Educația este șansa noastră!

de Mihaela Mihai
Adauga la favorite
1274
vizualizari
80 lei
din 5,000 lei
Comuna Jamu Mare,
Pentru a diminua sau elimina definitiv riscul de abandon școlar, dorim să asigurăm copiilor nevoiași necesarul de rechizite pentru un întreg an școlar
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

„Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea!” – Nelson Mandela

În România, unul din cinci copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. 18.5% din populația țării noastre, cu vârsta preșcolară și școlară, nu face parte din sistemul național de educație. Statistic, 1,5% dintre elevii din învățământul primar și gimnazial renunță la școală. La nivel național, rata de părăsire timpurie a școlii este de 26,6%, în mediul rural.

Un copil fără educație, fără școală, mâine va deveni un potențial infractor!

Astfel, pentru a remedia situația, am decis să ne implicăm în ajutorarea copiilor nevoiași, care nu au posibilități pentru a merge la școală sau sunt în pragul abandonului școlar din cauză că nu au rechizite școlare. Copiii vizați de noi sunt cei aflați în contexte sociale precare. Acești copii provin din familii cu venituri reduse, lăsați în îngrijirea rudelor, cu părinți bolnavi sau din familii care au în îngrijire mulți copii, familii monoparentale. Aceștia locuiesc și trăiesc în zone mai defavorizate din țară, unde locurile de muncă lipsesc.

Efortul nostru se concentrează și în a-i conștientiza, pe părinți, de importanța educației școlare pentru copiii lor, pentru a-i convinge că orice s-ar întâmpla, indiferent de probleme, copiii aceștia nu trebuie să abandoneze școala.

Din acest motiv dorim să asigurăm acestor copii rechizitele școlare necesare, pentru a diminua sau elimina în mod definitiv riscul de abandon școlar, în comuna Jamu Mare.

Donând pentru  acest proiect, veți primi în schimb, multe zâmbete și voie bună din partea copiilor. vor fi bucuroși că pot păși plini de speranță, în noul an școlar.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Vidici Lavinia
acum 2 ani
50.00 lei
Carmen Popovici
acum 2 ani
Mult succes le doresc in viata copiilor care vor beneficia de pe urma acestui proiect,sa nu abandonati niciodata scoala!
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Felicitari!
10.00 lei