Totul pentru performanta

de Marius Costel Caia
Adauga la favorite
1603
vizualizari
287 lei
din 13,000 lei
Piatra Neamt,
Sprijinirea copiilor sportivi in tenisul de performanta.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Suntem, un club infiintat ca asociatie sportiva in 2011 si devenit club sportiv ,acreditat de catre MTS si afiliat FRT din 2016. Initial, am plecat de la faptul ca, dupa ce am cheltuit aproximativ 35.000 euro pentru al meu copil pentru antrenamente, deplasari, cazari, mese in turnee in tara si strainatate de la 7 ani la 13 ani copil care a ajuns in lotul national, cand trebuia sustinut mai mult cu  preparator fizic, nutritie, antrenamente in regim centralizat toate resursele noastre inclusiv din credite sau terminat si nu mai puteam sa-l sustinem. Atunci an infiintat asociatia sportiva si prin prieteni si firme am reusit sa-l mai ajutam, pana cand a decis sa urmeze in cariera de antrenor. Plecand de la acest aspect , am decis sa transform asociatia in club sportiv si mi-am propus ca prin proiecte, sponsorizari, organizarea de turnee locale sa ajutam copiii clubului si nu numai ,pentru a face pasul pentru performanta.  Dupa afiliere si acreditare la FRT si MTS, am reusit sa organizam  22 competitii de tenis pentru copii prin federatie si din acest an si primul stagiu de pregatire centralizat , care s-a bucurat de un succes deplin atat datorita calitatii cat si costurilor totale.In decursul anilor,am achizitionat  copiilor echipamente sportive, am achizitionat pentru club echipamente specifice, inclusiv tunuri de mingi pentru a da posibilitatea sa faca antrenamente cat mai aproape de profesionisti.

In timpul redactarii proiectului copii clubului Orhideea au participat la CNEID 14 ani si au devenit vicecampioni , competitie derulata in perioada 06-08.09.2019 la Bucuresti.

Dorim ca in aceasta campanie sa strangem fonduri a.i. in perioada urmatoare sa putem organiza 3 stagii de pregatire, deoarece in urma finalizarii stagiului de anul acesta, copii si parintii acestora au fost foarte incantati si dorim sa venim in sprijinul lor partial  sau total cu sumele adunate prin aceasta campanie, banii economisiti prin plata cazarii, meselor , teren, antrenor , preparator fizic, psiholog sportiv de catre parintii copiilor sa fie canalizati in alte directii.

Sumele obtinute vor conta enorm, deoarece parintii copiilor vor putea sa-i sprijine mai mult prin deplasarea la alte turnee in tara, sau chiar inernationale, vor putea sa le cumpere copiilor echipamente de calitate, vor putea accesa sedinte suplimentare de antrenament sau pregatire fizica,etc...

Suma obtinuta ,va fi folosita pentru plata cazarii si mesei sportivilor, din experienta de anul acesta,  in regim de cantonament cu tarife de sportiv timp de 5 zile cazarea si masa celor 12 sportivi si 2 antrenori, a fost de 4350 lei.

Deoarece dorim sa organizam 3 stagii de pregatire pe serii de 12 copii , estimam (daca preturile nu se modifica substantial) sa putem ajuta cei 36 copii care dorim sa-i primim in stagiu in proportie de 70-80% cu cheltuielile de cazare si masa, restul, antrenori, inchiriere teren, plata preparator fizic si psiholog sa ramana in sarcina partintilor.

Clubul nostru prin traditie, prin proiecte depuse la Cj si Primaria locala prin discutii punctuale cu sponsori din oras, a reusit si spera sa reuseasca sa ajute copii in continuare, prin oferirea de cadori de Mos Craciun si Paste, echipamente pentru sportivii cu rezultate si pentru cei care promit, mingi gratuite de antrenament, plata partiala a deplasarilor la turnee in tara, drum ,cazare si masa, etc...

