o poezie - o speranță

de Adrian Florea
Adauga la favorite
Vezi
1316
vizualizari
80 lei
din 18,000 lei
Bucuresti,
Pentru ca am decis să donez o parte din banii câștigați din vânzarea cărților mele către Daruieste Viata,avem nevoie de bani pentru tiparirea lor!
Initiator proiect
1 proiect

Ziua bună, oameni dragi!

Vă anunțăm cu mare bucurie că după BookFest, stocul celor două volume de poezii, Zenitul - Un nou început și Celestine - praf de stele, a fost epuizat!

Deoarece proiectul început cu oamenii de la Dăruiește Viață:

"O poezie = O speranță"  este în plină desfășurare, lansăm o nouă provocare:

Pentru a putea face un nou tiraj avem nevoie de susținerea și implicarea voastră si de aceea va ofer aceasta poezie care spune povestea din spatele celor doua volume de poezii:

 

Am scris

Am scris

Cu sufletul înmuiat în sângele vieții,

Am scris

În miez de noapte și în zorii dimineții,

Am scris în pace,

Am scris în furtuni,

Am scris ce-mi place,

Am scris în genuni...

 

Am scris

Pe tărâmul iubirii și în nopți de amor,

Am scris

În valul visării și în câmpul cu dor,

Am scris despre viață,

Am scris despre timp,

Am scris o povață,

Am scris în răstimp...

 

Am scris

În lupta cu moartea, când viața învinge,

Am scris

În vâltoarea ce părea că se stinge,

Am scris despre iele,

Am scris despre zei,

Am scris, azi, cu miere,

Am scris, ieri, cu tei...

 

Am scris

Din fântâna ce tainic adapă un vis,

Am scris

Din mirarea cea din paradis,

Am scris printre stele,

Am scris printre nori,

Am scris cu bezele,

Am scris cu fiori...

Am scris

Când trupu-mi frângea, fumegând,

Am scris

Cu durerea ce urla-n al meu gând,

Am scris cu iubire,

Am scris cu surâs,

Am scris nemurire

Și-n suflet am râs...

Am scris...

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 10 luni
Si daca iti doresti sa ajuti cu adevarat atunci participa cu cei 10 lei minim la realizarea proiectului! Aceasta insemna ca este nevoie de 1800 de oameni care doneaza doar 10 lei...
Sustinator anonim
acum 10 luni
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 10 luni
Doamne ajuta!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 10 luni
10.00 lei
  • 29 /06
    2023
    1

    Dragă cititorule, astăzi ești sănătos, ai o casă a ta, un loc de unde îți câștigi existența, îți crești copiii asigurându-le tot ce au nevoie, pleci in vacanțe...pe scurt: te bucuri de viață! Dar ce faci dacă într-o bună zi, fără niciun fel de avertisment, afli că în corpul tău se dezvoltă un cancer? Simți că îți fuge pământul de sub picioare și îți cade cerul în cap... La un moment dat, după mai multe investigații și intervenții chirurgicale, plin de încredere și cu ceva speranță, începi tratamentul și după prima ședință de chimioterapie nu ști ce ți se întâmplă...te rogi doar, printre dureri insuportabile, să apuci ziua de mâine, să îți ajungă resursele să poți asigura traiul copiilor, să ai cu ce acoperi costurile tuturor intervențiilor, investigațiilor, medicamentelor (costuri care vei constata cu stupoare că sunt colosale...). La un moment dat afli cu stupoare că, pe lângă toate acestea, din ignoranța unui medic care se grăbea să își asigure un Crăciun de vis, ți s-a aplicat un tratament greșit și ai primit o doză de substanță activă de 6 ori mai mare... Dintr-o dată tot ce știai despre viață nu mai are sens...urli în gând de durere atât fizică cât și psihică ... Totul în tine se revoltă... și simți cum mori... Atunci ai o alegere de făcut...poți alege să cedezi, sau poți alege să mergi mai departe... Vă spun toate acestea din experiența mea de om, de mamă a doi copii cu vârste fragede (3 și 7 ani), de fost angajat într-o funcție de conducere... În acele momente eu am ales viața...am ales să lupt pentru orice oră, zi, săptămână, an... O luptă grea, o luptă în care toate resursele materiale se duceau, o luptă în care priveam durerea din ochii copiilor și vedeam cum îi macină, o luptă din care doream, cu disperare, să ies cât mai repede... În toată această luptă soțul meu a devenit și mamă, și tată, și infirmieră, și absolut orice...îi priveam neputința atunci când durerea mă răzbea...și sufletul meu era sfâșiat... În toată această luptă mi-am pus toate simțurile în scris... Am scris poezii, am scris poezii pentru copii, am scris povești... Astfel au apărut cele două cărți: Zenitul - un nou început și Celestine - praf de stele...care pentru a fi tiparite au nevoie de sustinerea ta!