Stații meteo automate în Sighet

de Marius Sorin Hotea
Adauga la favorite
1542
vizualizari
1,384 lei
din 4,000 lei
Sighetu-Marmației,
Trei stații meteo automate în Sighet pentru prognoze meteo precise, date meteo reale și baze de date istorice, totul pentru public.
Initiator proiect
1 proiect

Zona municipiului Sighetu Marmației nu are nici o stație meteo care să transmită date în timp real, online, în sistemul internațional (deși are o stație oficială, subordonată Administrației Naționale de Meteorologie), astfel încât locuitorii regiuni nu pot beneficia de date și de prognoze meteorologice instant.

Singurele stații meteo automate care funcționează în județul Maramureș sunt cele din Baia Mare și Ruscova (ultima fiind particulară).

Celelalte trei stații meteo oficiale existente în județ (Sighet, Ocna Șugatag, Iezer și Târgu Lăpuș), nu emit, niciuna, date în timp real în mediul online.

Problema este că ambele stații automate existente sunt situate dincolo de munți: între cea de la Baia Mare și zona Sighet se ridică masivul Gutâi, iar între cea din Ruscova și Sighet, masivul Hera. Din acest motiv, întreaga zonă depresionară adiacentă Sighetului, cu cca 100.000 locuitori, de pe văile Tisei, Marei, Cosăului, Ronei și Izei inferioare, nu beneficiază de prognoze meteorologice acurate și instant.

Intenționăm achiziționarea, din donații, a trei stații meteo automate, care vor fi instalate în diferite puncte din municipiu, pe proprietățile unor voluntari. Aceste stații vor transmite în permanență date meteo reale, vor efectua prognoze meteo cât mai precise și vor contribui la crearea unei baze de date istorice cu parametri meteo înregistrați.

Vă invităm să donați pentru ca și zona Sighetului, din inima Maramureșul istoric, să aibă o rețea de stații meteo moderne, funcționale și utile tuturor!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Lucian Ana Maria
acum 2 ani
Implicarea face diferenta!
400.00 lei
Mihaela
acum 2 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Dan Bodnariuc
acum 2 ani
Succes
45.00 lei
Dezsi Adelina Mariana
acum 2 ani
Succes!
50.00 lei
Dembrovschi Istvan
acum 2 ani
Felicitari.
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
50.00 lei
Bledea-Eiben Gellert
acum 2 ani
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
50.00 lei
Rîșco Florin
acum 2 ani
20.00 lei
Jaroslav Cimpan
acum 2 ani
Felicitări pentru inițiativa!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Forță, Teofil!
50.00 lei
Alin
acum 2 ani
100.00 lei
SC ARHI PROIECT SRL
acum 2 ani
Felicitari pentru initiativa!
300.00 lei
Balazs Laszlo
acum 2 ani
Bravo Sorin, Teofil, tot asa mai departe!
100.00 lei