Atasez link-ul facebook personal , unde este evidentiata toata activitatea clubului cu poze, feedback-uri parinti, sportivi, sponsori, etc...

https://web.facebook.com/caia.marius.7

Daca totusi nu vom reusi sa atingem tinta, voi incerca sa demarez discutii cu factorii locali a.i. sa putem veni in sprijinul sportivilor, deoarece se stie ca fara finantare nu se poate face performanta.

Sprijinul D-voastra poate fi unul major deoarece, atat sportivii se vor simtii apreciati pentru ceea ce fac , pentru munca depusa si nu una usoara, pentru faptul ca de multe ori isi sacrifica copilaria si de multe ori din pacate pentru un vis care nu mai devine realitate si de cele mai multe ori din cauze financiare.

Aceste pregatiri centralizate, au un rol foarte important in formarea ca om si sportiv, deoarece se rupe, chiar daca pentru o perioada scurta de timp ,legatura familiala, calesc copii, ii invata sa respecte un program de masa, de antrenament , un program administrativ, etc...

Faptul ca in stagii lucreaza cu alti antrenori, invata metode noi sau dupa alt tipic de antrenament, sunt mai seriosi si mai motivati pentru ca inerent se creeaza o competitie intre ei.

Evident ,sunt riscuri in scurta viata a unui sportiv, de performanta si anume sunt momente cand pur si simplu nu mai doreste, motivele fiind diverse, dezvoltare mai tarzie fata de alti colegi, perioade de declin in activitatea competitionala si intervine frica de competitii, suprasaturarea de antrenamente, unii aleg calea usoara , anturaj neprielnic, etc..., insa aici trebuie sa intervina in primul rand familia si chiar cu ajutor din partea psihologilor sportivi pentru a i se explica ce oportunitati poate sa aiba in viitor prin continuarea activitatii si anume:

-Obtinerea de burse sportive la universitati de prestigiu din Europa si America de Nord

- Posibilitatea de a-si face o meserie si o cariera in antrenorat sau arbitraj

-In functie de parcursul ca sportiv si competional poate sa fie la un moment dat sparing pentru jucatori de top din circuitul profesionist WTA si ATP.

Insa toate aceste consilieri cu psihologi reprezinta costuri si de multe ori scumpe.

Putem colabora si copii pot fi ajutati si prin alte moduri decat resurse financiare, prin colaborari cu psihologi sportivi care odata pe luna sau la 2 saptamani sa tina cursuri copiilor, cu nutrtionisti care sa invete parintii ce sa pregateasca si sportivii cum trebuie si ce trebuie sa manace, pentru a putea fi apti de efort si a avea randament maxim la antrenamente si meciurile oficiale, etc..

Orice opinie , sfat parere de la cei care parcurg acest material, sunt binevenite, pot deschide noi oportunitati si putem corecta pe viitor ce poate este gresit.

Intrebari si raspunsuri

1. Cate program trebuie sa urmeze un sportiv pentru performanta?

Daca familia impreuna cu sportivul decide dupa clasa a 8 a ca va urma cariera sportiva, trebuie sa mearga la un liceu sportiv, a.i. programul sa-i permita sa mearga la antrenamente 3-4 ore pe zi, pregatire fizica de 2-3 ori pe saptamana , consiliere psihologica, nutritie, etc...

2. Cat costa pentru sportiv de performanta toate cele enumerate pe luna?

In medie intre 3000-4000 lei/ luna, iar la academiile de tenis unde copilul sta in regim centralizat si face si scoala acolo unde este academia poate ajunge intre 1500 si 2000 euro/luna

3.La cate turnee terbuie sa mearga un sportiv?

Numarul de turnee si obiectivele se stabilesc la inceputul anului calendaristic impreuna cu antrenorul, clubul si staful sportivului. Insa prioritar sunt turneele de obiectiv, campionate nationale , turnee internationale , selectiile la federatie si turneele nationationale.

In medie probabil un sportiv de top ajunge la 20-25 turnee/12 luni.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 4 ani
50.00 lei
Daniel Sandulache
acum 4 ani
10.00 lei
Paiu niculina
acum 4 ani
Succes
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Bravo Marius
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Succes
30.00 lei
Caia Marius
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro