Susține Supraviețuitoarele Agresiunilor Sexuale

de Madalina Liliana Pop
Adauga la favorite
20341
vizualizari
8,088 lei
din 40,000 lei
Cluj-Napoca,
Ajută la înființarea Ușa Galbenă, primul centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România!
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

 

#wearesurvivors #suntemsupraviețuitoare

Supraviețuitoarele agresiunilor sexuale au nevoie de consiliere psihologică, medicală și juridică specializată. În România de azi, însă, acestea lipsesc sau sunt adesea oferite în spații ostile și contra cost.

Ajută la înființarea primului centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România, în Cluj-Napoca, și susține mii de persoane atât în momentele de criză dar și prin suport pe termen lung!

De ce e important un astfel de centru?

Victimele agresiunilor sexuale sunt printre noi, deși deseori nu știm acest lucru. În România, 55% dintre oameni cred că violul poate fi justificat și încă nu există inițiative guvernamentale pentru colectarea datelor reale când vine vorba de violență sexuală. Mama, sora, fiica, iubita sau prietena ta ar putea fi una dintre supraviețuitoare.  

După aceste experiențe traumatice, multor femei le este greu să reacționeze, pentru că sunt rănite fizic, epuizate emoțional, adesea amândouă. Multe supraviețuitoare nu știu ce să facă după un astfel de eveniment.  

Centrul de sprijin le oferă un spațiu unde se pot simți în siguranță și unde vor primi consiliere psihologică, ajutor medical și asistență juridică, toate gratuite, astfel încât să nu treacă prin aceste experiențe traumatice singure.

Ce ne propunem?

Dorim să venim în sprijinul victimelor agresiunilor sexuale prin înființarea Ușa Galbenă, primul centru de sprijin pentru supraviețuitoarele agresiunilor sexuale din România, în Cluj-Napoca, unde acestea vor primi consiliere gratuită pentru:

- depășirea și prevenirea efector psihologice: depresie, tulburare de stres post-traumatic, tulburări alimentare, tulburări de somn, flashback-uri, automutilare, dependență, suicid

- tratarea problemelor medicale: leziuni anatomice, boli cu transmitere sexuală, sarcini nedorite

- acțiuni juridice: cadru legal și proceduri de denunțare

Cum te poți implica?

Donația ta face diferența! Nu donezi doar pentru un proiect, ci ajuți la îmbunătățirea vieților a mii de persoane din România. Donația ta va susține în mod direct persoane care au nevoie urgentă de ajutor.

Cum vor fi folosiți banii?

Banii vor fi investiți pentru închirierea spațiului și plata utilităților pentru primele 18 luni. Centrul va avea o linie telefonică de urgență non-stop, un grup de suport pe toată perioada vindecării și psihologi, avocați și medici pregătiți să intervină în orice moment.

Toți donatorii vor primi update-uri la lansarea centrului și

Cine suntem noi?

COMMA este o organizație non-profit care militează împotriva inegalității, abuzului și agresiunii, prin inițiative sociale educative și de sprijin.

Numărul extrem de redus de acte de agresiune sexuală raportate la Poliție demonstrează lipsa încrederii victimelor în autorități. COMMA își propune însă să rupă tăcerea. Mai mult, dorim să schimbăm percepția asupra persoanelor abuzate sexual, din victime în supraviețuitoare. De aici și numele proiectului, #wearesurvivors #suntemsupraviețuitoare

Facebook: @weareCOMMA.ro

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum un an
110.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Proiectul Usa Galbena e extrem de important si esential pentru supravietuitoare, va felicit pentru initiativa si pentru curaj! Va urez succes si multa forta, mai ales in momentele dificile!
25.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
10.00 lei
Stefania Oltean
acum un an
O initiativa frumoasa! Mult curaj si forta pentru a o duce la capat!
15.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Era nevoie de prea mult timp de un astfel de proiect. Felicitări pt. iniţiativă! Mă înclin :)
10.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Keep going
30.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
30.00 lei
Ionescu Catalina
acum un an
Felicitari si mult succes!!!
50.00 lei
MIRELA JURJU
acum un an
50.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
150.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
10.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum un an
50.00 lei
Olga Baltag
acum un an
sper sa reusiti si cu timpul sa se infiinteze cel putin un centru de acest fel pe judet. Bafta!
110.00 lei
Elena Lomora
acum un an
Sper sa reusiti!!!
200.00 lei