Prezent! Pentru viitor!

de Asociatia EduAct
Adauga la favorite
408
vizualizari
0 lei
din 10,000 lei
Calarasi, satul Dorobanti
Proiectul „Prezent! Pentru Viitor“ intervine cu solutia unei constructii a unui nou spatiu educativ in curtea scolii din satul Dorobantu.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

 

Cu o experienta de peste 7 ani in programe non-guvernamentale pentru copii vulnerabili si cu dizabilitati, membrii fondatori ai Asociatiei EduAct au inteles ca educatia inseamna sansa unei vieti mai bune.

Cu backround in comunicare, fundraising, banking si project management, ne-am unit fortele pentru o Romanie in care credem.

Intr-o societate aflata mereu sub semnul intrebarii, raspundem prin educatie si schimbarea mentalitatilor. Proiectele noastre se desfasoara in apropierea marilor orase, pentru ca ele ofera sanse de dezvoltare si locuri de munca.

„Prezent! Pentru Viitor“ integreaza solutii de educatie non-formala, care vin in completarea curriculei scolare nationale, adresate copiilor din zonele rurale marginalizate. Satul Dorobantu este incadrat de Banca Mondiala cu risc sever de marginalizare in „Atlasul zonelor rurale marginalizate din Romania“, pentru ca are o rata mare de abandon scolar. Aici, mai mult de jumatate dintre locuitori au 4 si 8 clase, traiesc din somaj si sunt asistati social. In Romania, rata nationala de abandon scolar este de 15%, cea mai mare din Europa. Prin programe dedicate, urmarim reducerea abandonului scolar si a analfabetismului functional. Scoala are doar doua sali de clasa, copiii invata in 3 schimburi, iar spatiul nu permite intervale de timp disponibile unor programe de educatie alternative. 

Proiectul „Prezent! Pentru Viitor“ intervine cu solutia unei constructii a unui nou spatiu educativ in curtea scolii din satul Dorobantu, care sa asigure o biblioteca si crearea unui laborator digital, prin care atelierele din curricula EduAct sa se poata derula. Proiectul se adreseaza in primul rand elevilor scolii si gradinitei – 130 copii, ei fiind primii beneficiari directi, dar si corpului didactic, format din 8 persoane (2 educatori si 6 invatatori).

 Valoarea proiectului este de 20.612 EUR.

 Principalele categorii de cheltuieli sunt:

  • constructie din structura usoara (2 containere),
  • prepararea solului si structura de beton pentru constructie,
  • cablarea utilitatilor,
  • mobila,
  • transport.

In prima faza am dori sa incepem imediat lucrarile pentru prepararea solului si structura de beton pentru constructie. Pentru acesta avem nevoie de 10.000 RON.

Daca doresti sa vezi si sa aflii si mai multe informatii despre proiectul nostru te invitam sa ne vizitezi pe paginile noastre de social media:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eduactromania/

Instagram: https://www.instagram.com/eduact_romania/

Facebook: https://www.facebook.com/eduact.ro

Youtube: https://www.youtube.com/@AsociatiaEduAct 

Orice angajare pe social media este un ajutor pentru acest proiect. Incepand cu redistribuirea postarii ne puteti ajuta in a deschide o fereastra noua catre succesul proiectului.

 

 

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute