Intreabă de ce-podcasturi educative pentru copii

de Anca Roxana Constantin van der Zee
Adauga la favorite
Vezi
2099
vizualizari
78 lei
din 20,000 lei
toate orașele,
Copiii pun întrebări. De răspunsurile noastre depinde baza dezvoltării lor, a talentelor, calităților lor și, mai târziu, alegerea unui drum în viață.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Întreabă de ce ! Prima serie de podcasturi pentru copii, proiect inițiat și realizat de Asociația Culturală Flower Power

Asociația Culturală Flower Power a apărut pentru a susține pasiunea artiștilor de a împărtăși copiilor aplicații practice pentru educație, inspirate din profesiile artistice.

Noi suntem, majoritatea, actori, regizori, scenografi, artiști audio și video, într-un cuvânt, artiști. Ne-am bucurat cu toții să ne descoperim pe noi înșine și ceea ce putem face, în timpul școlii, al facultății de teatru și apoi, în diversele roluri, proiecte, întâlniri pe care le-am avut între noi, cu profesorii noștri, cu alți artiști, pentru a da viață ideilor și creativității noastre. Știm că jocul este cel mai bun mod de educație posibil, fiindcă dezvoltă nu doar creativitatea și expresivitatea, dar îi lasă copilului libertatea de a fi el însuși, de a se simți liber și fără constrângeri. Copiii de astăzi au la dispoziție diverse mijloace de comunicare, dar dacă nu au o direcție în care să meargă, dacă nu au posibilitatea ca cineva să le arate cum pot aplica informația și cum poate fi folosită aceasta în viața de zi cu zi, se pot rătăci în noianul de date pe care îl au la dispoziție. Rolul nostru este de a le împărtăși din experiențele noastre, de a ne aminti, împreună cu ei, cum am învățat noi, ce ne-a făcut să devenim ceea ce suntem și de a le oferi din experiența noastră pentru a-i ajuta să aibă curajul de a-și exprima și face utilă creativitatea proprie. Pentru a putea descoperi lumea, trebuie mai întâi să te descoperi pe tine, iar exercițiile și proiectele noastre susțin descoperirea de sine. 
Artiștii sunt și ei în continuă căutare de proiecte care să le ofere ocazia de a-și folosi experiența, astfel încât să-și poată desfășura activitatea. Activitatea artiștilor nu este ca toate celelalte, necesită momente de căutare, de studiu, repetiții, necesită spații în care să poată lucra, lucruri care înseamnă cheltuieli.
Arta nu este o monedă de schimb, talentul caută moduri de exprimare și se exprimă cumva, cu sau fără bani, dar materialele, cărțile, decorurile, costumele, posibilitățile tehnice, presupun costuri care trebuie acoperite cumva.
Pentru a putea să-și desfășoare activitățile creative, artiștii au nevoie de susținere. Copiii, la rândul lor, au nevoie de timp, de răbdare, de moduri creative de a învăța.
Dacă părinții nu au întotdeauna timp să le răspundă la întrebări, să le citească povești, să le explice secretele fenomenelor și ale lucrurilor care îi înconjoară, artiștii pot face acest lucru cu ușurință. Creativitatea și exprimarea fac parte din arsenalul profesiei lor. 

Asociația Culturală Flower Power a realizat până acum proiecte care au adus bucurie și reușite multor copii. Tabăra de teatru și film, ”Nonformal Creativ”-proiect de predare a metodelor de scriere creativă în licee, ”Ani de liceu-Povești on-air-proiect de predare a modurilor de producție de teatru radiofonic în licee care a dus la înregistrarea primei piese de teatru radiofonic cu elevi de liceu, pe care o puteți asculta aici:https://www.as-cult-flowerpower.info/radio-drama-pentru-copii/), ”Scenarii ca-n filme”-proiect de predare a scrierii de scenarii de film și de producție de scurt metraj în licee-care a dus la turnarea primului scurt metraj scris și jucat de elevi de liceu. Toate aceste proiecte au adus copiilor nu doar descoperirea bazei unor profesii, dar și un bagaj de cunoștințe și resurse de informare care le-au deschis, multora dintre ei, ferestre către lume care nu se vor închide niciodată, dar vor deschide alte și alte căi de formare și experimentare.

Sumele obținute din donațiile făcute pentru acest proiect vor fi folosite pentru acordarea de remunerații artiștilor care se vor implica în activitățile proiectului și realizarea producțiilor de podcasturi, sub forma unor premii de participare la proiect. Premiile vor fi oferite în funcție de calitatea și numărul de materiale realizate.  Ne dorim să reușim în acest proiect și  publicarea unei culegeri de întrebări și răspunsuri la întrebările pe care le pun, copiii, în format digital sau tipărit (în funcție de succesul proiectului și de donațiile adunate). Ne dorim ca această culegere să fie acompaniată de seria de podcasturi, imprimată pe DVD. Ne dorim să putem oferi aceste pachete și ca premii, copiilor care vor participa la proiectul nostru și artiștilor celor mai implicați.

Puteți consulta pentru a vedea rezultatele noastre de până acum, website-ul www.as-cult-flowerpower.info, unde veți găsi mai multe manuale de educație nonformală pentru copii: un ”Manual de scriere creativă-Nonformal Creativ”, un Ghid de exerciții pentru profesorii din licee care vor să aplice metodele de predare a scrierii creative cu copiii, un manual de teatru radiofonic pentru elevi Manual teatru audio și un Ghid de exerciții de scriere creativă de teatru și un manual dedicat scrierii de scenarii de film ”Ce trebuie să știi pentru a deveni scenarist”, publicate pe paginile dedicate acestor proiecte.

Impactul

Contribuția financiară a donatorilor va susține prin proiectul nostru, în același timp educația copiilor, dar și artiștii care se implică în educație.(actori, graficieni, specialiști multi-media). 

Am realizat până acum, cu ajutorul sponsorilor și finanțatorilor noștri proiecte diverse dedicate educației, pe care le puteți vedea pe site-urile:

www.as-cult flowerpower.info, www.nonformalcreativ.com, www.scenariica-nfilme.online, www.actorkids.org , https://www.miracole.info 

Toate aceste proiecte au fost posibile datorită implicării celor care au crezut în noi. Nu i-am dezamăgit. Copiii care au participat la proiectele noastre, părinții, artiștii, au fost mereu mulțumiți. Iar rezultatele noastre sunt vizibile pe site-urile noastre pe care le realizăm în sistem de voluntariat și care oferă informații în flux continuu folositoare copiilor, părinților și promovării unui mod de viață sănătos( https://www.miracole.info). Toate aceste activități au fost făcute până acum din dragoste de profesie și din dorința de a dărui a tuturor celor implicați. Toți cei care colaborează la activitățile noastre sunt profesioniști în diverse domenii, care și-au dedicat o mare parte din timpul lor susținerii educației nonformale și creative prin mijloace moderne și accesibile. 

Riscuri si provocări

Riscurile la care sunt supuse proiectele noastre sunt cele legate de finanțare. Lipsa finanțării ne împiedică să obținem rezultate în implicarea unui număr cât mai mare de artiști de valoare în aceste proiecte. De aceea, donațiile pe care le veți face sunt esențiale pentru reușita acestui proiect. Pentru realizarea unor materiale artistice de calitate avem nevoie de voci, muzică originală, soft-uri de editare, grafică personalizată, editare audio și video, grafică de tipar, DTP, tipar, producție și imprimare de DVD-uri, grafică coperți, samd. Toate aceste activități sunt specifice profesiilor artistice. Ele necesită timp, dedicare și răbdare. De multe ori, nu observăm ce anume ne face ca un proiect să ne placă, ce anume îi atrage pe copii la jucăriile și jocurile pe care le cumpărăm din magazine. Dacă privim mai atent, vom vedea că toate aceste activități creative care duc la crearea unui produs, la un loc,  fac ca o activitate educativă să-i atragă pe copii. Produsele educative pentru copii sunt rezultatele muncii artiștilor. Poate că mulți dintre copii vor deveni și ei artiști ! Haideți să susținem împreună acest pod de educație și comunicare, dintre artiști și copii. Haideți să recunoaștem și să respectăm și noi munca artiștilor !
Rezultatele proiectului vor apărea, vor exista,  indiferent de provocările financiare. Artiștii care se implică în activitățile noastre lucrează de multe ori pro bono, în timpul lor liber. Dar credem că este momentul să începem să le respectăm munca și să-i susținem și noi, atât cât putem. Pentru ca viața copiilor noștri să fie mai frumoasă, mai colorată, mai plină de înțelesuri și de învățătură. Pentru ca viitorul copiilor noștri care vor deveni artiști să fie mai frumos decât al celor care lucrează azi, de multe ori, fără să fie plătiți în niciun fel.

Învățarea nu poate fi forțată, ea trebuie să placă. Iar artiștii sunt făcuți să facă lucruri care plac. Aceasta este menirea lor și motivul din care și-au ales profesii artistice.

Alte căi/moduri in care poți fii ajutat

Ne puteți ajuta, în primul rând prin promovarea acestui proiect. Cu cât mai mulți copii vor participa, cu atât mai multe întrebări și răspunsuri vom putea crea. Platforma vă oferă moduri de a promova acest proiect.

Avem nevoie de ajutorul vostru și implicarea voastră și pentru alte activități-pentru tipărirea cărții,  de exemplu.

Intrebări și răspunsuri

La ce folosim donațiile ?

Pentru remunerarea activităților de documentare și realizare de podcasturi  și a culegerii tipărite și pentru producția unui DVD cu răspunsuri la întrebări. Un număr de culegeri cu DVD vor fi oferite ca premii copiilor și artiștilor.

Cum sunt realizate podcasturile ?

Podcasturile sunt răspunsuri documentate la întrebări pe care le pun copiii. Acestea sunt realizate cu participarea artiștilor, cu ajutorul unui soft de înregistrare și editare audio.

Cum este realizată culegerea ?

Culegerea va fi o carte de răspunsuri la întrebări puse de copii, care va fi realizată în format digital(e book) și tipărit. Ea va fi un produs artistic cu grafică de copertă și conținut. Toate acestea vor fi realizate de artiști care se vor implica în proiect.

Cum este realizat DVD-ul ?

DVD-ul va cuprinde toate podcasturile din seria realizată, imprimate pe un DVD audio, care va cuprinde atât textul, cât și podcasturile realizate. 

Cum vor fi colectate întrebările   ?

Prin intermediul website-ului www.as-cult-flowerpower.info, website-ul asociației noastre. Acesta va prezenta în format audio și podcasturile realizate, pe măsură ce acestea vor fi realizate.

Cine va fi premiat ?
Copiii care vor pune cele mai interesante sau năstrușnice întrebări și artiștii care se vor implica cel mai mult în proiect. 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Tjeerd van der Zee
acum 4 ani
30.00 lei
DA
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro