Miracolul unui Pas - un vis posibil împreună!

de Andrada CRACIUN
Adauga la favorite
Vezi
22690
vizualizari
58,740 lei
din 250,000 lei
Baia Mare, Județul Maramureș
15 ani de paşi mici. E vremea miracolului unui pas mare: realizarea unui Centru modern, multifuncţional, de recuperare şi terapie pentru dizabilităţi.

15 ani de paşi mici. E vremea miracolului unui pas mare: realizarea unui Centru modern, multifuncţional, de recuperare şi terapie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Cine suntem?

Înfiinţată în 2001, de un grup de părinţi băimăreni ce aveau copii cu dizabilităţi, Asociaţia Esperando oferă de 15 ani servicii de recuperare fizică, consiliere psihologică şi terapii copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi, precum şi suport moral familiilor lor.

Asociaţia Esperando în cifre:

 • Peste 1100 de persoane cu nevoi speciale s-au bucurat până acum de serviciile asociaţiei, fie ele de recuperare, consiliere în muncă sau ajutor material în echipamente ajutătoare
 • 110 persoane şi-au găsit un loc de muncă datorită Asociaţiei Esperando, în condiţiile în care rata de angajare pe piaţă a persoanelor cu dizabilităţi este de doar 3,77%
 • Peste 1.000.000 euro este valoarea totală a serviciilor oferite copiilor, tinerilor şi adulţilor cu dizabilităţi din Maramureş

Astăzi, echipa Asociaţiei Esperando înseamnă 20 de specialişti în recuperare fizică, psihică, asistenţi sociali, şi personal administrativ. Am căutat mereu soluţii de autofinanţare care sunt mici faţă de necesarul zilnic, şi cel mai mult am căutat soluţii pentru un spaţiu necesar tuturor activităţilor de recuperare.

Asociaţia are ca şi beneficiari de la copii de 3 săptămâni până la persoane de 55 de ani.

 

Misiunea Asociaţiei Esperando este de a face viaţa persoanelor cu dizabilităţi mai frumoasă.

Viziunea Asociaţiei Esperando este să trăim într-o lume în care copiii cu dizabilităţi să aibă aceleaşi şanse şi acelaşi viitor cu toţi copiii.

În fiecare dimineaţă când venim la centrul asociaţiei, nu ne întrebăm „De ce s-a întâmplat dizabilitatea?”, ci doar „Ce putem face ca aceşti oameni să trăiască la fel ca oricare alţii? Să se bucure, să aibă prieteni, să facă lucruri (singuri), să ajungă să facă acel miraculos prim pas, care le dă speranţa că sunt pe drumul cel bun.


De ce avem nevoie de sprijinul tău?

Ca să putem oferi acces la servicii de recuperare şi de terapii de specialitate unui număr mult mai mare de copii şi tineri cu dizabilităţi, avem nevoie de un miracol colectiv!

Acum ne desfăşurăm activitatea în două clădiri vechi, cu o suprafaţă totală de 190 mp, luate în chirie, dar neîncăpătoare pentru nevoile reale ale persoanelor cu nevoi speciale din Maramureş.

Cu ajutorul vostru, vrem dezvoltăm un Centru modern şi multifuncţional de recuperare şi terapii pentru persoanele cu dizabilităţiastfel încât maramureşenii (şi nu numai ei) numai fie nevoiţi plece de acasă pentru recuperare motorie, ci aibă aceste servicii în Baia Mare, zi de zi. Iar pentru ca acest lucru se întâmple, avem nevoie de 250.000 LEI (aproximativ 56.000 euro).

Spaţiul în care va funcţiona noul centru l-am achiziţionat de curând. Suma de achiziţie am reuşit să o strângem printr-un împrumut pe termen scurt, care trebuie rambursat până în 1 Iulie 2016. Acum, avem nevoie de sprijinul tău pentru a face funcţional acest Centru de recuperare şi terapii atât de important pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi din Baia Mare şi din regiune.

Aşa cum este un miracol pasul făcut de un copil cu dizabilităţi, aşa şi persoanele cu nevoi speciale din Baia Mare şi din regiune au nevoie de un miracol colectiv realizat de noi toţi pentru ei.

Cum poate fi, ca părinte, să vezi cum copilul tău lucrează, luptă, ascultă ce i se cere, şi totuşi, un pas vine după ani de zile? Cum este când ai face mai mult, pentru mai multe persoane cu nevoi speciale, şi nu poţi, pentru că nu ai unde?” - Daniel Filipaş, Manager General al Asociaţiei Esperando.

