Revista online „Istoria pe răzătoare”

de Emanuel Iavorenciuc
Adauga la favorite
17302
vizualizari
13,372 lei
din 10,000 lei
București,
Împreună ne dorim să dăm viată revistei online Istoria pe răzătoare. Alege una dintre recompensele alăturate sau propune chiar tu o sumă.
Initiator proiect
1 proiect

Mă numesc Iavorenciuc Emanuel și sunt masterand în an terminal la Facultatea de Istorie și Filosofie de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Mă aflu printre membrii Societătii de Știinte Istorice din România (S.S.I.R.) și, de curând, activez în cadrul Societătii Scriitorilor Bucovineni (S.S.B.). Sunt colaborator atât al revistei Historia cât și al altor publicații din mediul online din România. Principalul meu domeniu de interes este reprezentat de istoria mentalităților și, prin urmare, am debutat cu titlul Ordinul Templierilor. Între istorie și legende (Editura Hyperliteratura, 2019), urmând ca în viitorul apropiat să public a doua ediție a cărții.

Andrada Badea, studentă la Facultatea de Litere din București, la specializarea Literatură universală și comparată – limba și literatura franceză, este pasionată de lectură și de poezie. A publicat o plachetă de versuri la o vârstă destul de fragedă, intitulată „Dialog frapant cu fâșiile” (Editura Pro Școala Râmnicu Vâlcea, 2017). Este membră a Societății Culturale „Anton Pann”, începând cu anul 2016, publicând frecvent în reviste de specialitate și antologii. A câștigat 24 de premii, participând atât cu creații, cât și cu lucrări științifice. Pe viitor, ea își dorește să urmeze cursurile de masterat și cele universitare de doctorat în domeniul de „Studii literare și culturale”.

Istoria pe răzătoare

Proiectul nostru, Istoria pe răzătoare, acoperă deja o perioadă de aproximativ trei ani de zile și a adunat în tot acest timp, o comunitate de circa 133.000 de membri, în cadrul celor două rețele de socializare (Instagram și Facebook). Rădăcinile acestui proiect derivă din conceptul de istorie lichidă, promovat de Umberto Eco și Zygmunt Bauman. Conceptul de istorie lichidă se referă la istoria pe care o poți digera cu ușurință și căreia îi poți pătrunde, într-un mod facil, noblețea. Această manieră de prezentare a istoriei se poate regăsi și la reprezentanții Școlii Annales din Franța și, nu în ultimul rând, la promotorul istoriei culturale, Karl Lamprecht. Conceptul de față se înscrie în demersul popularizării științifice.

Ne-am căptușit generația cu false modele și riscăm să o falimentăm. M-am legat afectiv de ceea ce postez și de comunitatea pe care am reușit să o strâng în aproximativ trei ani, răspunzând mesajelor de apreciere, dând sfaturi sau recomandări de cărți, încât aceste îndeletniciri au devenit părți cardinale din mine. Deviza paginii este „A iubi trecutul istoric înseamnă a învăța din greșelile acestuia. Dar cum majoritatea persistă în greșeală, puțini știu să iubească”. În acest motto, se pot recunoaște influențe din gândirea lui George Santayana, filosofia lui Emil Cioran și dictonul latin al lui M. T. Cicero. Pornind de la aceasta, proiectul nostru este un îndemn pe care vi-l adresăm: îndemnul la neuitare. Îndemnându-ne unii pe alții la neuitare, poate vom avea șansa de a nu persevera în greșelile trecutului.

Cum poți susține revista?

            Proiectul nostru are la bază principiul „sharing is caring”, dorindu-ne să împărtășim în mod constant experiențele din domeniile noastre de interes, într-un mod autentic. Pentru a trece la nivelul următor al proiectului nostru, avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Campania de crowdfunding pe care am organizat-o este un prilej prin care puteți să vă implicați direct în evoluția acestui demers cultural. Pentru a vă implica direct în apariția revistei online Istoria pe răzătoare, poți alege din opțiunile pe care vi le punem la dispoziție. Dacă nu dorești să alegi una dintre acestea, poți opta pentru orice altă sumă. Cei care vor alege din opțiunile propuse de noi, vor fi incluși într-o galerie de onoare a sponsorilor revistei Istoria pe răzătoare.

Ce facem cu fondurile obținute?

            Cea mai mare parte din suma obținută o vom distribui pentru achiziționarea ustensilelor și materialelor necesare pentru funcționarea optimă a platformei. De asemenea, vom asigura elementele care țin de design-ul paginii, publicitatea și management-ul organizatoric.

P. S. : Pentru orice întrebări legate de campanie, de revistă sau despre inițiatori, puteți contacta oricând echipa Istoria pe răzătoare pe emii.iavorenciuc@yahoo.ro.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Andreea Vasile
acum 7 luni
Mult succes! Sa ajungeți la inimile cât mai multor oameni prin tot ceea ce faceti.
50.00 lei
Cosmina Paraschiv
acum 7 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 7 luni
Mult succes!
110.00 lei
Sustinator anonim
acum 7 luni
Mult noroc cu initiativa lansata!
100.00 lei
Iancu George
acum 7 luni
50.00 lei
sustinator anonim
acum 7 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro
Baciu Ana Maria
acum 7 luni
Mult succes in acest proiect
10.00 lei
Robert Gherghel
acum 7 luni
Fain proiectul, tineti-o tot asa!
20.00 lei
Tulcan Carmen
acum 7 luni
110.00 lei
Zahariea Diana
acum 7 luni
La cat multe informatii interesante! La cât mai mulți abonați!
500.00 lei
Sustinator anonim
acum 7 luni
Good job!
10.00 lei
Ioana
acum 7 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 7 luni
Mult succes!
10.00 lei
Florescu Radu
acum 7 luni
Succes !
15.00 lei
Sustinator anonim
acum 7 luni
God bless you
50.00 lei