Drumul pasiunii- si femeile pot conduce camioane

de Liliana Rebenciuc
Adauga la favorite
Vezi
4032
vizualizari
10 lei
din 120,000 lei
Vama, Județul Suceava
Pregatire practica pentru femeile care doresc sa profeseze ca sofer autocamion de mare tonaj, formare profesionala pentru dobandirea experientei .
Initiator proiect
1 proiect

                      Descrierea proiectulu

FIECARE DINTRE NOI SE NASTE CU UN TALENT SI PERCEPEM ACEST DAR CA PE O PASIUNE, DE ACEEA DRUMUL PASIUNII TREBUIE URMAT CU INCREDERE SI DARUIRE.

 

 

   

         FEMEILE SI TINERII AU DREPTUL LA ACCES PE DRUMUL PASIUNII PROFESIONALE.                                                          

         Numele meu este Liliana Rebenciuc, mi-am ales profesia de sofer pe autocamion de mare tonaj, desi aptitudinile pe care le am mi-ar fi permis sa  aleg si alte profesii.

EU AM  ALES DRUMUL PASIUNII .

         Ma pasioneaza si scrisul , am publicat in volumul colectiv de poezie  ,,Visul" , Editura Emma, si volumul ,,Ganduri in tranzit", Editura Sfantul Ierarh Nicolae. Am urmat cursurile Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii gandindu-ma ca poate intr-o zi va trebui sa ma retrag din  profesia de sofer, dar n-am facut-o nici pana azi. Imi amintesc ca invatam in camion parcam camionul  la incarcare sau la descarcare si fugeam la examene sau la seminarii unde obtineam totusi rezultate bune si va spun cu mana pe inima ca n-am copiat niciodata.Camionul este universul care-mi da incredere in mine  pentru ca  pasiunea de a conduce autocamioane de mare tonaj este talentul pe care l-am primit in dar. Ca  sofer pe autocamion de mare tonaj,am calatorit prin toate tarile Europei si am inteles ca in Romania mai sunt inca multe de schimbat.            

       Imi doresc sa investim impreuna in acest proiect care imi va permite sa dedic experienta pe care am dobandit-o unei cauze a carui concept modern presupune sa pot ajuta si eu la randul meu   alte femei a caror pasiune profesionala  este de a conduce autocamioane de mare tonaj si pentru care exista putine sanse in Romania. Putine firme accepta femei care sa profeseze ca sofer pe autocamion de mare tonaj, desi in situatiile fericite in care au fost acceptate , femeile au dovedit  responsabilitate si profesionalism.                                                                                                

      Conceptul  proiectului   presupune un stagiu de activitate practica  pentru femeile si tinerii care au obtinut deja permis de conducere, categoriile B,C,E, si atestatele necesare desfasurarii acestei activitati, insa pentru a fi acceptati de un angajator li se solicita experienta.      

 

      Realizarea proiectului vizeaza in mod concret urmatoarele activitati : 

 1. Pregatire practica pentru femei pe ansamblu autotren, formare profesionala pentru dobandirea experientei pe care o solicita angajatorii .Sofer formator pentru femei voi fi eu,Liliana Rebenciuc, pentru ca stiu cum este la inceput,cunosc foarte bine problemele cu care se confrunta femeile care lucreaza ca sofer pe autocamion de mare tonaj si in plus  ma bazez pe  experienta pe care am acumulat-o in timp  si  pe deprinderea de a depasi  toate obstacolele. 

 

2. Pregatire  practica pe ansamblu autotren , pentru tineri (barbati ) , formare profesionala pentru dobandirea experientei. De aceasta activitate se va ocupa  un barbat, sofer formator,astfel incat  si tinerii barbati sa beneficieze de un mediu de activitate prielnic.

 3.Consiliere profesionala pana la angajare. Vom ajuta persoanele  dupa stagiul de practica sa gaseasca un angajator

 4. Asistenta profesionala dupa angajare. Vom tine legatura cu  toate persoanele  si dupa angajare , le vom oferi toate informatiile necesare desfasurarii activitatii de sofer pe  autocamion de mare tonaj cum ar fi  modul de plata a taxei de drum in tarile europene, legislatia rutiera actualizata , si multe alte sfaturi utile in rezolvarea  diverselor probleme pe care acestea le-ar intampina.  

 

 Suma de 120000 lei,  reprezinta  75% din valoare totala a dotarilor necesare, restul de 25% va fi contributia noastra .

> contributia noastra se constituie din spatiu si logistica necesara (calculatoare, imprimante, acces la internet ), firma autorizata pentru aceasta activitate cu toate licentele obligatorii si personal calificat.

> diferenta de 75% pentru care va solicitam sprijinul va acoperi cheltuielile pentru dotarea cu un ansamblu autotren necesar pentru pregatirea practica. Acesta va fi achizitionat din Germania, unde atat calitatea cat si preturile ne avantajeaza.

 

      INTREBARI

1. De unde ideea acestui concept ?

R. Am trecut prin multe locuri cu camionul si foarte multe femei, mi-au solicitat sa le ajut sa gaseasca o firma care sa le angajeze ca sofer  autocamion . Desi detineau toate certificatele profesionale obligatorii, erau refuzate la selectie invocandu-se motivul ,,lipsa experientei"  

2. De ce se incadreaza acest proiect in categoria ,,Educatie" ?

R. Pentru ca practica profesionala reprezinta o materie de baza ,in multe domenii, insa in  transporturi, soferii profesionisti incepatori nu beneficiaza de aceasta metoda de formare.

3.Ce fel de informatii referitoare la circulatia prin tarile europene veti primi drept recompensa ?

R. Modul de plata a taxelor de drum, limite de viteza pe categorii de drum,variante de traseu rutier intre diverse localitati  si  actualizari ale legislatiei rutiere.

DACA ESTE SA PRIVITI ACEST PROIECT CA PE O POVESTE, EL ESTE POVESTEA MAI MULTOR POVESTI NECUNOSCUTE   ALE  FEMEILOR  CARE-SI DORESC SA LUCREZE CA SOFER PE AUTOCAMION DE MARE TONAJ PENTRU CA ESTE MAREA LOR PASIUNE.                    IMPREUNA PUTEM TRANSFORMA ACESTE POVESTI IN POVESTI FERICITE SI CUNOSCUTE, AJUTAND ACESTE PERSOANE SA-SI URMEZE DRUMUL PASIUNII.

         Va multumim din suflet si cu siguranta realizarea acestui proiect o sa  va aduca pe langa recompensele pe care le oferim ,multumiri si recunostinta din partea persoanelor care se vor bucura de pregatirea practica oferita.

      

 

                                          

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 8 ani
Interesanta idee.
QuickMobile
acum 8 ani
Felicitari pentru proiect
10.00 lei