Producem împreună spectacolul "The Effect" la Unteatru

de Vlad Ciprian Balan
Adauga la favorite
3892
vizualizari
14,750 lei
din 14,000 lei
București,
Avem aproape tot ce ne trebuie pentru spectacolul "The Effect". Lipsesc doar decorul și drepturile de autor. Putem reuși cu ajutorul vostru!
Initiator proiect
1 proiect

Cine suntem?

Spectacolul "The Effect" se află în etapa de pre-producție. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne apuca de lucru: un text puternic scris de Lucy Preeble (scenarist la serialul HBO "Succesion"), sediul într-unul dintre cele mai premiate teatre independente din România (Unteatru), scenograf și light-designer  (Miruna Croitoru), coloană sonoră originală compusă de Cristina Juncu și Sever Bârzan, actori (Camelia Pintilie, Bogdan Nechifor, Oana Jipa, Vlad Ionuț Popescu), regizor (Vlad Bălan).  

Piesa nu a fost niciodată montată în România și vorbește despre legătura ciudată dintre substanțele chimice din creier și cele mai adânci sentimente pe care le trăim. E oare iubirea un efect al modificărilor chimice din creier? Cât din ce trăim putem controla? Textul încearcă să răspundă acestor întrebări, urmărind evoluția relației dintre Connie și Tristan în cadrul unui test clinic pentru un nou medicament împotriva depresiei. 

Unteatru este unul dintre cele mai apreciate spații independente din București. Într-o lume în care totul se mișcă rapid și pare că pentru a deveni vizibil e nevoie de o notă de "senzațional" gratuit, Unteatru și-a asumat un demers artistic coerent, bazat pe o căutare reală în domeniul artelor teatrale, prin spectacole importante nominalizate la Premiile UNITER, fondatorii Unteatru primind distincția "Ordinul Meritul Cultural". Din păcate, odată cu închiderea teatrelor din cauza pandemiei, sectorul teatral independent a fost extrem de afectat. Pentru a resuscita producția de spectacole, pentru a putea veni cu proiecte noi, avem nevoie de ajutorul vostru. 

Cum vom investi?

Donațiile primite prin platforma "Sprijină" vor fi investite în spectacolul "The Effect", pentru producția elementelor de decor și de costum, a recuzitei constante și consumabile și pentru acoperirea drepturilor de autor.  Drepturile de autor pentru piesă costă 100 de dolari pentru fiecare reprezentatie. Deci, pentru 10 reprezentatii (minimul de întâlniri cu publicul pe care le are orice spectacol), suma necesară este de 1000 de dolari. Conform schițelor de decor și discuțiilor cu firmele de producție de pe piață, suma necesară pentru construirea decorului este de 2500 de dolari. Suma de 14000 RON ar acoperi o bună parte din aceste costuri.

Pentru a face vizibil modul în care donațiile vor fi utilizate, noi oferim o serie de recompense salvatorilor noștri: 

- Pentru o donație între 150 și 500 de lei, se oferă o invitație dublă la orice spectacol "The Effect" din cadrul stagiunii, după premiera spectacolului

- Pentru o donație între 500 și 1000 de lei, se oferă o invitație de trei persoane la premiera oficială a spectacolului spectacolului "The Effect"

- Pentru o donație între 1000 și 1500 de lei, se oferă o invitație de patru persoane la repetiția generală (avanpremiera) - spectatorii vor avea ocazia să fie primii care vor vedea producția noastră și sunt invitați la un cocktail și o discuție cu echipa artistică a spectacolului

-Pentru o donație peste 1500 de lei, se oferă o invitație de patru persoane la repetiția generală (avanpremiera), sunt invitați la un cocktail și o discuție cu echipa artistică și vor fi menționați pe afișul spectacolului.

Impact

Într-o perioadă în care restricțiile din cauza pandemiei au pus nenumărate presiuni pe sectorul cultural, importanța creării unor noi produse artistice este vitală. E necesar ca oamenii să simtă că teatrul pe care îl văd vorbește despre problemele și întrebările lor, ale oamenilor din secolul XXI. Din acest motiv, montarea de texte contemporane poate să apropie spectatorii zilelor noastre de teatru, să îi readucă în săli, să îi facă să își reamintească importanța pe care cultura o are în viața fiecărui om. 

Alte moduri în care ne puteți ajuta

Dacă aveți prieteni pasionați de teatru, cărora le e dor să vadă noi spectacole pe scenele din București, un mesaj către aceștia prin care i-ați înștiința de existența inițiativei noastre, ne-ar face un mare bine. 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 3 ani
Efectul se va vedea!!!
1,250.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Visul e posibil mereu!
1,250.00 lei
Mirela
acum 3 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Succes!
2,000.00 lei
Mira
acum 3 ani
50.00 lei
Cristian Bornoiu
acum 3 ani
Mult succes in continuare !
400.00 lei
Ana Maria Bitoana
acum 3 ani
Mult succes la cat mai multe initiative!
150.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
60.00 lei
Tina P
acum 3 ani
100.00 lei
Cristina Cretu
acum 3 ani
Tot asa stimabile!
170.00 lei
Magdalena Biela
acum 3 ani
Succes, tinerețe ????????❤️????‼️
50.00 lei
Alex
acum 3 ani
100.00 lei
Oana
acum 3 ani
250.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Succes!
1,000.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Spor și bafta!!!
70.00 lei