Centrul de Recuperare şi Terapii va cuprinde:

 • o clădire pentru recuperare de specialitate şi educaţie,
 • o clădire pentru terapie ocupaţională şi activităţi practice şi de învăţare meserii,
 • o clădire ce va fi depozit de materiale de sprijin pentru persoane cu dizabilităţi şi persoane aflate în dificultate,
 • o altă clădire ce va fi destinată unor activităţi în care să fie implicate că angajaţi persoane cu dizabilităţi - şi de unde sperăm să atragem fonduri pentru susţinerea activităţilor zilnice;
 • un loc de joacă special amenajat pentru copiii cu dizabilităţi.


Cât de mare este nevoia?

În România, trăiesc peste 765.000 de persoane cu dizabilităţi (3,44% din totalul populaţiei), din care 180.000 de persoane au dizabilităţi fizice şi 85.000 au dizabilităţi asociate. 8% dintre românii cu dizabilităţi sunt copii.

În fiecare zi, în România, la fiecare 3 ore se naşte un copil cu dizabilităţi, iar la fiecare 8 ore se naşte un copil cu dizabilităţi fizice sau asociate.
Nevoia de recuperare fizică şi emoţională încă din primele luni de la naştere, şi de incluziune socială ulterior, este extrem de importantă şi mult mai mare decât ceea ce sistemul de sănătate din România oferă în acest moment.

În Maramureş, sunt aproximativ 1000 de copii cu dizabilităţi fizice şi asociate, însă mai puţin de 10% dintre ei urmează constant programe de recuperare fizică, aşa cum ar fi necesar.  Mai puţin de 100 dintre ei beneficiază de servicii holistice, integrate, de zi cu zi, de recuperare şi dezvoltare.

În acest moment, Asociaţia Esperando oferă servicii integrate - recuperare fizică, psihică, socială, în cadrul Centrului propriu de recuperare, pentru peste 40 de persoane cu dizabilităţi din Baia Mare, 5-10 persoane din alte localităţi din judeţul Maramureş, precum şi pentru peste 15 persoane care nu au dizabilităţi, ci alte nevoi speciale - scolioză,cifoză, fracturi, reumatism, post AVC, etc.. Alte 22 de persoane primesc servicii la domiciliu (sociale, sprijin şi recuperare fizică).


Ajutorul tău e mai semnificativ decât crezi!

250.000 LEI, este o sumă mare întradevăr, nici nu putem visa la ea fără ajutorul vostru.

Ajutorul a:

 • 50.000 de oameni care să doneze 5 lei [sau]
 • 5.000 de oameni care să doneze 50 lei [sau]
 • 500 de oameni care să doneze 500 lei

Când privim aşa lucrurile, parcă nu mai pare atât de mare suma, nu-i aşa?

Fiecare nou vis şi proiect este posibil, cu paşi mărunţi. Asemenea unui copil cu dizabilităţi fizice care reuşeşte cu o voinţă supraomenească să facă paşi într-o şedinţă de recuperare, suntem convinşi că împreună se pot muta munţii din loc pentru o cauză onestă şi nobilă ca aceasta!

Unii îl numesc Imposibil, noi îl numim Miracol. Avem nevoie de un miracol colectiv! Dar noi vedem miracole în fiecare zi. În pasul făcut corect de un copil cu dizabilităţi, în zâmbetele lor, în lupta lor zilnică şi în voinţa supraomenească de a se recupera. Credem că împreună cu tine şi cu cei dragi ţie, cu întreaga comunitate, putem declanşa energiile necesare pentru a realiza acest miracol!” - Andrada Crăciun, Preşedintele Asociaţiei Esperando.

Noi credem în oameni! Credem în băimăreni, în maramureşeni şi în românii de pretuntindeni. Nu de puţine ori am mutat munţi împreună! Putem să o facem şi de data asta!
Credem că, pentru o cauza adevărată şi curată, ne putem uni şi putem face miracole!


Continuă fapta bună şi du vestea mai departe

Te rugăm să distribui pagina aceasta a campaniei "Miracolul unui Pas" pe Facebook şi pe alte reţele de socializare unde eşti prezent. (Click pe iconurile din stânga paginii)

Dacă tu eşti un om bun, cu siguranţă şi prietenii tăi sunt la fel şi vor continua la rândul lor gestul nobil făcut de tine.

Succesul acestui proiect de maximă importanţă pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi depinde de vizibilitatea acestei campanii. Îţi suntem recunoscători!

Toţi cei care vor dona pentru campania "Miracolul unui Pas" vor beneficia din partea Asociaţiei Esperando de o reducere de 10% la toate serviciile asociaţiei.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Butkovits Lucian
acum 8 ani
200.00 lei
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Ion
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Tibil Liliana Monica
acum 8 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
Bafta
50.00 lei
FLORI
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Badici Costin
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
ion
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
ION IONESC
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
X
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
TIGANESCU ANDREEA
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Mic Andreea
acum 8 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
Fie ca visul vostru sa devina realitate!
100.00 lei
 • 09 /05
  2016
  9

  Au mai ramas doar 4 zile in care mai puteti dona pe Sprijina.ro pentru campania "Miracolul unui Pas". Avem mare nevoie de sprijinul tau!

  Astazi iti aducem povestea Marianei, beneficiara a serviciilor de recuperare la domiciliu din partea Asociatiei Esperando, pentru a intelege o parte din misiunea noastra.

  Poveste despre dorinta de a fi la Esperando.

  Mariana locuieste la etajul 3. Desi nu este totul imobilizata, foloseste fotoliul rulant, pentru ca fiecare pas este un efort urias si o suma de dureri.
  De aceea, ea si primeste serviciile de recuperare la domiciliu din partea Asociatiei Esperando.
  Insa Mariana doreste mai mult. Doreste sa vina, macar o data pe saptamana, la Centrul de Recuperare Esperando, pentru a fi impreuna cu copiii si tinerii de acolo - si adora sa le citeasca celor mici! -, pentru a lua parte la activitati, pentru a trai in comunitate, si nu izolata, in apartament. (Cu toate ca fiecare vizita, de fapt, fiecare urcat si coborat de scari, inseamna, apoi, cateva zile de suferinte si dureri, din cauza efortului urias!).

  Asa ca, ajutata de profesionistii de la ‪#‎AsociatiaEsperando‬, Mariana coboara scarile celor trei etaje, si apoi le urca, la finalul zilei de Centru, inapoi. Cu chin, cu sfortari, cu strans din dinti, cu pauze la fiecare palier (adica si intre etaje, nu doar la fiecare etaj!).

  Un urcat dureaza 30-40 de minute, si uneori chiar o ora!...

  Dar Mariana spune ca merita din plin, de fiecare data!

 • 03 /05
  2016
  8

  Dana si Vlad, beneficiari ai serviciilor din Centrul de zi al Asociatiei Esperando au fost alaturi de echipa asociatiei si partenerii nostri aproape la toate etapele de curatenie si transformare a spatiului in care dorim sa dezvoltam un Centru modern de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune. Se bucura imens ca vor avea sansa unui spatiu multifunctional in care planuim sa integram cele mai moderne tehnici de recuperare pentru persoanele cu dizabilitati. 

  Au mai ramas doar 10 zile pana la incheierea campaniei "Miracolul unui Pas" aici pe Sprijina.ro si am strans doar 23% din suma necesara pentru dezvoltarea centrului. Asadar, avem nevoie de sprijinul tau si al prietenilor tai care doresc sa puna o caramida simbolica la temelia acestui centru, printr-o donatie, indiferent de valoarea ei.

  Impreuna putem muta muntii din loc! Arata ca-ti pasa!

 • 03 /05
  2016
  7

  Hristos A Inviat! 

  Asa cum Lumina Sfanta a Invierii Domnului Iisus Hristos a adus Speranta peste omenire, asa si noi speram ca fiecare sa aducem lumina in sufletele copiilor si tinerilor cu dizabilitati prin fapte bune, din suflet.
  Doar impreuna putem face "Miracolul unui Pas": realizarea unui Centru modern si multifunctional de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune.

   

 • 26 /04
  2016
  6

  Campania "Miracolul Unui Pas" a ajuns si la emisiunea "Neatza cu Razvan si Dani" de la Antena 1. Aici http://neatza.a1.ro/invitati/asociatia-esperando-lanseaza-campania-miracolul-unui-pas-id22784.html poti viziona inregistrarea interviului de la Antena1 in care Andrada Craciun, Presedintele Asociatiei Esperando a prezentat inceputurile asociatiei, misiunea noastra si campania de strangere donatii "Miracolul unui Pas" pentru realizarea unui Centru modern de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati fizice sau asociate.

  Speram ca tot mai multi romani cu suflet mare sa vina alaturi de noi si de cauza noastra pentru a usura vietile copiilor, tinerilor si adultilor cu dizabilitati. Va multumim pentru sustinere!

