Hai să facem Drumul Maramureșului

de Matei Tiboc
Adauga la favorite
Vezi
2067
vizualizari
201,177 lei
din 2,500,000 lei
149
zile ramase

TRIMITE SMS 10 EURO

Trimite 'sprijina    2020    numele tau' la

Orange: 7560
Vodafone: 7410
FOLOSESTE CARDUL "SPRIJINA SI TU"
Doar împreună putem salva probabil cel mai frumos loc de pe Pământ - Maramureșul
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

20.07.2020 este lansat oficial Drumul Maramuresului.

Este un moment istoric pentru noi toți maramureșenii, pentru ca a fost montată borna cu kilometrul zero pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, o locație cu multă însemnătate, câmpie a libertății și a democrației.

Este un drum important și necesar pe care trebuie să îl facem toți împreună, pentru moștenirea urmașilor noștri, pentru redescoperirea tărâmului nostru uitat și a frumuseții paradisului în care trăim, dar mai ales pentru a ne descoperi pe noi înșine.

Drumul Maramuresului nu este doar un simplu drum, ci este o “autostradă rurală turistică” care leagă și dezvoltă comunități, este coloana vertebrală a Maramureșului și o șansă de a rămâne în istorie.

Haideți să facem împreună Drumul Maramureșului!

#DrumulMaramuresului

www.DrumulMaramuresului.ro

DRUMUL MARAMURESULUI te ghideaza spiritual in aflarea raspunsurilor cautate. 

Scopul proiectului este de a amenaja un traseu tematic de tip circuit in jurul Maramuresului, cu o lungime de peste 500 de kilometri, care va conecta cele mai importante obiective de vizitat din Maramures, si care poate fi parcurs pe jos sau cu bicicleta, avand o dificultate usoara. 

Acest proiect va duce la valorificarea potențialului turistic și cultural al Maramureșului și implicit la dezvoltarea economică a comunităților pe care Drumul Maramureșului le va străbate.

Drumul Maramureșului este un proiect din pasiune pentru unul din cele mai speciale locuri de pe pământ, Maramureșul. Este o potecă pe care veți găsi peisaje extraordinare, tradiții și obiceiuri ancestrale, aventură și relaxare, atracții turistice și oameni frumoși. Dar mai ales vă veți regăsi pe voi înșivă.

În acest proiect nu este vorba doar de un simplu drum, ci este o “ autostradă rurală turistică ” care leagă și dezvoltă comunități. Este coloana vertebrală a Maramureșului și o șansă de a rămâne în istorie.

Este un drum de basm pe care vei descoperi povesti, legende, personaje si locuri, care pot imbogati si vindeca sufletul si mintea calatorului. 

 

IMPACTUL PROIECTULUI 

Credem că Drumul Maramureșului este un proiect monumental și va avea un impact social pozitiv asupra locuitorilor comunităților de-a lungul drumului, care se pot implica în oferirea de servicii de cazare, masă sau alte servicii de care călătorii au nevoie.

Turiștii vor beneficia de un traseu sigur și continuu, semnalizat corespunzător, contribuind la creșterea circulației turistice, la noi activități și locații turistice și astfel la noi locuri de muncă.

Pe lângă impactul social, Drumul Maramureșului va mai avea și următoarele calități:

➔ Încurajând oamenii să facă mai multe activități în aer liber
➔ Promovând toate valorile culturale, istorice și naturale
➔ Încurajând turismului cultural - istoric printr-o infrastructură după modelul celor peste 50.000 km de trasee omologate din UE
➔ Crescând calitatea vieții micilor comercianți și antreprenori de pe traseu
➔ Mobilizând instituțiile publice să colaboreze pentru același scop

"Maramuresul este probabil unul din cele frumoase locuri de pe Pamant."

In continuare puteti consulta detalii legate de costurile de implementare a traseului tematic. Amenajarea fiecarei portiuni de 1 km din cei peste 500 de km de traseu Drumul Maramuresului are urmatoarele costuri:

- 1 bucata borna de piatra naturala de andezit

- sculptare si vopsit borna de piatra

- transport borna de piatra si montare in fundatie de beton

- marcare / vopsire semnalizare traseu, care presupune vopsea reflectorizanta speciala pentru marcaje forestiere, sabloane decupate laser, perie de radacini pentru curatare suprafete, panze pentru curatare si diluant, manusi si masca faciala, apa de baut, mancare pe traseu pentru personalul care marcheaza 

- indicatoare de directie la intersectiile de pe traseu

- indicatoare de informare pe traseu in diferite puncte de interes

- manopera pentru personalul care va efectua marcarea si montarea indicatoarelor

Toate aceste actiuni au un cost de minim 1.000 EURO per fiecare kilometru. De aceea avem nevoie de sustinatori care pot sa "isi cumpere borna lor" pe care sa personalizam numele sustinatorului, sau numele familiei sustinatorului (la dorinta fiecaruia), recompensa care are valoarea de 5.000 RON care acopera aceste costuri minime cu marcarea unei portiuni de 1 kilometru din traseu. Astfel proiectul nostru are nevoie de minim 500.000 Euro pentru a marca cei 500 de kilometri. 

Pe langa aceste costuri de marcare, mai exista multe alte costuri pe care multi le uita dar fara de care nu poate exista acest proiect. Acestea sunt urmatoarele:

- costuri cu resursele umane implicate in proiect, de la coordonarea operationala a echipei din teren pana la echipa de la birou care asigura managementul intregului proiect, contabilitate, juridic, financiar, marketing

- comunicare si promovare (campanii de PR si marketing, bugete de promovare)

- toti partenerii si furnizorii de servicii fara de care nu poate exista proiectul (servere site, hosting adrese email, provideri telefonie mobila, internet, newslettere, transportatori, comisioane bancare, etc.)

Pe langa marcarea bornelor kilometrice si a indicatoarelor de pe traseu, in functie de suma pe care vom reusi sa o strangem cu ajutorul sustinatorilor, am dori sa mai realizam urmatoarele lucruri pe Drumul Maramuresului:

- montare cosuri de gunoi in diverse locuri de pe traseu (plus mentenanta si golirea periodica a lor)

- amenajare puncte de popas dotate corespunzator 

- amenajare locuri cu apa potabila

- construire de adaposturi pentru situatii de urgenta (furtuni, vreme nefavorabila)

- creare traseu turistic virtual Drumul Maramuresului cu harta 3D pentru ca experienta Drumul Maramuresului sa poata fi revizionata si de acasa, sau mai ales pentru persoane care au dificultati fizice de a merge pe traseul tematic

- amenajare puncte de observatie si panorama

-   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -   -

Suntem Asociatia Origini Maramures - AOMM - si va multumim pentru sustinere si implicare in proiectul Drumul Maramuresului. 

Credem ca este un drum important si necesar pe care trebuie sa il facem TOTI IMPREUNA, pentru mostenirea urmasilor nostri, pentru redescoperirea taramului nostru uitat si a frumusetii paradisului in care traim, dar mai ales pentru a ne descoperi pe noi insine. 

Daca doriti sa va alaturati proiectului, o puteti face accesand www.drumulmaramuresului.ro

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 3 saptamani
SE POATE!
30.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
Succes
1,000.00 lei
acum 3 luni
10.00 lei
Alexandra Lisman
acum 7 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro
alex marzan
acum 9 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro
Sole.ro
acum 11 luni
50,000.00 lei
Cristina Maria
acum 11 luni
❤️❤️❤️❤️
40.00 lei
Quickmobile.ro
acum 11 luni
150,000.00 lei