Livada Regelui, ca să revii cu picioarele pe pământ

de Silvana Bolocan
Adauga la favorite
168
vizualizari
415 lei
din 2,000 lei
3
zile ramase
FOLOSESTE CARDUL "SPRIJINA SI TU"
București,
O poveste despre lumea de lângă noi, universul naturii, pe lângă care omul modern trece fără să îl mai vadă, orbit de vârtejul nebunesc al vieții.
Initiator proiect
1 proiect

Livada Regelui este o carte de ficțiune ancorată în contemporaneitatea care caută răspunsuri la unele dintre cele mai mari provocări ale timpului. Este o poveste despre lumea de lângă noi, universul naturii cu existența sa proprie, pe lângă care omul modern trece fără să îl mai vadă, orbit de vârtejul nebunesc al vieții zilnice. Este povestea a ceea ce am pierdut și pierdem cu fiecare victorie împotriva naturii. 

 Personajul principal este un arhitect, care a ales să se mute într-una din aglomerările rezidențiale răsărite într-un timp scurt la marginea marilor orașe, în căutarea unei legături cu natura. În plimbările zilnice însoțit de câine descoperă în apropierea casei o parcelă de teren – livada – rămasă pe moment neatinsă de febra proiectelor de dezvoltare imobiliară, o zonă unde vechea exploatare agricolă s-a sălbăticit și a creat un mic ecosistem în care natura își continuă opera, neatinsă de prezența omului.  Romanul urmărește ritmul natural al acestui loc, de-a lungul celor patru anotimpuri, iar Brad, personajul principal, se profilează ca un Don Quijote modern, angrenat într-o luptă imposibilă să oprească avansul implacabil al orașului și dispariția livezii. Dialogurile lui cu cei apropiați și reflecțiile personale construiesc imaginea unei filozofii personale a locului și rolului naturii în viața omului modern dar și constrângerile de care se lovește o posibilă acțiune civică îndreptată în direcția protecției și conservării mediului natural.

Orice asemănare cu situații și personaje reale nu este cu totul întâmplătoare!

Cartea Livada Regelui va apărea la sfârșitul lunii decembrie, la Editura Ideea Europeană. 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Cosmin Ardeleanu
acum 2 saptamani
Baftă, Silvănuca!
55.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 saptamani
55.00 lei
George Lazar
acum 2 saptamani
Succes!!!!
45.00 lei
Mihai Ionescu
acum 2 saptamani
A scrie o carte înseamnă a construi o lume!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 saptamani
45.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 saptamani
Mult succes.
115.00 lei