Ajutaţi-ne să căutăm victimele comunismului!

de Leontin Horatiu Iuhas
Adauga la favorite
Vezi
2992
vizualizari
9,481 lei
din 28,500 lei
Periprava,
Dorim să finalizăm cercetările pentru descoperirea victimelor comunismului ucise la Periprava. Ajutaţi-ne să ducem la bun sfârşit ultima campanie!
Initiator proiect
Profil verificat
5 proiecte
ONG
ONG profil verificat

 

CENTRUL DE INVESTIGARE A CRIMELOR COMUNISMULUI DIN ROMÂNIA

Deoarece statul român, prin instituţiile pe care le are, s-a arătat din ce în ce mai dezinteresat de căutarea, descoperirea şi identificarea victimelor comunismului, Fundaţia Doina Cornea, prin Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului a preluat această activitate.

Toate şantierele arheologice pentru căutarea victimelor comunismului efectuate în România în ultimii ani au fost organizate de Fundaţia Doina Cornea sub egida Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politic din România. În cercetările efectuate la Periprava, Târgu Ocna, Caransebeş au fost găsite zeci de victime dar multe au rămas încă în morminte fără cruce asteptând să le descoperim.

Anul acesta, datorită lipsei fondurilor necesare, am fost nevoiţi să amânăm două campanii. Una dintre ele fusese programată în luna aprilie 2023 şi era prima cercetare arheologică în vederea descoperirii deţinuţilor politic ucişi fără milă în Insula Mare a Brăilei. Cealaltă fusese programată pentru luna iulie 2023 şi e vorba de cea de-a zecea şi ultima campanie de la Periprava.

Dacă şi voi, fiecare dintre voi, consideraţi că activitatea Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România a Fundaţiei Doina Cornea este importantă ajutaţi-ne să mergem mai departe!

Ajutaţi-ne să organizăm o nouă campanie de cercetări arheologice la Periprava. Au mai rămas câteva victime ale comunismului aruncate în gropi fără cruce care ne aşteaptă să le descoperim.

În acest scop este necesară suma de 28.500 lei care va fi folosită pentru Campania a X-a din cimitirul deţinuţilor politic morţi în lagărul de muncă de la Periprana, astfel:

          - transport                                3.200

          - închiriat utilaje                      2.800

          - cazare                                   9.750

          - masă                                     9.000

          - onorarii arheologi                 3.750

 

AJUTÂNDU-NE SĂ CONTINUĂM, AJUTAŢI REPUNEREA ISTORIEI ROMÂNIEI PE BAZE DE ADEVĂR!

VĂ MULŢUMIM!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Popa Sanda Florentina
acum 9 luni
Perseverare diabolicum est
111.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 luni
1,300.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 luni
pentru omenie
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 luni
90.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 luni
Succes sa duceti proiectul la final
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 luni
1,010.00 lei
Călin Roșu
acum 9 luni
500.00 lei
acum 9 luni
Egalez contributia celor ce au donat pe decursul ultimelor 6 zile. Bravo!
385.00 lei
Dobrota Claudiu Catalin
acum 9 luni
Succes!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 10 luni
25.00 lei
Constantinescu Codruta
acum 10 luni
260.00 lei
Sustinator anonim
acum 10 luni
Profit de oferta domnului Soimaru: donez 50, fundatia primeste 100!
50.00 lei
DARIESCU CCosmin
acum 10 luni
Succes in recuperarea celor chinuiți și uitați!!!
582.00 lei
calincristian000@yahoo.com
acum 10 luni
Va tin pumnii si spor la treaba! Victimele trebuie gasite si, mai ales, criminalii lor!
110.00 lei
Gabriela Moței
acum 10 luni
250.00 lei
 • 03 /07
  2023
  2

   

  Ajutorul tău contează!

