Educația nu ia pauză!

de Remus Pop
Adauga la favorite
341
vizualizari
0 lei
din 5,000 lei
Baia Mare,
Prin sprijinul tău, ne poți facilita și ușura munca în folosul copiilor și tinerilor aflați în dificultate.
Initiator proiect
3 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Asociația noastră întreprinde activități în cooperare cu mai multe case de tip familial (foste orfelinate) precum, centre comunitare pentru copii și tineri și cu comunitatile marginalizate din jurul orașului nostru. Ne găsești pe teren, în mai multe perioade ale anului, de obicei săptămânal dar și în funcție de posibilitățile oamenilor cu care lucrăm sau a voluntarilor cu care cooperăm. Voluntarii pregătesc un plan de activități, în funcție de abilitățile lor și de cerințele de la fiecare grup țintă și îl implementează în spațiile desemnate (case de tip familial, parcuri, locuri de joacă, terenuri sport, centre comunitare). Activitățile sunt cu specific non formal și educațional. Ele vin ca o alternativă la petrecerea timpului liber și nu sunt obositoare, formale, precum la școală. Metodele propuse de noi sunt active, bazate pe munca în echipă, și cel mai important… amuzante!
Avem nevoie de sprijinul tău financiar pentru susținerea acestor activități!
Din banii strânși dorim să cumpărăm materiale pentru a le folosi în activitățile voluntarilor. Aceștia, își pun la dispoziție timpul în sprijinul educației copiilor si tinerilor, însă imaginația lor în conceperea și planificarea activităților este îngrădită (doar) de posibilitățile financiare ale asociației noastre.
Mai precis: Dorim ca voluntarii să creeze activități inovative, cu suport tehnic adecvat pentru copii și pentru adolescenți aflați în aceste situații. Vom cumpăra materiale: birotică, papetărie, jucării, jocuri, închirieri și cărți precum și eventuale gustări pentru pauzele din timpul activităților sau costuri de transport dacă va fi cazul. Acestea vor veni în sprijinul voluntarilor în implementare și în pregătirea activităților. Fondurile vor fi gestionate de o persoană adultă, responsabilă și cu experiență în achiziții și se vor folosi în aducerea de suport material în activități.
 
Am identificat 2 categorii de beneficiari: grupul țintă (tinerii alfati in dificultate economică și socială) care cu sprijinul acestui proiect vor învața despre sănătate, educație civică și protecția mediului de la tineri apropiați ca vârstă. A doua categorie care va beneficia de reușitele acestui proiect sunt voluntarii (6 la număr) care vor pregăti, implementa și evalua programele de învățare. Ei vor intra în contact cu tineri dezavantajați social sau economic, aflați în situații dificile și vor cunoaște realități diferite. Vor fi puși în situația de a facilita un proces de învățare și de asumare a unor responsabilități.

Avem experiență și rezultate pozitive în trecut în ceea ce privește cooperarea cu casele de tip familial și comunitățile marginalizate din oraș astfel că ne dorim continuarea activităților. Dorim să creăm un mediu prietenos, unde învățarea să se desfășoare din prisma unor activități non-formale pregătite de voluntari și suportul financiar oferit prin sprijinul vostru. 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute