Promovarea muzicii de promenada

de Ioan Eugen Pohariu
Adauga la favorite
Vezi
4156
vizualizari
0 lei
din 50,000 lei
Brăila, Județul Brăila
Sustinerea a 10 concerte de muzica de promenada in aer liber, in Braila
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Asociatia  Culturala POHAR, infiintata din 15.01.2014, inregistrata la Judecatoria Braila, cu nr.14/11.04.2014, avand codul fiscal nr.33084318. Este o organizatie neguvernamentala, apolitica, non profit, cu scop lucrativ, cu profil muzical, care prin Ansambluri proprii, promoveaza muzica clasica, usoara, populara, religioasa, de promenada, de jazz, etc, atat pe plan local, precum si pe plan national si international.

In primul an de activitate am constituit Ansamblul de suflatori ,,Fanfara Constantin Manaila", denumita astfel in semn de omagiu pentru cel care a fost profesorul si mentorul nostru, decenii la rand, care a contribuit decisiv in pregatirea si formarea majoritatii membrilor nostrii instrumentisti din cadrul Ansamblului.

Cu acest Ansamblu am debutat in 03.05.2014, printr-un concert, in Gradina Publica, cu ocazia ,,Festivalului florilor", bucurandu-ne de aprecieri din partea publicului si a autoritatilor locale, fapt care ne-a incurajat sa continuam prin prezentarea a inca 5 concerte, cu diverse ocazii (,,Zilele Orasului Faurei", ,,Zilele  Brailei").

Comemorarea a 50 de ani de la disparitia maestrului brailean - George Niculescu Basu - ,,Sarbatorirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Romane 1859-2015" si Concert de Ziua ,,Martisorului" de 1 Martie 2015, de unde va prezentam afise, secvente filmate din timpul concertelor, anunturi de publicitate din ziarele locale, precum si postarea pe internet a catorva piese instumentale, accesand ,,Fanfara Constantin Manaila", respectiv accesand ,,Asociatia  Culturala  POHAR" unde se prezinta activitatea noastra pana in prezent.

Toate concertele au fost organizate de catre asociatia noastra, atat prin bunavointa membrilor nostrii instrumentisti profesionisti, majoritate fiind pensionari, cat mai ales prin sponsorizari din partea unor firme de renume de pe plan local, care ne-au inteles menirea si necesitatea renasterii acestei forme muzicale, candva la moda in toata Europa, dar la noi pe cale de disparitie!

Campania noastra incearca sa demareze acest Proiect - ,,PROMOVAREA  MUZICII  DE  PROMENADA", prin pregatirea si sustinerea unui numar de 10 Concerte prezentate gratuit publicului brailean, incepand cu luna septembrie 2015, cate 2 concerte/luna, pana la sfarsitul anului 2015, fie in aer liber (Gradina Publica, Esplanada Dunarii, Parcul Kiseleff, Statiunea Lacu-Sarat, la8 km de Braila), fie in sali de spectacole pe timp friguros (Sala Societatii Filarmonice ,,LYRA", Sala Muzeului ,,Carol I", Sala Casei de Cultura a Tineretului", etc).

Repertoriul nostru este in principal axat pe valsuri, marsuri, hore, sarbe, polci, tangouri, swinguri, rumbe, sambe, etc, modern orchestrate (vezi Lista pieselor de la concertul de ,,Ziua Unirii" prezentata mai jos).

Scopul proiectului nostru este de a atrage publicul larg brailean, care iese duminica la o plimbare in aer liber catre muzica prezentata in direct, a unor melodii memorabile, interpretate de muzicanti profesionisti, care sa-i distraga de la grijile cotidiene, care sa creeze o stare de normalitate, sa simta o zi de sarbatoare, de bucurie! Dorintele noastre, care ar surade si concetatenilor nostrii, in special cei mai in varsta, care au prins perioada ,,muzicii alamurilor". Nu se pot pune in practica numai prin bunavointa noastra, ci si printr-un sprijin financiar oricat de mic, dat din partea comunitatii interesate de acest proiect.

Ca urmare noi, am intocmit un buget, care sa ne permita sa punem in practica acest proiect, dupa cum urmeaza: 

1. Retributii a 16 instrumentisti (4 trompetisti, 2 clarinetisti, 1 saxofonist, 1 eufonist, 1 basist, 1 tobosar, 2 tombonisti, 2cornisti, 1 basfligornist, 1 dirijor):

16 x 10 concerte x 100lei net/concert=16.000lei net/proiect;

2. Plata taxelor catre stat (16% impozit + 5,5%cass) - 2560lei imp. aferent + 880lei cass aferent = 3440lei

3. Retributia Contabilului - casier: 50lei/concert x 10 concerte = 500lei + 110 lei taxele = 610lei/proiect.

4. Cheltuieli cu transportul instrumentistilor si al instrumentelor, fiind multe si voluminoase, pana la locul concertelor si retur: s-a considerat o distanta medie de 20 de km/concert, transport persoane cu 5 autoturisme, cu un consum mediu de 8 litri de combustibil/100km, reiesind in total: 80km/concert x 10 concerte = 800km x 8litri/100 km = 64 litri de comb. x 6lei/litru = 384lei. S-a considerat transportul instrumentelor cu o autoutilitara: 800km x 12litri de combustibil/100km = 96 de litri x 6lei/litru = 576lei.

5. Cheltuieli cu achizitionarea unor instrumente moderne (3 instrumente le avem cu probleme de acordaj, fiind de peste 40 de ani). Este necesara achizitionarea unui eufoniu (bariton), 6.000lei, a unui saxofon 5.000lei si a unei trompete 4000lei, in total necesitand suma de 15000lei/proiect.

6. Achizitionarea unor accesorii (consumabile) pentru instrumente (platine pentru clarinete, ancii pentru saxofon, mustiuce, partituri, hartie xerox, cartus imprimanta, stative, etc.) necesitand o suma de 700lei.

7. Achizitionarea unor uniforme pentru instrumentisti: 16 costume x 500/buc = 8000lei

8. Achizitionarea unor scaune pliante, pentru instrumentisti: 15 scaune x 70lei/scaun = 1050lei

9. Plata unui specialist - Orchestrator - (care sa orchestreze partiturile pentru fiecare instrumentist in parte), 40 de piese orchestrate pentru 15 instrumentisti x 50lei/piesa = 2000lei brut/proiect.

10. Cheltuieli cu plata chiriei salii de repetitii si a salii de spectacol: 850lei/sala x 2 spectacole date in sala din cele 10 din total = 1700lei brut. 

11. Cheltuieli cu publicitatea (afise, bannere, anunturi din ziarele locale, etc.) = 500lei brut

Total buget :  50.000lei/proiect.                                                                                        

Este necesara readucerea in actualitate a Muzicii de Promenada, deoarece pe de o parte nu exista preocupare pe plan local de a pregati instrumentisti pentru instrumente de suflat (nu exista clase la Scoala Populara de Arte, iar la Liceul de Arte doar 5-6 elevi insuficient pregatiti), iar pe de alta parte se pune accent pe muzica usoara, populara, manele,etc produsa de amatori, cu formatii instrumentale mici, prezentand galagios de cele mai multe ori piese rasuflate, indoielnice si lipsite de armonie, utilizand sunete artificiale, stridente, fata de sunetele naturale, ale instrumentelor traditionale pe care le dau alamurile, care dau stralucire sunetului (trompetele) si profunzime sunetului (basfligornii, baritonii, cornii, trombonii si tubele), reiesind un sunet catifelat, armonios, duios, rar auzit in zilele noastre in zonele de promenada!

 

 

Daca v-a impresionat povestea noastra aveti oportunitatea de a ne sprijini devenind sustinatorii nostrii avand doua modalitati:

- acordand suport financiar care consta intr-o suma stabilita personal de dumnevoastra;

- sau distribuind proiectul nostru pe retelele de socializare.

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute
  • 04 /08
    2015
    1