The Deep Sound of Maramures

de Petru I. Pap
Adauga la favorite
Vezi
11083
vizualizari
2,010 lei
din 25,000 lei
Baia Mare, Județul Maramureș
Bine ai venit in lumea sunetelor vechi si noi românești! Te invităm sa iei parte la pregătirea lansării proiectului la Paris in 5 Decembrie!
Initiator proiect
2 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Bine ai venit in lumea sunetelor vechi si noi românești! Te invităm sa iei parte la pregătirea  lansării proiectului la Paris in 5 Decembrie!

Avem nevoie de sprijinul tău pentru a putea prezenta rezultatul muncii noastre în primă fază la Paris, unde vom lansa proiectul în data de 5 decembrie la sediul Institutului Cultural Român.

Evenimentul este organizat de Liga Studenților Români din Străinătate cu participarea membrilor Asociației de Cultura si Civilizație , în special a celor care fac parte din proiectul The Deep Sound of Maramureș.

Ce știi despre muzica experimentală? Ai auzit cum sună un fluier vechi de peste 200 de ani? Cunoști sunetele și formele maramureșene din vremea generației străbunicilor și stră-străbunicilor tăi? Cât de importantă este păstrarea valorilor autentice pentru tine?

Proiectul The Deep Sound of Maramureș are răspunsurile la toate întrebările de mai sus și în plus, vine cu o alternativă la muzica pe care ai ascultat-o până acum.

Un proiect unic și surprinzător, care va deschide noi perspective în lumea muzicală, așa poate fi descris The Deep Sound of Maramureș. Acesta aduce un concept nou, care combină mai multe elemente: spectacol audiovizual, film documentar, album muzical și o cercetare etno-antropologică despre cultura veche maramureșeană.

“Piesa de rezistență” a proiectului este spectacolul audiovizual realizat de trupa de muzică experimentală DNG 010, alcatuita din Petru I. Pap si Claudiu Moise .

Petru I. Pap, antropolog


 

Claudiu Moise, inginer

DNG 010  

 

Proiectul propune o abordare cu totul nouă a sunetelor vechi maramureșene, de câteva sute de ani, reinterpretate într-o formă inedită printr-o experimentare muzicală. Unele dintre sunetele vechi puse în valoare de către membrii trupei DNG 010 sunt redate cu ajutorul unor instrumente de asemenea foarte vechi, cum ar fi un fluier care poate fi considerat piesă de muzeu, vechi de aproximativ 200 de ani.

Cel care reușește să trezească la viață un fluier de două secole este invitatul nostru special, un instrumentist deosebit,

Ștefan Andreica

 Proiectul mai cuprinde un film documentar intitulat „Cercul lui Iacob”, care se concentrează pe prezentarea ideilor total neobișnuite ale lui Nea Iacob, un bătrân din Vișeu de Sus vis-a-vis de lumea sunetelor si formelor intr-o interpretare absolut personală, respectiv clipuri video cu tematica legendelor si miturilor romanesti vechi, ca și "Fata Pădurii".

Cu alt film documentar Tsapinarii Petru I. Pap a obținut premiu special pentru imagine la Festivalul Internațional de Film, Filmul de Piatra si premiu pentru cea mai bună coloană sonoră a unui film românesc la FIFE 2015.

Cercetarea etno-antropologică se întinde pe perioada a cinci ani și presupune culegerea și organizarea unei baze de date complexe (online și offline), care va cuprinde texte scrise, dar și mărturii audio și video despre sunetele și formele vechi, autentice.

Proiectul va dezvălui o parte muzicală mai puțin cunoscută atât de către români, cât și de publicul străin, fiind redată însă sub o altă formă. Se va inregsitra un album muzical compus din 12 piese.Datorită elementelor pe care le cuprinde, proiectul The Deep Sound of Maramureș își propune să fie unul de turism cultural, care să promoveze cultura și tradițiile maramureșene si românești în țară și în străinătate.

Noi, echipa, suntem: Petru I. Pap, Claudiu Moise, Anuța Pop, Delia Suiogan, Gabriela Cozma, Adela Vele,  Sînziana Moldovan, Daniel Luka, Miruna Moldovan, Alexandru Vladovici, Dragoș Moldovan, Mihaela Dublea, Măriuca Isaiu, Cosmin Tomoiaga și Hanna Pap.

Partenerii noștri, care ne susțin și ne ajuta : Mura Soap, Trip to Transylvania, Aramis FeelingLiga Studenților Români din Străinătate, Asociația Vasile TomoiagaUniversitatea Tehnica din Cluj Napoca Centrul Universitar de Nord, Baia Mare.

Mulțumiri pentru implicarea deosebită campionului olimpic Vasile Tomoiagă

De asemenea îi mulțumim pentru suportul special acordat domnului Dr. Ovidiu Rotar!

Creația vestimentară al echipei este realizată de Ophiuchus Design!

Mulțumim pentru platforma pusa la dispoziția noastră si tuturor celora care au nevoie de ea  creata de Fundația Sprijina!

Ia parte la schimbare și contribuie și tu la protejarea și revitalizarea formelor de expresie a culturii tradiționale maramureșene!

Poți susține proiectul The Deep Sound of Maramures cu donatii si/sau share-uirea paginii.

                           MULȚUMIRI TUTUROR PENTRU CONTRIBUȚIE SI INTERES!

 CA SEMN DE MULȚUMIRE PENTRU DONAȚII VĂ PUTEM OFERI URMĂTOARELE RECOMPENSE, ÎN FUNCȚIE DE SUMĂ ȘI MOMENT :

 

 

INVITAȚIE LA LANSAREA PROIECTULUI DE LA PARIS

 

 

 

ALBUMUL "THE DEEP SOUND OF MARMUREȘ" SEMNAT DE DNG 010

 

ALBUMUL "THE DEEP SOUND OF MARAMUREȘ" DE DNG 010 

TRICOU ALB ÎNSCRIPȚIONAT CU SIGLA PROIECTULUI

 

 

TRICOU NEGRU ÎNSCRIPȚIONAT CU SIGLA PROIECTULUI

 

 

 

O CUTIE CU SĂPUNURI DE LUX DIN LAPTE DE CAPRĂ ȘI INGREDIENTE NATURALE, MARCA MURA, OFERITĂ DE PARTENERII NOȘTRII, MURASOAP.

 

 

O FELICITARE ELECTRONICĂ PENTRU TOȚI CEI CARE VOR DONA ORICE SUMĂ, ÎN SEMN DE PREȚUIRE PENTRU GESTUL NOBIL DE A NE AJUTA. VĂ MULȚUMIM! 

 

 

 

 

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 8 ani
Daca aceste sunete vechi Maramuresene de sute de ani vechime prin instrumente vechi de sute de ani si de valoare considerabila, puse in valoare de catre instrumentisti deosebiti, inregistrate si semplate pentru modele/module de instrumente electronice, ar fi un priect bun cu un sens.

postat acum 8 ani
Buna ziua, Multumiri pentru interesul acordat proiectului. Observatia este foarte buna. Directia si pasul urmator al acestui proiect sa va concretiza partial in ceva foarte similar cu ce ati mentionat. In viitor urmeaza sa materializam si acest aspect. cu stima, Petru
QuickMobile
acum 8 ani
Un proiect pozitiv si frumos. La cat mai multe astfel de proiecte !
500.00 lei
acum 8 ani
Domnei profesoare Delia Suiogan si intregii echipe, mult succes!
20.00 lei
SUIOGAN DELIA
acum 8 ani
100.00 lei
SUIOGAN SORIN
acum 8 ani
100.00 lei
GROZA GEORGE
acum 8 ani
Felicitari , in curand o sa mi investesc si eu timpul in ceva cu folos si dedicatie , precum voi... Spor si tineti steagul sus
150.00 lei
SOLE
acum 8 ani
Superb proiect ! Mult succes !
500.00 lei
Lukacs Emese
acum 8 ani
50.00 lei
acum 8 ani
50.00 lei
Puiu Laurentiu
acum 8 ani
250.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
Foarte laudabil demersul vostru !
110.00 lei
Andra Gheorghe
acum 8 ani
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
SUCCES!
120.00 lei
Gabriel Burcea
acum 8 ani
Va doresc mult succes!
50.00 lei
 • 15 /12
  2015
  4

  Va multumim tuturor pentru interesul si implicarea in proiectul nostru care s-a lansat cu ajutorul vostru la Paris! Multumiri deosebite platformei Sprijina pentru promovarea valorilor si ideilor deosebite! Va incurajam sincer sa apelati la aceasta platforma!

 • 30 /11
  2015
  3

   

   

  Va anuntam ca in ciuda situatiei dificile care exista la ora actuala in Paris, noi am decis sa ducem la capat lansarea oficiala a proiectului The Deep Sound of Maramures de la Paris!

  Petru I.Pap, vicepresedintele Asociatiei pentru Cultura si Civilizatie, va onora cu mare drag invitatia primita din partea LSRS- Filiala Franta! Inscriindu-va, aveti posibilitatea sa participati la conferinta, urmata de un dialog constructiv si creativ, cu Petru la ultima editie a Scolii de weekend dedicata studentilor, profesorilor si profesionistilor romani din Franta, pe 5 decembrie, la Paris!

  " Echipa LSRS Franta are placerea de a va anunta primul speaker din cadrul ultimei editii a proiectului Scoala de weekend dedicata studentilor, profesorilor si profesionistilor romani din Franta.

  Domnul Petru I. Pap este antropolog si vicepresedinte al Asociatiei pentru Cultura si Civilizatie.
  Mai multe detalii despre aceasta asociatie puteti gasi accesand site-ul: http://ascult.org/

  Pentru a va inscrie la aceasta ultima editie a Scolii de weekend va adresam rugamintea de a completa formularul de inscriere disponibil la adresa: http://goo.gl/forms/OIEPHvomUT

  Va reamintim ca numarul locurilor disponibile este limitat si ca PRE-INSCRIEREA este obligatorie.

  Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Romanii de Pretutindeni.

  Va asteptam alaturi de noi,
  Echipa LSRS Franta "

 • 17 /11
  2015
  2

  Am lansat un CONCURS cu premii pe Facebook! Urmareste-ne si vei descoperi ca in trei pasi simpli vei putea sa primesti albumul ''The Deep Sound of Maramures", semnat de membrii DNG 010 sau tricoul inscriptionat cu sigla proiectului!

  1. Da share pe facebook proiectului de aici de pe site-ul sprijina.ro!

  2. Aduna cele mai multe like-uri pentru linkul share-uit!

  3. In 3 Decembrie fa un screenshot cu postarea facuta de tine despre link cu like-urile adunate si trimite-ne pe facebook pe pagina noastra!

  Cel care va strange cele mai multe like-uri va primi premiul cel mare, un album semnat, iar pentru cei care se vor situa pe locul II si III vor primi cate un tricou cu sigla oficiala a proiectului!

  Intra acum in campania Enjoy & Share The Deep Sound of Maramures ! Succes!

   

   

 • 13 /11
  2015
  1

  Articol despre proiectul The Deep Sound of Maramures pe Radio France International România!

   http://www.rfi.ro/cultura-82815-deep-sound-maramures-cum-suna-un-fluier-vechi-de-200-de-ani-pe-ritmuri-electro 

  Iar la finalul aricolului veți găsi și un audio file!