reACT for ART

de Elena Madalina Mihai
Adauga la favorite
579
vizualizari
48 lei
din 15,000 lei
Bucuresti,
Cu toții îi iubim pe artiști atunci când ne bucură prin munca lor. E oare corect să-i uităm atunci când viața se complică?
Initiator proiect
2 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Când nu prea e timp de introducere...

...trecem direct la subiect! Urban Gypsy a apărut în decembrie. Și nu, n-a apucat să crească prea mult, darămite să devină celebru. Urban Gypsy este un proiect non profit care avea câteva scopuri foarte precise în zona evenimentelor culturale și artistice. Acum nu știm ce va fi peste două săptămâni. În contextul actual, fără încasări și fără sprijin nu putem plăti nici măcar chiria, darămite să ne gândim la alte "luxuri"... Știm însă că nu putem să ne dăm bătuți. Și mai știm și că nu suntem singurii ajunși într-o situație limită... Și că e timpul să #reACTforART!

Pentru artiștii independenți - actori, muzicieni, dansatori, etc - suspendarea evenimentelor culturale fie și pentru numai trei săptămâni înseamnă că la final de lună nu vor avea (aproape) niciun leu în cont. Nu vor putea plăti chirii, rate ori facturi. Poate se vor descurca cumva cu mâncarea. Și în mod cert nu vor mai îndrăzni să spere la lucruri simple, ca o cafea în oraș sau un weekend la munte. Și cel mai tare nu va durea neputința, ci ușurința cu care oamenilor care până ieri îi aplaudau și îi iubeau a încetat să le pese... 

Ce putem face noi?

Dacă am reuși să strângem jumătate din costul chiriei pe o lună, suntem siguri că proprietarul va înțelege și ne va păsui un timp cu restul de bani. Iar dacă am mai strânge câțiva bănuți pe lângă, am putea sprijini 9 artiști cu burse de creație.

Mai exact, le punem la dispoziție spațiul pentru câte un proiect personal din zona de teatru de cameră, poezie, dans, teatru lecturat ori altceva de gen. Le dăm 13 zile, bani de buzunar, un buget comun pentru recuzită&co și câte ceva de mâncare după repetiții. Iar la final, filmăm toate cele nouă spectacole și punem bazele unei prime platforme de streaming pentru teatru. Așa, ca un fel de Netflix :)  

De ce am avea noi nevoie? 

Pentru ca toată nebunia asta să funcționeze la parametri, ar fi nevoie de 25,000 lei. Știm însă că nu-i o perioadă prea bună pentru nimeni. Și suntem obișnuiți să ne descurcăm mereu cu bani puțini... Așa că ne-am propus un target de 15,000 lei, care se vor împărți după cum urmează:

- 4,500 lei - chirie 

- 8,100 lei - burse individuale

- 2,400 - buget producție

Ce oferim la schimb?

Ne-am tot gândit si răzgândit ce recompense am putea oferi în schimbul ajutorului primit de la fiecare dintre cei care aleg să creadă în proiectul nostru... Oamenii mai pricepuți la crowdfunding au spus că trebuie să fie lucruri legate direct de ceea ce facem...Noi am ales să mergem pe feeling...

Așadar, punem la bătaie abonamente la platforma de streaming mai sus amintită, cărți, lumânări parfumate, bilete la teatru, cafea, dulciuri homemade și câteva sticle de vin bun, alături de alte chestii super interesante!

Ce facem dacă nu strângem toți banii? 

Singura opțiune viabilă va fi să reducem numărul de burse. Dar optimiști din fire, am vrea să credem că nu vom ajunge acolo... ;)

Ce facem dacă strângem mai mulți bani decât ne-am propus?

Îi punem în pușculiță și stabilim prin vot deschis pe pagina noastră de Facebook către ce cauză să-i redirecționăm...

Care e, de fapt, impactul proiectului nostru?

Nu putem sprijini fiecare artist, oricât ne-am dori. Putem însă să luăm un pic din povara de pe umerii a 9 oameni talentați, dându-le în același timp oportunitatea de a-și face meseria și de a aduce un strop de bucurie în inimile oamenilor acum, în aceste vremuri tulburi... Putem să facem ca 9 oameni să nu trăiască fără teama că vor ajunge în stradă ori că nu-și vor putea plăti facturile... Putem să demonstrăm că nu i-am uitat. Și că mai avem nevoie de artă. Putem să fim îmbrățișarea nevăzută de care au atâta nevoie zilele astea... Și noi am zice că asta nu-i de ici, de colo...

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

madalina mihai
acum un an
Plata facuta cu SMS
10 euro