Împreună pentru Clubul de Educație Alternativă

de Alexa Cristiana Cardaș
Adauga la favorite
Vezi
1090
vizualizari
300 lei
din 26,000 lei
București,
Clubul de Educație Alternativă s-a mutat într-un nou spațiu care are nevoie de îmbunătățiri pentru a continua activitățile cu copiii din Ferentari.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect

Despre Clubul de Educație Alternativă 

Clubul de Educație Alternativă este un program de educație non-formală și remedială inițiat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities în anul 2010 pentru copiii și adolescenții romi și nu numai, locuitori ai cartierului Ferentari din București. De-a lungul anilor, Clubul a devenit, printre altele, un spațiu familiar pentru copii și părinții lor, unde bunătatea și empatia reprezintă valorile primare. Atelierele de matematică și limba română sunt completate de cele de educație prin teatru, dans sau fotbal. Copiii sunt încurajați să se exprime liber, iar în cadrul ședințelor de consiliere psihologică sunt ghidați în procesul de conștientizare și gestionare a propriilor emoții.

Până în luna octombrie a acestui an, ne-am desfășurat activitatea în Școala nr. 136 și în clădirea anexată Școlii „Petrache Poenaru”. De ce nu mai suntem acolo? Pentru că un alt ONG a obținut acordul Primăriei Sectorului 5 de a folosi spațiile din cele două școli pentru a derula un program educațional identic cu Clubul de Educație Alternativă, care să se desfășoare în același interval orar în care țineam și noi atelierele, de luni până vineri. Așadar, ne-am aflat în situația de a găsi imediat un alt spațiu, ca să nu întrerupem rutina copiilor, nu atât de ușor de construit. Din fericire, am găsit un loc de închiriat, potrivit pentru toate activitățile, inclusiv ca dimensiune (are 120 mp), încât să nu mai fie nevoie să aducem copiii dintr-o școală în alta pentru a participa la atelierele artistice sau sportive, a fost un spațiu nu departe de Școala nr. 136. 

În ce fel ne-ar ajuta susținerea voastră

Am reuși să ne desfășurăm activitatea în continuare în noul spațiu, acoperind o parte din costurile de chirie, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Interiorul are încă nevoie de îmbunătățiri, cu toate că pereții au fost zugrăviți și a fost pus linoleum. Vrem să-l transformăm astfel încât să fie propice pentru toate tipurile de activități, să ofere libertate în mișcare, și să fie relaxant, dar și motivant pentru copii.

Ce putem noi oferi

Ne-am gândit la mai multe tipuri de recompense pentru tine, pe care le poți vedea și în tabelul din dreapta. Dacă donezi 30 lei îți vom mulțumi pe platformele de socializare. Pentru 60 lei îți trimitem o vedere făcută de copii. La 100 lei vei primi în plus o insignă. Pentru o donație de 200 lei, pe lângă mulțumiri și o vedere, copiii îți vor crea la atelierul de hand-made o bijuterie, iar pentru 300 lei vom imprima un desen de-al lor pe un tote bag. Dacă donezi 500 lei vei primi în plus și o carte surpriză, iar pentru 1.000 lei primești o fotografie de dimensiuni mari realizată de copii. Pentru 2.000 lei vei putea să organizezi propriul eveniment în noul nostru spațiu.

 

Contează orice tip de acțiune pentru a face cunoscută campania. Am fi tare recunoscători dacă ați promova campania pe platformele voastre sau între prieteni/cunoscuți. Pentru orice fel de informație, scrieți către alexa.cardas@policycenter.eu sau dați-ne un telefon la 0730 925 005 - Alexa Cardaș.

Website-ul este în lucru, dar te așteptăm pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/PolicyCenter/

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 2 luni
200.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 luni
Succes!
100.00 lei