EduDAR Editia a treia

de Raluca Alexandra Sandu
Adauga la favorite
837
vizualizari
30 lei
din 2,500 lei
Timisoara,
Ofera educatie in dar! O carte despre cum sa te ridici deasupra circumstantelor tale si sa reusesti in viata prin propriile abilitati si talente.
Initiator proiect
6 proiecte

 

O scurtă prezentare

Educatia e  darul de a ne cultiva propriile daruri si talente personale. Astfel cartea ‘’How to overcome your circumstance – The A.D.A.T Theory – Awareness Decision Ability Talent’’ – se adresează persoanelor din medii defavorizate sau care au crescut în familii dezorganizate sau care din orice motiv au avut un trecut dificil și le arată cum se pot ridica deasupra acestor lucruri  autoeducându-se  cu privire la  folosirea propriilor talente și abilități în creearea  și/ sau practicarea unei meserii.

Prin această carte îmi propun:

Să țin seminarii de dezvoltare personală
Să ridic nivelul de conștientizare al oamenilor cu privire la propriile puteri și abilități.
Să arăt că teoria A.D.A.T (CADA – Conștientizare, Abilitate, Decizie, Acțiune) este un stil de viață și că aceasta există în fiecare dintre noi.

Deși acesta este un studiu independent început în 2016 - pentru a întări acest parcurs, dar și credibilitatea mea, în prezent:

Sunt înscrisă la facultatea de psihologie

Ofer ședințe de consiliere.

Țin discursuri și momente educaționale în Toastmasters

Pentru a face informația accesibilă unui public cât mai larg, cartea este în limba engleză, dar este în lucru și varianta în limba romană. Pentru a finaliza aceste demersuri însă, este nevoie de o sumă de bani care nu e mare, dar totuși e dificil de susținut dintr-o singură sursă.

De ce am avea noi nevoie? Și ce vei obține tu?

Datorita voua pana acum am incheiat procesul de editare. Mai este insa nevoie de suma  de 2000 de lei.

Această sumă va fi împărţită între achitarea costurilor pentru coperta si grafica, dar si pentru tiparirea unui tiraj de 100 de bucati. 

Cartea va fi publicată şi pusă în vânzarea printr-o tipografie, în mod independent de o editură.

Recompense

Toţi cei care donează vor fi trecuţi ca sponsori la finalul cărţii.

Pot oferi sponsorilor 3-5 şedinţe gratuite de consiliere în dezvoltare personală.

Impactul proiectului în plan social

Teoria A.D.A.T – C.A.D.A – Conştientizare, Abilitate, Decizie, Acţiune – presupune depăşirea circumstanţelor dificile printr-o formă de artă sau abilitate personală, dezvoltată de la hobby până la nivel de meserie/afacere.

Teoria A.D.A.T – C.A.D.A – a fost concepută cu rolul de a da speranţă oamenilor şi pentru a-i ajuta să înţeleagă că orice ceartă, nemulţumire, traumă sau rană sufletească poate fi depăşită mai uşor dacă alegem să ne transpunem emoţiile într-o formă de artă sau o abilitate deoarece acest lucru ne ajută să dăm un sens durerii şi să avem şi un produs final în urma activităţii noastre. Dacă pictăm când suntem trişti la final avem un tablou, dacă gătim, la final avem o mâncare gustoasă, dacă facem sport când suntem trişti, la final avem cu câteva calorii în minus, iar în timp chiar şi câteva kilograme mai puţin. Pe de altă parte, oamenii trebuie să înţeleagă că dacă vor continua să-şi încece durerile în vicii şi activităţi neproductive, pe termen lung viaţa lor va continua să se deterioreze şi implicit durerea lor se va amplifica.

Ce schimbări aduce în plan social?

Influenţa pe care această carte o va genera în comunitatea locală, va fi deci una considerabilă, mai ales în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani – categorie căreia i se adresează. Cu cât îi arăţi mai repede unui om care este alternativa bună, cu atât acesta îşi poate salva viaţa mai uşor şi mai repede.