  Actualizare după o săptămână de campanie

  Dragi prieteni și susținători ai Fundației Doina Cornea,

   

  Cercetările pentru descoperirea victimelor comunismului din România au o importanţă deosebită pentru cunoaşterea istoriei noastre adevărate. Pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru copiii şi nepoţii noştri este esenţial adevărul. Nu cred că doreşte cineva ca aceştia să cunoască istoria recentă a României doar din cele câteva fraze incluse în manualele de istorie actuale!

  Toate şantiere arheologice pe care le-a organizat în ultimii trei ani Fundaţia Doina Cornea au fost susţinute financiar prin generozitatea voastră, a acelora dintre voi care aţi făcut donaţii, şi a câtorva societăţi comerciale care ne-au sprijinit. Datorită vouă am putut organiza în fiecare din aceşti ani câte două sau trei şantiere arheologice în care am descoperit zeci de rămăşiţe ale martirilor neamului, ucişi de torţionarii regimului comunist.

  Din păcate, în acest an, datorită dificultăţilor prin care trec, niciuna dintre aceste societăţi nu a mai putut să ne sponsorizeze...

  Cum voi aţi rămas singura speranţă, m-am gândit că, poate, o mică sumă de 10 lei nu s-ar simţi în bugetul personal al celor mai mulţi dintre cei peste 2000 de prieteni virtuali (sau chiar reali) sau membri ai grupului susţinătorilor Fundaţiei Doina Cornea. Pentru noi însă ar fi diferenţa între a continua sau nu cercetările pentru descoperirea victimelor comunismului din România.

  Până acum s-au adunat douăzeci de susţinători, dintre care doi au contribuit într-adevăr cu sume mari. Le mulţumesc din suflet tuturor acelora care ne-au sărit în ajutor!

  Pentru a putea organiza măcar şantierul arheologic de la Periprava (din cele trei care erau în plan anul acesta (Insula Mare a Brăilei, Periprava şi Târgu Ocna) mai sunt necesari 25.429 lei din cei 28.500.

  Ce credeţi? Reuşim să-i strângem? Susţinerea fiecăruia dintre voi e imporatntă pentru noi. În afara faptului că ne oferă resursele financiare, ne arată că suntem susţinuţi. Ne dovedeşte că facem bine ceea ce facem!

  Vă rog pe fiecare dintre voi să vă alăturați misiunii noastre de a descoperi adevărul și de a onora memoria martirilor noștri. Orice contribuție, indiferent cât de mică, poate face o diferență semnificativă. Donați astăzi și împărtășiți acest mesaj cu prietenii și familia voastră. Împreună putem reuși să strângem fondurile necesare pentru a continua cercetările și a aduce lumină asupra trecutului nostru. Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul vostru continuu!

 • 30 /06
  2023
  1

  Azi vreau să vă vorbesc despre importanța sprijinului comunității pentru Fundația Doina Cornea.

  Pentru ca o fundație să-și atingă obiectivele, este nevoie de desfășurarea diverselor proiecte pe parcursul existenței sale. Pentru a primi sprijin din partea societății, este crucial ca obiectivele fundației și fiecare proiect în parte să se încadreze în sfera de preocupări a comunității.

  Atunci când această conexiune este stabilită și fundația nu beneficiază de finanțare din partea statului, comunitatea devine singura sursă de finanțare pentru activitățile sale. Dar cine este această comunitate? Ei bine, comunitatea este alcătuită din fiecare dintre voi, cei care citiți aceste rânduri. Da, chiar și tu faci parte din această comunitate!

  Prin implicarea ta și sprijinul financiar pe care îl poți oferi, vei avea un impact semnificativ asupra muncii noastre. Fiecare contribuție, fie că este mare sau mică, contează și aduce fundația mai aproape de atingerea obiectivelor sale. Fie că donezi pentru un proiect specific sau susți în mod regulat activitățile noastre, fiecare gest de generozitate contează.

  Vă mulțumesc din suflet pentru timpul și sprijinul acordat!

  https://www.sprijina.ro/cauze/ajutati-ne-sa-cautam-victimele-comunismului