier au trimis sute de mesaje catre autoritati, au semnat petitii, au organizat si participat la dezbateri publice. In aprilie 2016, peste 600 de cetateni au participat la un mars impotriva acestui proiect imobiliar. In vara anului 2016, One United Properties devine noul proprietar al terenului si al proiectului si accelereaza demersurile de incepere a lucrarilor. Acordul de mediu a fost obtinut in urma unei pseudo-dezbateri si apoi autorizatia de construire (in baza unui Plan de Urbanism Zonal expirat si a unor studii de impact din 2011). Au urmat plangerea prealabila impotriva Acordului de Mediu si apoi deschiderea procesului de suspendare a Autorizatiei de Construire.

Pe 23 iunie, intre orele 11.00 si 13.00, organizam un protest langa hala Ford pentru a ne face auzita vocea. Vrem sa stie toti cetatenii cartierului ce va urma si care va fi impactul acestui proiect imobiliar. Vino alaturi de noi!

Ce e de facut?     

Din pacate, singurele cai prin care mai putem opri proiectul sunt cele legale, in justitie. Vrem sa:

 1. deschidem procesul pentru anularea Autorizatiei de Construire, care ar opri atat santierul, cat si proiectul cu totul. 
 2.  continuam procesul impotriva Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti. Avem termen pana pe 10 iulie 2018 sa depunem actiunea.     
 3. continuam procesul pentru suspendarea Autorizatiei de Construire.

Avem incredere ca exista suficiente motive legale pentru a opri acest proiect nociv.

Pe langa protestul din 23 iunie, solicitam sprijinul tuturor cetatenilor cartierului pentru a atrage atentia autoritatilor asupra acestui proiect si de a semnala neregulile observate.

Cum puteti ajuta?

Procesele presupun un efort financiar. Pana acum, au fost sustinute de un grup restrans de cetateni, membri ai grupului civic Floreasca Civica. Pentru ca este nevoie de mai multe resurse, apelam la toti cetatenii cartierului Floreasca sa sprijine aceste demersuri. Estimativ, vom avea nevoie de 10.000 de euro pentru a continua lupta in instanta. O parte dintre ele le vom strange prin donatii pe aceasta platforma; vom strange fonduri, de asemenea, prin donatii direct in contul CeRe sau pur si simplu, donatii cash. Vom raporta pe pagina de facebook Floreasca Civica cati bani strangem si ce facem cu ei.

Pentru a ne contacta, pentru donatii si alte informatii, va rugam sa ne scrieti la floreascacivica@gmail.com.

Multumim pentru sprijin asociatiilor de locatari implicate in procese, asociatiei Militia Spirituala si asociatiei Salvati Bucurestiul.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Bugnariu Lucian
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
50.00 lei
mih
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Dani Prisacariu
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
Succes!
80.00 lei
Stefan Razvan
acum un an
50.00 lei
Oana Preda
acum un an
100.00 lei
George Adrian Oancea
acum un an
50.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
100.00 lei
Tulba Tiberiu
acum un an
100.00 lei
bloc C1
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Ciobanu Laurentiu
acum un an
100.00 lei
Ivanov Andrei
acum un an
200.00 lei
Fratila Oana
acum un an
500.00 lei
Stefania
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
 • 18 /07
  2018
  5

  Multumim pentru donatii, tinta propusa a fost atinsa!

  Cartierul Floreasca are o sansa cu oameni ca voi alaturi. Va multumim din suflet!

  Mai multe informatii despre ce urmeaza gasiti pe pagina de Facebook Floreasca Civica. Tineti aproape!

 • 14 /07
  2018
  4

  Mai sunt 3 zile in care mai puteti face donatii.

  S-a strans aproape 75% din suma vizata de proiect. Multumim zecilor de donatori care au incredere ca se mai poate face ceva si isi doresc un cartier linistit, civilizat si verde.

  Privelistea garantata in imaginea de mai jos de dezvoltatorul imobiliar se refera, din pacate, doar la ce vor vedea cei din turnuri.

  Noi, ceilalti, care locuim in blocurile din jurul complexului imobiliar, ne vom delecta cu privelistea insipida oferita de turnurile de beton si sticla de 20 de etaje si de hipermarketul Auchan.

  Minunata priveliste, nu-i asa?

  Vrem dezvoltare, dar cu cap, inima si bun-simt!

  Mai multe informatii despre ce urmeaza gasiti pe pagina de Facebook Floreasca Civica.

 • 04 /07
  2018
  3

  Am ajuns la jumatatea tintei propuse, multumim tuturor celor care au donat si cred intr-un cartier Floreasca civilizat si verde! Se mai pot face donatii pentru acest proiect inca doua saptamani.

  Spuneti si celor din jurul vostru despre acest proiect imobiliar nociv, vrem ca si alti cetateni din Floreasca sa ni se alature. 

  Intre timp, dezvoltatorul inchiriaza deja birourile pe care nu le-a construit, vinde apartamentele cu vedere frumoasa la lac si vorbeste despre beneficiile pe care acest proiect le aduce comunitatii. Adica tocmai comunitatii care nu isi doreste aceasta dezvoltare imobiliara megalomana.

 • 24 /06
  2018
  2

  Ieri am iesit in strada impotriva proiectului de la hala Ford, impreuna cu peste 100 de cetateni din cartierul Floreasca. Suntem cu totii ingrijorati de problemele pe care acest mega-santier deja le genereaza si ne sperie consecintele pe termen lung ale proiectului.

  Vrem ca autoritatile sa ne auda solicitarile. Vrem ca acest proiect sa se opreasca. Vrem ca dezvoltarea cartierului sa tina cont de specificul zonei.

  Intre timp, minciunile continua (va rugam sa cititi acest articol), dar voi, cetatenii cartierului Floreasca, stiti realitatea si traiti zi de zi cu tristul adevar.

  Multumim celor care au donat pana acum. Va rugam sa ii incurajati si pe cei din jurul vostru sa o faca. Doar impreuna cu voi putem continua.

   

 • 20 /06
  2018
  1

  Multumim mult pentru primele donatii! Am trecut de 10% din suma dupa primele 2 zile.

  Ne intalnim sambata, la ora 11.00, la protest, langa hala Ford.

  Impreuna aparam Floreasca!