Soul vrea sa traiasca

de Corina Ilea
Adauga la favorite
7871
vizualizari
1,106 lei
din 10,000 lei
Cluj,
Soul este un mic pisic luptator care are nevoie de ajutor financiar pentu a se putea lupta cu peritonita infectioasa felina.
Initiator proiect
1 proiect

Soul vrea sa traiasca.

Pe cat este de micut, atat ca varsta cat si ca dimensiune, Soul este un luptator adevarat care deja a avut prea multe provocari in viata lui de mini-pisica. 

 

 In urma cu doi ani m-am lovit prima data de peritonita infectioasa felina, a fost cazul motanului meu, iar pe vremea aceea nu exista un tratament care sa aiba rezultate pozitive, asa cum este acum.

 Pe Soul l-am cunoscut vara trecuta, in cadrul unui seminar de acordare a primului ajutor puiutilor de pisica, organizat de mama adoptiva si implicit salvatoarea lui.  Soul era unul din exemplele prezentate la seminar, cazul clasic de abandon, aruncat la doar cateva zile, gasit intr-o stare de sanatate foarte proasta. Cu mult efort si dedicatie, Ana a reusit sa il puna pe Soul pe picioare. Dupa ce a supravietuit primelor zile dupa ce a fost gasit, care au fost critice pentru el, a trecut si prin panleocopamie, alta boala necrutatoare a pisicilor, dar pe care cu ajutorul Anei a reusit sa o invinga in ciuda tuturor asteptarilor. Pe cand totul trebuia sa fie "roz" in viata lui Soul, s-a imbolnavit din nou si a fost diagnosticat cu Peritonita infectioasa felina. 

Din fericire, astazi exista tratament pentru aceasta boala, un tratament care are rezultate foarte bune. Este vorba despre un tratament pe durata a 84 de zile, ce consta in cate o injectie zilinica. Tratamentul este unul de succes, insa si foarte agresiv, iar din aceasta cauza este nevoie si de medicamente in plus pentru sustinerea organelor vitale. Din pacate, tratamentul este foarte costisitor. Soul a inceput tratamentul de aproape doua lui si a avut rezultate foarte bune iar pentru a putea continua sa se vindece este foarte esential sa primeasca in continuare tratamentul. 

 

Soul are nevoie se sustinere financiara

Pana acum costurile pentru tratamentul lui au decurs astfel:

-10 fiole Cotton - 5370lei - (achitat)
- 3 fiole Spark - 1580lei (achitat)
- 2xanalize sange- 280lei (achitat)
- test fcov 80lei (achitat)
- tratament sustinere- 150lei (achitat-o parte dintre medicamente au fost primite prin donatii ????)

Pana acum avem datorie:
-1 fiola Mutian 1620lei (datorie)
-1 set de analize biochimie -120lei (datorie)

Mai avem nevoie:
- 5fiole Spark- 2620lei
- 1 fiola Mutian(minim) 1620lei
- 3x analize de sange 420lei

Ideal ar fi ca macar ultimele doua saptamani sa le putem acoperi cu Mutian.

Substanta cu care se face tratamentul  se numeste  GS-441524, si ca orice medicament, are mai multi producatori. Pretul variaza de la 4-500 de lei pana la 1620 lei, in functie de producator, fapt care se simte si la calitate, prin urmare, pentru cele mai bune sanse de reusita am dori sa incercam cu cat mai mult Mutian.

De cand a inceput tratamentul, Soul este cu totul alt pisic. Pentru prima data in viata lui a inceput sa manance cu pofta, sa aiba chef sa alerge si sa se joace cu fratii lui, s-a si ingrasat aproape un kilogram.

Ana, mama lui Soul este foarte deschisa cu toti cei care se arata interesati despre starea lui de sanatate, accepta vizite, trimite poze si filmulete cu Soul in toate ipostazele, de la joaca , la somn sau chiar la cabinet.Este indeajuns sa o urmariti pe facebook sau sa luati legatura cu ea.

Mi-e greu sa aduc vorba despre acest aspect, dar este necesar. In cazul in care Soul oboseste pe parcurs de a lupta, fiolele achizitionate vor fi donate altor cazuri de pisici diagnosticate cu peritonita infectioasa felina care vor avea nevoie.

Impactul

M-am lovit adesea in ultimii doi ani, de cand am inceput sa fiu mai implicata in demersuri de salvare a pisicilor comunitare, de afirmatia: "asa suma mare de bani ar putea salva mai multe pisici prin sterilizari".  Ei, din punctul de vedere al unei persoane care are o pisica pe care si-a insusit-o, aceasta afirmatie este nula. Fiecare persoana are dreptul de a-si gestiona resursele financiare dupa propriile principii si filozofii de viata. Unele pisici sunt mai norocoase de cat altele, prin simplul fapt ca au reusit sa se lipeasca de persoana potrivita, care sa lupte impreuna cu ele impotriva obstacolelor. Ce vreau sa subliniez aici este faptul ca Soul are o sansa reala la o viata normala, lunga, de pisica fericita, si si-a gasit si persoana potrivita care sa lupte alaturi de el. Din proprie experienta va spun ca fericirea Anei va fi de nemasurat cand il va vedea pe Soul sanatos si inafara pericolelor. Dar prin ajutarea lui Soul nu ajutati doar o pisica si omul ei sa fie fericiti, ci ajutati  statistica de reusita impotriva PIF sa creasca. Acum doi ani PIF insemna condamnare la moare, acum inseamna o lupta, dirijata din pacate financiar in majoritatea cazurilor datorita costurilor ridicate. Cu cat avem mai multe cazuri vindecate, cu atat mai mult se va accelera procesul de omologare a medicamentului GS rezultand astfel un pret mai accesibil, un tratament accesibil si de succes pentru mai multe pisici. 

Anul acesta am avut primul caz vindecat in Romania, datorita tratamentului nou GS, si in scurt timp cazurile de pisici pe tratament au inceput sa creasca, rezultatele fiind de succes. Puteti urmari si cazul lui Klimt, pisicul din Cluj care a reusit sa invinga primul PIF la noi in tara.  

Riscuri si provocari

Ca in orice proces de tratament al unei boli, nu pot sa garantez un rezultat exact. Evolutia starii de sanatare a lui Soul a fost pana acum una pozitiva. Este posibil sa necesite sa continue tratamentul peste cele 84 de zile initiale, dar Ana este pregatita sa nu se dea batuta, la fel si mini echipa de sustinatori pe care ii are in spate, printre care si eu. 

In cazul in care povestea lui Soul v-a impresionat dar nu va permiteti sa il sustineti financiar, puteti sa il sustineti prin simplul fapt de a face situatia lui cunoscuta si altor oameni. Povestiti unui prieten, folositi instrumentele puse la dispozitie pentru promovare de pe platforma. Orice mic ajutor este bine venit! 

 

Va stam la dispozitie pentru orice alte intrebari aveti in legatura cu situatia lui Soul. 

Am pregatit aici o serie de intrebari  frecvente pe care ati putea sa le aveti si raspunul la acestea.

1. Ce este PIF si cum se manifesta?

Peritonita Infectioasa Felina este o boala cauzata de mutatia unui virus din corpul pisicii. Foarte multe pisici comunitare sunt purtatoare de virus, insa rare ori se produce mutatia care declanseaza PIF. PIF se poate manifesta in forma umeda sau uscata. Lichid în cavitatea toracică sau abdomen – așa-numitul PIF „umed”. Excrescențe nodulare (granuloame) pe organele interne – așa-numitul PIF „uscat”

2. De ce am lansat eu campania si nu Ana, mama lui Soul?

Explicatia este: timpul. Ana este foarte ocupata deja cu Soul si restul fratilor sai, care au nevoie de atentie si afectiune, pe langa job. Eu pe de alta parte am mai mult timp de investit in modalitati de strangere de fonduri. 

3.De ce este nevoie sa fie omologat tratamentul GS?

Tratamentul GS este este un tratament nou, experimental. Momentan nu exista studii clinice care sa ateste oficial ca functioneaza. Este practic in perioada de proba, dar repet, are rezultate pozitive in marea majoritatea cazurilor. Din aceasta cauza este si foarte greu de gasit si comandat.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Laura
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Belce Paul
acum 3 ani
Pentru soul, să depășească boala
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
25.00 lei
da
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Laura
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Camelia Rarinca
acum 3 ani
100.00 lei
Andreea
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Calo Mirela-Carmen
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
mumele tau
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Cocis Emanuela Adina
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Marius Tanca
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Laura
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Camelia Rarinca
acum 3 ani
Sa te faci bine, pisoi frumos!
100.00 lei
Georgi
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
liliana deac
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro