Elita Romaniei

de Mihnea Rasca
Adauga la favorite
2241
vizualizari
2,806 lei
din 200,000 lei
38
zile ramase

TRIMITE SMS 10 EURO

Trimite 'sprijina    1025    numele tau' la

Orange: 7560
Vodafone: 7410
FOLOSESTE CARDUL "SPRIJINA SI TU"
București,
Contribuie și tu la implementarea unui demers jurnalistic aproape unic în România! Împreună vom crea cea mai mare comunitate de români valoroși!
Initiator proiect
1 proiect
Companie pro-profit
Pro-profit profil verificat

De ce Elita României

Ni se spune că suntem cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Oare doar banii contează?

Zilnic suntem bombardați de senzațional, de crime, furturi și cancanuri. Să fie acestea valorile care definesc România anului 2018?

Presa face compromisuri de dragul click-urilor. Chiar nu mai există public suficient de mare pentru o lectură de calitate?

Din păcate, în România nu există un site care să se concentreze exclusiv pe promovarea performerilor români, din toate domeniile. Găsim articole interesante despre români la secțiunea alte știri... Ne concentrăm prea mult pe IT și uităm că România are și multe alte lucruri de oferit.

Sute de mii de români creează proiecte de impact pe tot mapamondul, însă cei mai mulți nu sunt cunoscuți în afara cercului lor de influență. Toți acești oameni au nevoie de un spațiu unde să se simtă cu adevărat apreciați. România trebuie să îi bage în seamă!

 

Obiectivul campaniei

La finalul campaniei, se va lansa platforma Elita României - publicație online de știri care va reuni români de succes, interviuri, evenimente recente și analiza lor, proiecte de impact social pe care merită să le susținem. Vom scrie despre:

 • Antreprenori mici sau mari, români care în ciuda tuturor opreliștilor au reușit să se impună și pot să reprezinte modele de urmat pentru oricine dorește să le calce pe urme;
 • Oameni din spatele unor inițiative de anvergură, din ONG-uri sau multinaționale, care prin abilitățile lor schimbă în bine mediul înconjurător și societatea românească;
 • Sportivi din toate domeniile care, într-o țară care susține tot mai puțin sportul și mișcarea, își construiesc oportunități și cariere interesante;
 • Pictori, actori, cântăreți de operă, oameni de știință, chiar personalități din mediul public de la care putem învăța că se poate în orice domeniu cu deteminare și puțină bună voință.

Cum au atins acești români performanța? Cine i-a modelat, ce au făcut pentru a avea succes? Ce au învățat din evoluția lor? Toate acestea, și multe altele, vor fi surprinse în articolele de pe Elita României.

Pe lângă acestea, platforma își mai propune:

 • Editarea și distribuirea gratuită a unei reviste cu frecvență trimestrială, conținând cele mai valoroase povești făcute publice în ultimele trei luni; 
 • Construirea unei comunități de elită, pentru care se va facilita schimbul de opinii, întâlniri de networking, alte evenimente de interes sau beneficii;
 • Anual, organizarea unei gale în care vom premia acele proiecte, rezultate sau performanțe cu cel mai mare impact și apreciate de către publicul larg;
 • Pe termen lung, secțiune în limba engleză.

Elita României este pentru cei care încă tremură când văd culorile tricolorului, când aud versurile imnului, când duc numele României pe cele mai înalte culmi!

 

Cum și de ce să contribui

Fii și tu parte din această poveste:

 • Alege o recompensă din cele listate alăturat;
 • Distribuie această pagină pe rețelele tale de socializare;
 • Trimite un feedback, o opinie, un gând, o sugestie;
 • Semnalează povestea unui român care merită să fie cunoscut pentru realizările sale.

De ce ai face asta? Pentru că:

 • te-ai bucura să se audă tot mai des de lucruri frumoase, pozitive, cu și despre români;
 • vrei să vezi nu doar cifre sau fapte, ci să te simți aproape de creatorii succeselor românești;
 • ai încredere în prezentul și viitorul acestei țări și ești deschis să susții potențialul nedescoperit;
 • îți dorești o abordare diferită în media autohtonă.

