Son and Heir of Barren Soil

de Miruna Cristiana Straut
Adauga la favorite
Vezi
2084
vizualizari
3,870 lei
din 15,000 lei
Capataneni, Arges
Scurtmetraj "proof-of-concept" al primului folk horror romanesc.
Initiator proiect
1 proiect

O scurta prezentare:

După moartea prematură a unchiului său, un tânăr singuratic se întoarce la casa copilăriei sale, aflată într-un sat izolat de munte, doar pentru a realiza curând că un cult misterios s-a stabilit în vârful dealurilor.

Gen: folk horror, thriller psihologic, mister.

Son and Heir of Barren Soil este un folk horror cu nuanţe suprarealiste si tonalitati fantastice care, precum miturile definitorii ale României, bate la usa misterioasa si crepusculara a adevărurilor ancestrale.

Context: Inspirat din bogatul folclor romanesc, mituri pastorale, precum si riturile si tradițiile din regiunea subcarpatilor, povestea explorează monstruosul stramosesc ce pandeste sub un pamant insangerat de ororile trecutului.

Fiecare persoana este un cumul a tot ceea ce a dainuit inaintea sa, iar pamantul pe care alege sa-si construiasca viata adaposteste tot ceea ce a conturat prezentul. Un pamant ce a asistat si supravietuit cele mai infricosatoare intamplari.

Omenirea dispare, insa solul triumfa - ca purtator a vestigiilor noastre; un simplu spectator ce nu are alta alternativa decat sa indure ororile istoriei; sa reziste maniei omului.. pana cand se decide sa-si arate coltii.

Proiectul promite o întoarcere la zonele crepusculare ale universului magico-religios al satului tradițional românesc, precum și o revenire la rădăcinile cinematografice ale filmelor de groaza, permitand astfel transformarea esenței terorii prin recentrarea atenției sale asupra senzorialului, atmosfericului și suspansului.

Impact:

La origine, "Son and Heir of Barren Soil" se prezinta precum un portret suprarealist al conștiinței noastre istorice întunecate, ale cărui umbre se revarsă necontenit în prezent, sub forma unei angoase colective transmisa de-a lungul generațiilor de către cultura noastră ancestrală românească.

Povestea explorează nevoia instinctuală a umanitatii de a sluji, precum și lupta permanenta pe care  trebuie sa o ducem cu blestemul patriarhal - intruchipat de inaintasii nostri, de pamantul pe care calcam, de istoria noastra. Conceput ca fiind primul folk horror româneasc, povestea este autentic românească, extrem de personală și impregnată cu un grad ridicat de credibilitate, a cărui esenta tematica invita publicul sa contemple asupra intrebarii: este posibil sa castigi in fata miilor de ani de istorie care au venit inainte?

De ce credem ca va avea success:

Observand succesul pe care horror-ul l-a demonstrat in ultimii ani drept unul dintre cele mai profitabile genuri, fara indoiala serialul va deveni un success atat domestic cat si international, doar pe baza acestui element. Componenta folclorica va trezi interes intr-un public occidental curios sa descopere povesti autentice si distincte care depasesc cliseul deja exploatat al vampirismului asociat cu Romania.

Pe plan domestic, filmul va rezona pe mai multe planuri cu publicul romanesc care, indiferent de varsta continua sa demonstreze o nevoie pronuntata de reconectare cu trecutul, de reintoarcere la radacini care se afla in universul mitic al lumii rurale.

Cine suntem:

Miruna Straut:

 • Regizor, scenarist
 • Absolventa de film a University of Southampton 
 • Master in Regie/Scenaristica la Columbia University
 • Fondator Cinefilium
 • Reporting Live from the Void (2019)

Corduta Corocea:

 • Director de imagine
 • UNATC Master- Imagine
 • Veronica Now (2021)
 • His Shirt (2021)
 • Matilda (2021)

Silvana Mihai:

 • Actrita
 • Umbre (2019)
 • Cateva conversatii despre o fata foarte inalta (2018)
 • Empiric (2021)

Daria Popescu:

 • Co-producator
 • Absolventa de film la King’s College London
 • Master in Productie de film la Met Film School

De ce am avea nevoie:

Va invitam sa faceti parte din primul folk horror romanesc:

Pentru realizarea proiectului Son and Heir of Barren Soil este necesara filmarea unui scurtmetraj proof-of-concept care va reda o imagine clara asupra viziunii si directiei in care ne dorim sa ducem aceasta idee.

Datele filmarii: 17-19 aprilie 2022

Locatie: Capataneni, Arges

Obiectiv: Prezentarea acestei idei, impreuna cu scurtmetrajul mai multor companii de productie precum XYZ Films and Gapbusters, si a platformelor tv ca Netflix si HBO. De asemenea, planuim sa cautam potentiali co-producatori si finantatori la Festivalul de Film de la Cannes in luna mai a acestui an.

Ne dorim sa strangem suma de 15.000 de lei pentru a ne completa bugetul necesar realizarii scurtmetrajului proof of concept.

Regizorul si producatorul de filme inspirationale Tedy Necula si agentia sa si-au oferit deja sustinerea in acest proiect.

Pentru a va multumi pentru contributie si suport, vom oferi spatiu pe generic in categoria de multumiri speciale la finalul filmului. Suntem nerabdatori sa va avem ca parteneri in calatoria noastra de a crea primul folk horror din Romania!

Contact:

Miruna Straut: mirunastraut@gmail.com +40748807784

Daria Popescu: dariapopesco@gmail.com +447307985034

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Delia BALAN
acum 2 ani
Succes !
500.00 lei
Cosmin
acum 2 ani
Succes!!!
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Succes Daria!
100.00 lei
Melania Vlad
acum 2 ani
Bafta multa!!! Abia astept sa il vad!
100.00 lei
Carmen Popescu
acum 2 ani
Mult succes! Mandra de voi!
500.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Succes!
20.00 lei
rodica.datcu@metrosystems.net
acum 2 ani
200.00 lei
Alex Baxter
acum 2 ani
Show the world your potential!
50.00 lei
Dana Stefan
acum 2 ani
150.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Succes!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Succes!
50.00 lei
Ilinca P
acum 2 ani
Succes <3
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Felicitări! Doamne ajuta!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
La multi ani Ioana! Frumos proiect, ma bucur sa contribui.
20.00 lei
Dana Ceausu
acum 2 ani
Super proiect, abia astept sa vad rezultatul. Bravo!
100.00 lei