Susține Sibiu International Street Art Festival

de Andrei Ioan Oltean
Adauga la favorite
Vezi
3477
vizualizari
2,097 lei
din 15,000 lei
Sibiu,
Susține revitalizarea spațiului urban prin artă!
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

 

Ne-am săturat de pereții gri ai orașului, împreună ne dorim să revitalizăm spațiul urban prin artă, să metamorfozăm griul orașului in culoare și povești prin intermediul picturilor murale. 
 
Implică-te și susține festivalul de Street Art, alegând una din recompensele alăturate, sau donează 10 Euro prin SMS pentru a susține demersul nostru (Atenție! Donația prin SMS nu include recompensă).

Despre noi 

Cine suntem?

O mână de oameni (faini zicem noi), care a reușit să atragă în jurul ei alți oameni (la fel de faini), și să creeze o comunitate în jurul ei. Viziune avem, dorință cât cuprinde și mai ales avem un scop – acela de a utiliza arta și cultura pentru a pune în valoare și a reabilita mediul urban din România.

Au trecut 6 ani de când am început să ne punem în aplicare ideile, și iată că în 2020 SISAF este un festival renumit, bine închegat și apreciat, fiind mediatizat pe mai multe canale media.

Ce facem?

Dăruim.

Experiențe faine (mai ales în așa numitul nostru sediu din parcul Sub Arini, unde reușim să îmbinăm mai multe laturi artistice – pictură, ateliere, muzică, dans)

Culoare și împrospătare  (orașului, clădirilor și mai ales oamenilor care se pot bucura de rezultatele festivalului încă mult timp de acum încolo).

Ce vrem?

Să ne susțineți și să lărgim comunitatea. Să împânzim orașul de culoare, de muzică și de frumos.

 

Despre festival

Sibiu International Street Art Festival este o unealtă menită să ne coloreze tuturor sufletele. Este un fapt dovedit, influenţa pe care o are culoarea în viaţa unui om. Asociaţia Art Factory Transilvania, s-a gândit cum să schimbe griul care ne înconjoară in artă pură şi culoare.

Organizatorii s-au unit într-o asociaţie de artişti şi au pus la cale un festival de artă stradală.  Prin acest proiect şi-au propus să contribuie cu lucrări realizate de artişti de valoare, la ridicarea nivelului estetic al oraşului, precum şi la ameliorarea aspectului dezolant al unor zone mai puţin favorizate. Obiectivul principal al acestui proiect fiind revitalizarea spaţiului urban prin artă. 

Festivalul de artă stradală de la Sibiu nu se rezumă doar la realizarea muralelor, ci pe parcursul acestuia se organizează şi alte activitaţi creative pentru toţi oamenii iubitori şi pasionaţi de artă, precum şi pentru cei dornici să descopere şi să inveţe despre artă. 

Activitaţile realizate în cadrul Sibiu International Street Art Festival sunt foarte interesante si diverse. De la conferinţe şi întâlniri-dialog, susţinute de artiştii stradali împreună cu publicul larg, până la workshop-uri, concerte, si proiecții de film în aer liber.

Sibiu International Street Art Festival este unic în lume datorită celui mai amplu tur de artă stradală realizată pe zidurile școlilor și liceelor din oraș. Turul de artă stradală Sibiu International Street Art Festival cuprinde cele 84 de murale realizate de-a lungul celor 5 ediții precedente ale SISAF, ce sunt marcate într-o hartă care se distribuie gratuit în hoteluri, spații de cazare și puncte de informare a turiștilor dar care se gaseste si in format electronici pe aplicatia Sibiu City App. Turul poate fi parcurs cu bicicleta în aproximativ două ore și jumătate. Muralelor deja existente, li se vor adăuga noi lucrări în acest an. 

 

Ce vom face cu fondurile strânse

Vom da culoare bazei hipice din Sibiu. Inaugurată în anul 1956, situată in cartierul Vasile Aron și înconjurata de blocuri. Mii de sibieni se vor butea bucura de pata de culoare pe care vrem sa o aducem bazei hipice si cartierului. Suma strânsă va fi folosita pentru a cumpara materialele necesare pentru realizarea picturii murale.

 

De ce este important să contribui?

An de an încercam să dăm cat mai multă culoare cartierelor mai putin favorizate. Unul dintre cartiere fiind cel în care se afla baza hipică unde zeci de copii merg zilnic la cursurile de echitație iar alti mii de copiii si adulți privesc de la fereastră zidurile gri și impunătoare ale blocurilor din jur. Anul acesta vrem să mai schimbam din griul cartierului și să-l înlocuim cu o pictura murala considerabila de care lumea sa se bucure. 

 

Când veți primi recompensele?

Imediat după terminarea festivalului. Acesta desfășurându-se in perioada 10-16 august

 

Pe cine contactezi dacă ai nelămuriri?

Pentru orice întrebare legate de campanie sau de festival, puteți contacta oricând echipa office@streetartfeestival.com 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Bianca Cristea
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Petra Radu
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Marcel Heroiu
acum 3 ani
Este una din cele mai misto inititive din Romania. Felicitari pentru idee, pentru tenacitate, si pentru ca sunteti o inspiratie pentru altii.
2,000.00 lei