Sumele strânse în urma acestei campanii vor reprezenta o mare parte din bugetul primelor șase luni ale proiectului și vor fi folosite în trei direcții:

 • Formarea, motivarea și recompensarea unei echipe profesioniste de jurnaliști;
 • Costul de producție pentru publicarea primului număr al revistei Elita României;
 • Construirea unei audiențe suficient de mare, alături de care eroii platformei să se bucure de reușitele lor, să împărtășească experiențe, să găsească răspunsuri.

 

Cine sunt

Numele meu este Mihnea Rașcă și cred cu tărie că România are nevoie de o astfel de comunitate. Prea des vorbim în ultima vreme despre corupție, despre statul de drept, despre justiție, despre paza democrației. Foarte bine că facem asta - am demonstrat de atâtea ori că putem influența sau măcar amâna un deznodământ nedorit.

DAR...

Întotdeauna am văzut partea plină a paharului, iar evenimentele din ultimul an îmi întăresc convingerea. Latura pozitivă a României este foarte puternică. Trebuie doar să ne coborâm mai des ochii și urechile asupra lor - oamenii care pun umărul zi de zi, cu sau fără voia lor, la imaginea României, în țară și peste hotare.

Sunt încurajat de feedback-ul entuziasmant primit pentru proiectul The Golden Romania, acolo unde am cunoscut și intervievat peste 50 de români de excepție. Mă mândresc cu faptul că, în peste 75% din cazuri, articolul meu este pe prima pagină în Google, la o simplă căutare după numele eroului din interviul respectiv.

Știam că nu suntem cu nimic mai prejos ca orice alt popor din lume, iar secțiunea Romanians Abroad mi-a demonstrat că tot ce trebuie să facem este să căutăm aceste povești, să punem întrebările corecte pentru a scoate tot ce e mai bun din succesul conaționalilor noștri.

Îmi dau seama însă că, pentru ca planeta să ne respecte, trebuie mai întâi să ne respectăm noi înșine. Așadar, Elita României este misiunea mea personală de a genera o atitudine pozitivă în rândul românilor. Vreau să dispară criticile gratuite, bârfele, promovarea non-valorilor, sentimentul general de rușine și dezgust. Prefer o societate sănătoasă, și cred că nu sunt singur în acest demers!

 

De ce crowdfunding

200.000 lei poate părea foarte mult. Îmi dau seama că este un obiectiv ambițios - câteva mii de oameni care să participe la lansarea acestui proiect. Din calculele mele, acești bani reprezintă minimul pentru care Elita României poate ajunge un proiect măreț, așa cum cred eu că merită.

Mai important însă, am ales crowdfunding-ul ca sursă de finanțare deoarece consider că doar așa pot fi aproape de publicul țintă pe care îl vizez.

Există piață pentru un altfel de jurnalism? Este România deschisă să se uite mai cu atenție la performanță? Sau ne-am obișnuit atât de mult să criticăm, încât ne place mai degrabă să scoatem în evidență negativul din orice?

 

Mulțumesc așadar tuturor în avans pentru orice fel de implicare! Pentru orice alte detalii, ma puteti contacta la mihnea.rasca@gmail.com 0723171365

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Zavodnicu Delia
acum 2 zile
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sustinator anonim
acum 2 zile
Am încredere în voi că veți reuși să schimbați fața României. Acum ori niciodată!
1,000.00 lei
Andrei Pietruschevici
acum 2 zile
500.00 lei
Monica Dudoiu
acum 2 zile
100.00 lei
DUDAU IONEL
acum 3 zile
insistati, continuati sa incercati...
110.00 lei
Florin Tricorache
acum 3 zile
Sperante
510.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 zile
Plata facuta cu SMS
10 euro
EXEC-EDU
acum 3 zile
Plata facuta cu SMS
10 euro
EXEC-EDU
acum 3 zile
Plata facuta cu SMS
10 euro
Dan Ciopei
acum 4 zile
Frumos proiect Mihnea, te sustin si iti tin pumnii!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 zile
100.00 lei
DIANA ANDREIi
acum 5 zile
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 zile
100.00 lei
Cosmin Pirvu
acum 6 zile
Îți doresc mult mult succes!
50.00 lei