 • 12 /04
  2016
  5

  Sa fii OM inseamna foarte mult in lumea de astazi. Sa fii atent si la nevoile si suferintele celor de langa tine, sa vrei sa construiesti o lume mai buna, sa o tranformi in fiecare zi prin atitudinea ta si prin actiunile tale, sa ai un sistem de valori si sa traiesti dupa ele, cantareste foarte mult in realitatea de astazi. Ne bucuram ca s-au alaturat cauzei noatre zeci de OAMENI care prin donatiile lor aici pe Sprijina.ro au transmis un mesaj profund copiiilor si tinerilor cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune: "Ne pasa! Suntem, impreuna, miracolul unui pas!"

  Va multumim tuturor celor care ati ales sa faceti viata mai frumoasa persoanelor cu dizabilitati! Impreuna vom schimba situatia grea in care se regasesc multi dintre copiii cu dizabilitati din Maramures, si vom arata intregii lumi ca, impreuna, putem muntii din loc pentru o cauza nobila ca aceasta.

   

 • 28 /03
  2016
  4

  Tura a treia de curatenie pe Topitorilor!

  Noul spatiu al Asociatiei Esperando, de pe str. Colonia Topitorilor, unde vom dezvolta Centrul modern de Recuperare si Terapii, arata tot mai bine.
  Sambata am fost din nou la curatenie. Tura a treia. Nu am mai avut buldo-excavator, asa ca a fost lucru de mana :) 
  O mana de oameni au facut insa mici minuni sambata: o hala plina de resturi arata a casa de gospodari, iar o incapere cu un munte de moloz e acum o camera curata. Plus curtea, care si ea s-a mai golit.

  Multumim tuturor care au fost alaturi de noi la treaba!
  Multumim din nou, Ioan Cusner, pentru sprijin!

  Sprijina in continuare campania "Miracolul unui Pas" pentru a transforma in realitate visul unui Centru modern de Recuperare si Terapii pentru copiii si tinerii cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune!

 • 25 /03
  2016
  3

  In ultimele doua weekend-uri, alaturi de oameni minunati din Baia Mare, am trecut la operatiunea de curatenie a intregului amplasament unde, impreuna cu voi, vom realiza "miracolul unui pas": Un Centru modern si multifunctional de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune. 

  Peste 15 camioane cu gunoi si moloz am strans impreuna cu toti cei care ne-au ajutat ca voluntari in aceasta actiune de curatare. Vom continua si in acest weekend si in saptamanile viitoare. Va puteti alatura ca voluntari daca doriti sa ne dati o mana de ajutor.

  In plus, avem nevoie de sprijinul unei firme specializate in acoperisuri, pentru reparatii. 

 • 25 /03
  2016
  2

  Tablourile EBRU (pictura unica pe apa) realizate de copiii si tinerii cu dizabilitati de la centrul Asociatiei Esperando, au ajuns deja si la romani cu suflet mare din Strasbourg (Franta) care sprijina campania "Miracolul unui Pas" de realizare a unui Centru modern si multifunctional de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune.  

  Pentru toti cei care doneaza sume in valoare de 750 lei, 1500 lei sau 5000 lei pentru aceasta cauza extrem de importanta, aici, pe platforma Sprijina.ro, tablourile Ebru (pictura pe apa) de la Asociatia Esperando va asteapta ca recompense care va vor infrumuseta locuintele.

  Va multumim pentru ca sunteti aproape de copiii si tinerii cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune!

 • 25 /03
  2016
  1
  Avem o veste extrem de buna: Am semnat contractul de vanzare-cumparare a spatiului de pe str. Colonia Topitorilor, unde vom face ca miracolul sa devina realitate: Un Centru modern si multifunctional de Recuperare si Terapii pentru persoanele cu dizabilitati din Baia Mare si din regiune. Va multumim tuturor celor care ati donat pentru aceasta campanie de la lansarea ei si pana astazi!
  Am facut un prim pas important. De acum avem nevoie de sprijinul vostru pentru a curata si repara acest spatiu, pentru a-l reamenaja si pentru a-l face functional pentru peste 200 de persoane cu dizabilitati care au nevoie de recuperare, terapii si consiliere. Totodata, trebuie sa rambursam imprumutul de 60.000 euro pe termen scurt pe care l-am luat pentru a achita valoarea acestui spatiu. Sa aratam cat de puternica este vointa si energia comunitatii din #BaiaMare! Sa fim cu totii, impreuna, "Miracolul unui Pas". Orice donatie conteaza! Arata ca-ti pasa! #miracolulunuipas