CIUFULICI - Grădiniță cu Program Prelungit și Creșă

de Monica Isciuc
Adauga la favorite
380
vizualizari
50 lei
din 200,000 lei
Săvinești, Neamț
Fiți parte din acest proiect cultural-educativ! Adultul de mâine va fi recunoscător pentru educația oferită copilului de astăzi.
Initiator proiect
1 proiect

 

 

                Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a fost înființată în anul 1995, desfășurându-și activitățile, în primii săi 10 ani, în localitatea Rădăuți, județul Suceava.  În prezent, Fundația funcționează în Piatra Neamț și Săvinești, județul Neamț, sub coordonarea părintelui director Petru Munteanu.

Întreaga activitate a Fundației se axează pe 2 coordonate:

  • activități sociale (oferirea de hrană în cadrul unei cantine sociale, ajutoare materiale diverse, îmbunătățirea condițiilor de viață și creareaunor noi oportunități pentru persoanele dezavantajate sau care fac parte din categorii vulnerabile);
  • activități cultural – educative (organizarea de tabere și grupuri artistice, susținere prin consiliere educațională și psihologică, facilitarea participării la cursuri de formare în diverse domenii practice – confecționarea de lumânări decorative, patiserie, croitorie, broderie etc.).

            Prin activitățile Fundației noastre se urmărește slujirea celor mai nobile principii de caritate și sprijinal persoanelor marginalizate, aflate în stare de dificultate socială.

            De-a lungul timpului, prin intermediul activităților noastre în mediile vulnerabile, am descoperit că nevoia de educație este stringentă, asemenea nevoii de hrană sau îmbrăcăminte. Lipsiți de educație și îndrumare, copiii acestor comunități sunt viitoarele victime sigure ale unei lumi în care nici speranța, nici credința sau dezvoltarea personală nu-și găsesc locul. În această lume „a lor” instinctul de supraviețuire primează, iar conștiința sau spiritul civic aproape că nu există.

            Abandonul şcolar reprezintă o problemă gravă cu care se confruntă societatea contemporană. România este pe primul loc în Uniunea Europeană privind abandonul școlar; şcoala a ajuns să fie abandonată, înainte de toate, pentru că, din păcate, astăzi nu mai e percepută ca valoare în sine, nemaifiind considerată o necesitate pentru viitor.

            Efectele abandonului şcolar demonstrează că acest tip de conduităeste considerată deosebitde gravă. Mai întai, cei care abandonează şcoala, nu au nici calificarea profesională indispensabilă integrării socio-economice, nici formația morală şi civică necesară exercitării rolului de părinte şi celui de cetățean al unei comunități. În al doilea rând, neavând o calificare, cei care abandonează şcoala sunt viitorii şomeri şi reprezintă, pe termen mediu şi lung, o sursă de dificultăți sociale şi de pierderi, ce depăşesc investiția cerută de formarea inițială.

            Astfel, este absolut necesară o schimbare,  cel puțin în comunitatea săvineșteană. Așadar, ne-am hotărât să construim o grădiniță și o creșă socială unde, copiilor proveniți din medii vulnerabile social, să li se ofere o educație potrivită nevoilor lor. Așa s-a născut proiectul CIUFULICI – Grădiniță și Creșă cu program prelungit. Implementarea acestui proiect reprezintă o necesitate de maximă urgență astfel încât, în comunitatea săvineșteană, copiii proveniți din medii vulnerabile să aibă acces la o educație de o înaltă calitate.

            Investiția în educație este cea mai valoroasă, producând efecte pe termen lung. Proiectul se constituie într-o investiție în capitalul uman. Cunoștințele dobândite de beneficiarii acestui proiect se vor reflecta direct în calitatea viețiicomunității locale din Săvinești și nu numai!

            Vă invităm să vă alăturați nouă! Fiți parte din acest proiect cultural-educativ! Adultul de mâine va fi recunoscător pentru educația oferită copilului de astăzi.

Mai multe detalii sau informații despre cum puteți dona pe www.solidaritatesociala.ro.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

acum un an
50.00 lei