Totul Va Fi Bine, Ionut

de Anca Elena Șilcă
Adauga la favorite
1969
vizualizari
266 lei
din 50,000 lei
Ionuț sau baietelul fara nas, este un băiețel de 9 ani, din Judetul Buzau, care la nici 2 ani a fost desfigurat de un microb intraspitalicesc.
Initiator proiect
3 proiecte
ONG
ONG profil incomplet

Vă prezentăm cazul cutremurător al lui Ionuț! Un băiețel din județul Buzău care la doar 1 an și 2 luni a fost internat în spital, fără mamă, pe motiv că nu mai este alăptat. Acolo, a contactat Microbul Pioceanic, care l-a desfigurat fizic( nasul și cerul gurii au necrozat). La vizită tatăl nici măcar nu l-a recunoscut, spunandu-i soției (Acela nu este copilul nostru)! 

În urma complicațiilor Ionuț a fost transferat la București fără ca părinții sa știe, el fiind în coma 3 zile, doctorii convinși că nu are șanse de supraviețuite au hotărât sa îl deconecteze de la aparate dar ceva a intervenit și au amânat procedura pentru câteva ore!
Între timp compania unde tatăl lucra i au sprijinit cu toate cele necesare pentru înmormântare! Părinții au fost întrebați dacă sunt de acord cu prelevarea de organe și gândindu-se la binele altor copii, au acceptat!
Atunci s-a produs o minune și micuțul s-a trezit. A fost internat câteva luni bune. A avut certificat de handicapat cu o indemnizație de 200 de lei, iar în 2016 comisia a hotărât ca ceea ce are acest copilaș nu mai este de gradul 1 și au modificat susținând ca este mai degrabă de gradul 2, accentuat! Indemnizația de care a beneficiat în următoarea perioada pană în 2018 fiind de aproximativ 80 de lei, când i s-a retras definitiv certificat de handicap( pe motiv ca este un copil care se poate descurca singur).

În urmă cu aproximativ 3 ani, din disperare, tatăl l-a luat pe Ionuț de mânuța și s-au dus la poarta domnului Gigi Becali, cerând sprijin! Dânsul i-a ajutat cu un nas fals, pentru a avea un aspect fizic aproape normal, deoarece micuțul era terorizat de faptul că nu era neacceptat de cei din jur! Au existat perioade cand acesta a lipsit de la grădinița pentru a nu avea legături fizice sau verbale cu alte persoane!
Tot domnul Becali s-a interesat de o operație în străinatate, atunci costurile ridicându-se la suma de 45. 000 de euro!

De când certificatul i-a fost retras, părinții demoralizați fiind și fără posibilitati financiare nu au mai fost cu micuțul la control sau alte investigații!Ionut nu este singurul copil al familiei, el mai are 3 frați. Veniturile familiei fiind formate și alocațiile de stat ale copiilor și salariul tatălui!

În prima faza trebuie să reluăm consulatiile medicale pentru a vedea care este în prezent starea lui Ionuț, ulterior i se va recontrui boltă palatină, refacerea danturii și reconstruirea nasului.

Haideți să ne imobilizăm, să facem tot ce este necesar ca acest micuț să aibă șansa la o copilărie normală!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 3 ani
Va multumim pentru donatii și pentru încurajări! ????????
postat acum 3 ani
Nu uitati ca orice suma ajuta! Gestul conteaza si nu suma! Cine nu ne poate ajuta financiar, ne poate ajuta macar cu o distribuire! Multumim anticipat!
ionut
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Ilona
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Cristina Doiciu
acum 3 ani
Multa sanatate!
20.00 lei
Anca
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 3 ani
Esti un copil frumos!!
100.00 lei