Cartea este utilă, cu atât mai mult în aceste vremuri tulburi în care avem o nevoie vitală să înţelegem ce putem face cu propriile mâini ca să putem să ne descucurcam în viaţă, în ciuda perioadelor dificile care vor urma.

Într-o perioadă în care locurile de muncă sunt tot mai greu de accesat şi tot mai uşor de pierdut, este important să înţelegem de ce suntem capabil să facem cu propriile mâine şi să le arătăm tinerilor în special, ce pot face pe cont propriu.

Proiecte similare:

În plan social sunt felurite workshopuri şi cursuri şi cărţi care promovează creativitatea şi dezvoltă abilităţile oamenilor - dar prea puţine şi scumpe, din cele care îi ajută să conştientizeze că tot ce au nevoie ca să reuşească şi să-și îmbunătăţească viaţa, e deja în ei, cu condiţia să înveţe să se vadă pe sine într-un mod pozitiv şi să aleagă în consecinţă.

Principalele riscuri şi impedimente în calea implementării proiectului:

Proiectul întâmpină impedimente financiare care blochează

procesul de publicare

aranjare grafica si coperta

Alte căi/moduri în care poţi fii ajutat

Cartea, în momentul de faţă, este într-o fază demnă de a fi publicată ca o primă ediţie, însă un ajutor de nădejde ar mai consta în:

Editarea acesteia de către cineva cu experienţă

Promovarea acesteia în social media şi în grupul tău de prieteni

Achiziţionarea acesteia în momentul în care va fi publicată.

Întrebări şi răspunsuri

Nu am înţeles, cum vor fi distribuiţi banii?

Vor fi folositi pentru aranjare grafica si coperta, dar si pentru tipărirea a 100 de bucăţi costa 1500 de lei. Banii vor fi alocaţi acestui proces de publicare în care este inclusă tipărirea şi expedierea cărţilor, dar şi încărcarea acestora pe platforma de vânzare a tipografiei.

Odată ce vei publica, ce vei face cu banii obţinuţi din vânzarea cărţii?

Banii obţinuţi din vânzare vor fi canalizaţi către acţiuni caritabile. Spitalele din Timişoara au nevoie de pampers şi alte obiecte de igienă pentru bebeluşi şi am de gând să direcţionez acei bani către aceste nevoi şi alte acţiuni similare.

Dacă se strânge o sumă mai mare decât cea de care ai nevoie, ce vei face cu diferenţa de bani?

Voi proceda la a plăti tipărirea unui al doilea tiraj, sau chiar la corectura altor  cărţi din ''sertar''.

Ce te-a inspirat să lansezi un asemena proiect?

Propria experienţă şi sensibilitatea faţă de dificultăţile altora. Teoria A.D.A.T – C.A.D.A este un stil de viaţă şi modul în care eu mi-am ascultat darurile personale şi le-am urmat. Omul care sunt astăzi se datorează acestui fapt.

Dacă ar fi să rezumi pe scurt un mesaj pe care acest proiect/carte îl transmite, care ar fi acesta?

Mesajul acestui proiect şi implicit al cărţii este că: Nu contează de unde plecăm ci unde ajungem, dar mai ales ce fel de om alegem să devenim în tot acest parcurs.

Ce conţine de fapt cartea?

Cartea are 3 părţi: partea întâi care e teoretică, partea a doua care cuprinde  povestea mea de viaţă, care arată rolul creativităţii şi al abilitaţilor în depăşirea circumstanţelor, şi partea a treia – un studiu personal pe un eşantion mic de 51 de persoane care vine să întărească toată structura şi conceptul cărţii, arătând încă odată cum creativitatea îmbunătăţeşte calitatea vieţii, atunci când provenim din familii sau medii sociale dezorganizate sau dificile.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 2 ani
Mult succes!
30.00 lei