Zeutii

de Mihai Dan Iordache
Adauga la favorite
Vezi
3057
vizualizari
7,136 lei
din 25,000 lei
41
zile ramase
FOLOSESTE CARDUL "SPRIJINA SI TU"
București,
Zeuții va fi un album inspirat de câteva poeme ale lui Florin Dumitrescu. Muzica este la limita dintre experiment, spoken word, jazz și rock.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
Companie pro-profit
Pro-profit profil verificat

Zeuții - un album inspirat de cîteva poeme ale lui Florin Dumitrescu

 • Zeuții va fi un album inspirat de câteva poeme ale prietenului meu Florin Dumitrescu, majoritatea apărute în cartea sa Dodii.
  Albumul va face parte dintr-o trilogie începută în 2019 cu Suita Titan și dedicată cartierului bucureștean cu același nume unde am copilărit și eu, și Florin.
  Am început să scriu muzica în toamna lui 2019, într-un context care între timp a dispărut. M-a inspirat chiar poemul Zeuții, cel mai lung dintre ele.
  Din cauza situației sanitare, albumul a fost înregistrat în condiții de izolare aproape totală în decursul anilor 2020 și 2021.
  Am cântat la voce eu însumi (deși planul inițial era altul), m-am acompaniat la pian electric (deseori, nefiind pianist, am recurs la programarea midi pentru pasajele mai dificile, dar cele câteva improvizații și părțile repetitive sunt înregistrate în timp real), la saxofon, percuție și blockflote.
  Fiica mea, Medicine Madison, a cântat la vioară și vioară tenor.
  Florin Dumitrescu a recitat poemul Verde crunt, iar vocalista de jazz Ruxandra Zamfir urmează să înregistreze vocile feminine.
 • Mă numesc Iordache, sunt saxofonist de jazz, funk și rock. Am cîntat alături de majoritatea muzicienilor din generația mea: Sorin Romanescu, Vlaicu Golcea, Marta Hristea, cu grupul rock Kumm și cu propriul meu grup de jazz, Iordache, alături de care am înregistrat, în diferite formule, șapte albume. Sunt proprietarul casei de discuri Fiver House Records, unde am editat o mare parte dintre albumele mele și pe cele ale muzicienilor români pe care îi apreciez.
 • Majoritatea producțiilor mele de la Fiver House Records, sub numele Iordache,  au fost finanțate de viitorii ascultători ai albumelor. Aș dori să facem același lucru și pentru noul meu proiect, Zeuții.
 • Doar contribuția financiară a fiecărui susținător va face ca acest album să existe. După doi ani cu foarte puține concerte, capacitatea mea de a finanța acest album este aproape de zero. Așa încât nu-l voi putea realiza fără cei care mă cunosc și care îmi ascultă muzica.
  Nu este vorba despre o susținere idealistă și necondiționată, ci de o pre-comandă. Fiecare dintre dumneavoastră va primi (cel puțin) un CD, însoțit de o broșură conținând poemele lui Florin Dumitrescu însoțite de colaje fotografice ale artistei Medicine Madison.
 • "Îl știm pe Iordache ca saxofonist, îl descoperim aici ca mult-instrumentist și, mai ales, ca vocalist tot mai temerar și mai stăpân pe sine, într-o zonă alunecoasă dintre jazz și lied contemporan. Va fi și un spoken word cu mine și contăm pe participarea Ruxandrei Zamfir pentru partiturile de voce feminină.
  Albumul Zeuții va fi o continuare a demersului lui Mihai Iordache din Suita Titan (2019) de a redescoperi Titanul „comunist”, cartierul luxuriant al copilăriei și tinereții noastre.
  Atunci, în anii '70-80, trăiam prin muzică și poezie. Azi, în anii '20 de peste veac, muzica și poezia ne recuperează amintirile." (Florin Dumitrescu)

Necesități și recompense

 • Suma pare mare, dar reprezintă aproape doi ani de muncă. În acest moment,majoritatea înregistrărilor sunt gata. Urmează înregistrarea câtorva voci adiționale și a unor instrumente la care nu am avut acces mai devreme. Și apoi mixajul și mastering-ul albumului, urmate de producția propriu-zisă, la o fabrică din Olanda cu care am mai lucrat și oferă o calitate ireproșabilă.
 • Recompensele vor fi porni de la un CD (100 de lei) până la un CD cu autografe, mulțumiri și un concert privat  (3000 de lei)
 • Fondurile obținute vor fi folosite pentru plata artiștilor implicați, a inginerilor de sunet care vor mixa și masteriza albumul și a producției CD-ului.
 • În cazul în care suma nu va fi acoperită, prioritatea va fi producția CD-ului și plata artiștilor implicați, cu excepția mea.
 • Albumul nu va apărea pe nicio platformă de streaming în primele 6 luni de la lansare.

Impactul

 • Impactul acestui album va fi imens. Glumesc. Sper să vă placă albumul, mai ales că, din câte știu, nu s-a prea mai încercat așa ceva la noi;
 • Proiecte similare reușite: albumele mele One Life Left, Garden Beast, Organic Natural, Suita Titan);

Riscuri și provocări

Singurul risc pe care mi-l pot imagina este de a nu se strânge o sumă suficientă. În acest caz:

 • Mă voi concentra asupra mixajului, masteringului și producției;
 • Voi încerca să asigur plata celorlalți artiști din fonduri proprii.

Nu dispun de fonduri, dar aș vrea să-ți scoți discul

OK, știu foarte bine sentimentul. Poate că suntem amici pe facebook sau ne urmărim pe Instagram. Încercați  să re-postați toată campania pe care o vom face pe-acolo și vă vom fi foarte recunoscători.

Formula, până acum:

Iordache: voce, saxofoane, blockflote, drâmbă, programare midi, pian electric.

Florin Dumitrescu - recitare la piesa Verde crunt

Ruxandra Zamfir - voci adiționale

Medicine Madison - vioară, vioară tenor

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 8 ore
Mult succes!
150.00 lei
Razvan Scurtu
acum 9 ore
100.00 lei
Tudor Emil
acum 3 zile
Felicitari si cat mai multe proiecte reusite!
110.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 zile
160.00 lei
Alexandrescu Ion Dorin
acum 4 zile
150.00 lei
Florin Halalau
acum 4 zile
Hai cu Zeuții!
50.00 lei
Iulian
acum 4 zile
Promo-ul anunță fapte mari.
50.00 lei
r ionescu
acum 5 zile
id.
40.00 lei
Valentin Toma
acum 5 zile
100.00 lei
Radu Dobre
acum 5 zile
I'm watching you :-)
180.00 lei
Marcel Hosu
acum 5 zile
300.00 lei
Andrei Harasemiuc
acum 6 zile
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 zile
100.00 lei
Matei Martin
acum 6 zile
Baftă! Vă țin pumnii!
150.00 lei
Florin Halalau
acum o saptamana
Hai cu Zeuții!
50.00 lei
 • 24 /11
  2021
  3

  Salutare și mulțumesc din nou tuturor!

  Două vești importante: vocile feminine nu le va mai cânta Ruxandra Zamfir (din vina mea: nu m-am asigurat, când le-am scris, că sunt în registrul ei, iar acum ar trebui să re-înregistrez tot albumul). Va cânta Diana Miron. Cei care au fost la lansarea Suitei Titan își amintesc, poate, de grupul ei And Then This, pe care l-am ales să deschidă concertul. Diana a inițiat și face parte din multe acțiuni și proiecte interesante, și sunt foarte încântat că a acceptat să colaborăm.

  Și o chestie practică: dacă doriți să susțineți albumul și să primiți CD-ul, uitați-vă vă rog la Recompense. Cea mai mică recompensă e CD-ul, pentru o contribuție de minimum 100 de lei. Dacă cineva a contribuit cu mai puțin, îi sunt foarte recunoscător. Dar, dacă și-a dat seama între timp că își dorește și discul și a donat și restul de sumă până la 100, rugămintea mea e să-mi transmită numele și adresa poștală la iordachemihaidan@gmail.com pentru ca, la momentul potrivit, să-i trimit albumul.

  Sau, ca fie mai clar: CD-ul vine automat cu booklet-ul cu poemele lui Florin Dumitrescu și colaje fotografice de Medicine Madison.

 • 23 /11
  2021
  2

  Multe mulțumiri tuturor celor care au contribuit până acum la apariția albumului meu!

  O rugăminte pentru cei care mai doresc să susțină proiectul: vă rog să dați scroll, mai ales dacă sunteți pe telefon, până la Recompense.

  Pentru oricine dorește să precomande CD-ul Zeuții, și să-l primească acasă, suma minimă cu care poate susține albumul este de 100 de lei.

  Însă, bineînțeles, orice contribuție este binevenită și vă sunt foarte recunoscător!

   

   

 • 11 /11
  2021
  1

   Din pricina unei greșeli ale mele, numărul de CD-uri a fost scris greșit. Cine dorește un CD simplu, sau un CD cu două sau patru autografe, îl poate acum pre-comanda fără probleme. Mulțumesc pentru înțelegere.