ZONA DE AGREMENT BARAJ FIRIZA

de Asociatia Sportiva Simared
Adauga la favorite
18637
vizualizari
84,552 lei
din 1,000,000 lei
Firiza, Județul Maramureș
Clubul Sportiv SIMARED dorește să reactiveze Zona de Agrement Firiza pentru comunitate transformand-o într-o DESTINAȚIE DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

 

Barajul Firiza și împrejurimile lui, reprezintă una din atracțiile de bază ale comunității locale, însă, în continuare, această zonă nu are nici o ofertă sau nici un program de activități recreative, culturale sau sportive, într-un cadru organizat. De aceea, Clubul Sportiv SIMARED, având baza sportivă în această zonă, unde pregătește sportivi în Kaiac – Canoe, dorește să reactiveze acest loc prin a-l transforma într-un COMPLEX SPORTIV de prim plan și totodată într-o DESTINAȚIE DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER pentru familii, tineri, bătrâni și turiști, de toate vârstele.

Proiectul este validat de catre COMUNITATEA BAIMAREANA, la initiativa CLUBULUI SPORTIV SIMARED impreuna cu CONSILIUL CIVIC FIRIZA și presupune realizarea, a unui teren multifuncțional pe care se pot practica mai multe sporturi, precum minifotbal, volei, baschet, tenis, badminton. Deasemenea, pentru a facilita accesul cetățenilor, este nevoie de amenajarea de parcare auto, moto și de biciclete în zona de acces, reamenajarea stației de autobuz existente la intrarea în zonă.

Pentru ca toate categoriile de vârstă să găsească o activitate pe placul lor, zona se poate diversifica cu un loc de joacă pentru copii cu tiroliană, pistă de alergare, potecă tematică cu băncuțe, mini – scenă de concerte, etc...

Clubul sportiv va asigura toate resursele umane, materiale și informaționale necesare, și se va ocupa de întreținerea complexului, iar cheltuielile necesare vor fi acoperite din veniturile realizate prin activitatea acestui complex (închirieri terenuri sportive, etc.). Deasemenea, acesta ar oferi posibilitatea elevilor, din zonă în primul rând, să se dezvolte sportiv și, de ce nu, să facă performanță. Totodată, ar deveni un loc principal de atracție pentru competiții sportive și concerte, oferind condiții de calitate și un cadru natural special.

Odată realizat, acest spațiu va deveni un loc de referință și atracție, și pentru turiști, care ar putea avea acces la hărți și informații, punând la dispoziție un info point, cu privire la traseele de drumeție existente în zonă. Astfel că, privind în ansamblu, atât activitățile sportive și turistice, cât și evenimentele de tip concert și altele asemenea, ar transforma acest „potențial” uriaș, într-un spațiu activ din toate punctele de vedere. Beneficiile sunt clare, atât pentru comunitatea din zonă, cât și pentru întregul oraș Baia Mare, și, de ce nu, Maramureș.

CE ADUCE NOU PROIECTUL ȘI DE CE ESTE BUN PENTRU COMUNITATE?

Reactivarea zonei de agrement Baraj Firiza, din punct de vedere sportiv, social și turistic. Posibilitatea dezvoltării performanței, a viitorilor sportivi locali, într-un cadru modern, multifuncțional. Posibilitatea de a avea un complex sportiv și social sustenabil. Creșterea si valorificarea potențialului turistic în zonă. Creșterea nivelului de trai a comunității locale. Diversificarea activităților de petrecere a timpului liber pentru familii, tineri, bătrâni și turiști, de toate vârstele.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Kati Roșca
acum 2 ani
18.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Felicitări pentru proiect!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
27.00 lei
Arthur Finteusan
acum 4 ani
Bravo
10.00 lei
Filip Doina
acum 4 ani
La cat mai multi
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Felicitari!
10.00 lei
Mirela Surduc
acum 4 ani
Splendida ideea! La o cat mai rapida infaptuire!
100.00 lei
matei
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 6 ani
20.00 lei
Iulian
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
angela
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Alegna
acum 6 ani
3,800.00 lei
Soleshop.ro
acum 6 ani
14,866.00 lei
Quickmobile.ro
acum 6 ani
65,500.00 lei