Linotip in epoca Covid-19

de Hermina Alexandra Stanciulescu
Adauga la favorite
5689
vizualizari
5,727 lei
din 25,000 lei
Bucuresti,
Linotip, locul in care te simti ca acasa cand vii la dans contemporan, are acum nevoie de ajutorul tau ca sa faca fata impactului COVID-19.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

 

#LINOhelp de COVID-19

Linotip e un fel de acasa pentru echipa din spatele lui si un fel de acasa pentru tine cand vii la evenimentele pe care le organizam. Iar acasa e un spatiu vital pentru fiecare dintre noi. Si facem tot ce ne sta in putinta sa nu il pierdem. 

In urma ultimelor update-uri cu privire la evolutia si efectele Corona virus in lume, dar mai ales in Bucuresti si restul tarii, am ales sa ne suspendam activitatea pana la inceputul lunii aprilie. 

Pentru sectorul artistic si antreprenoriat cultural independent, situatii de acest gen implica si alte riscuri si provocari. In ultimii 3 ani si jumatate am reusit impreuna sa construim o sala de spectacole si sa o mentinem activa prin participarea la evenimente dar si sa o dezvoltam atat la nivel tehnic cat si cultural, prin updatarea constanta, prin crearea de productii noi si programe educationale care sa promoveze artistii si dansul contemporan in Bucuresti si in tara.

Deoarece Linotip se sustine in totalitate din vanzare de bilete si servicii artistice, Covid-19 si anularea evenimentelor ne pune intr-o mare dificultate in ceea ce priveste plata chiriei si asigurarea unui minim de venituri pentru echipa in perioada imediat urmatoare.

Ca sa prevenim situatia in care, prin neplata chiriei am fi nevoiti sa inchidem spatiul si sa ne cautam alte job-uri, apelam la sprijinul tau, in functie de posibilitati, fie ca va fi vorba de donatii, un share pe social media sau alte forme de sprijin, implicarea ta va face diferenta.

Cheltuielile lunare la Linotip pentru chirie, utilitati, intretinere, servicii si o sursa minima de venit pentru echipa (Arcadie, Ioana, Hermina, Alexandru) ajung la 5000 de euro, adica aproximativ 25000 de lei. Pare mult. Si chiar e mult. Iar noi acoperim la limita aceste cheltuieli in fiecare luna din vanzarea biletelor la evenimente.  Aportul tau, ca participant la evenimente, este egal important in dezvoltarea culturii dansului contemporan in Romania. Dupa 3 ani si jumatate in care lucrurile au evoluat de la nimic la ce e azi Linotip ne arata clar ca  impreuna facem o treaba foarte buna.  

De ce anume e nevoie acum pentru Linotip? 

Ofera cat poti, daca poti si da share sau povesteste prietenilor tai despre ce inseamna Linotip pentru tine! Avem de strans minim 25000 de lei ca sa acoperim cheltuielile pe o luna. Ajutorul tau e absolut necesar!

 • Doneaza aici pe platforma!
 • Fii Ambasador #LINOTIPic si promoveaza cauza noastra printre cei apropiati tie!
 • Transfera direct in contul asociatiei noastre - INGB: RO23INGB0000999908340072 - Asociatia Dance Spot, reprezentata legal de Ioana Marchidan, cod swift INGBROBU
 • Vrei sa transferi prin Revolut? Mergi la Payments - New - Bank Accounts - Add Bank Account - To a Business cu mentiunea Donatie, aceleasi date de mai sus
 • Vrei sa sustii Linotip pe o perioada mai lunga, seteaza o plata recurenta in contul tau folosind datele de mai sus 

Daca ai si alte idei, noi suntem deschisi si-ti multimim pentru grija si atentie. Ne poti contacta pe facebook, pe contact@linotip.ro sau la telefon 0752 649 159 - Linotip / 0735385002 - Hermina / 0740850016 - Arcadie.

Ce vei obtine implicandu-te?

 • Vei ajuta impreuna cu alti oameni la acoperirea cheltuielilor si mentinerea activa a unui spatiu de dans de care iti e drag
 • Vei ajuta echipa care se ocupa de Linotip sa se descurce financiar in aceasta perioada si sa foloseasca perioada de "pauza" ca sa aplice pentru finantari culturale, sa gandeasca programe de educatie pentru restul anului si sa continue sa planifice activitatile pentru lunile urmatoare
 • Cel mai mult te vei ajuta pe tine, sa ai acces in continuare la dans contemporan intr-un spatiu in care te simti ca acasa (si nu intri incaltat pe covorul de dans)

Ce vom face cu banii?

 • platim cheltuielile de chirie, utilitati si intretinere pentru Linotip
 • daca acoperim in totalitate primul punct, impartim frateste intre membri echipei, suma ramasa ca sa acoperim pt fiecare un minim de venit care sa ne permita sa lucram de acasa in continuare pentru toate lucrurile care fac Linotip sa existe in timp si nu se vad, in loc sa ne cautam alte job-uri

Ce primesti pentru ajutorul tau?

 • Vei deveni oficial membru sustinator #LINOTIPic pe site-ul nostru si la sediul Linotip
 • Vei fi invitat de onoare la evenimentul de redeschidere Linotip dupa depasirea crizei COVID-19
 • Propria satisfactie ca ai facut ceva pentru o cauza in care crezi. Si asta credem ca e poate cel mai important. 

Impactul pe care il va avea sprijinul tau

Observam in jur ca lucrurile facute impreuna, cu suflet si pasiune, cu drag si incredere, au tendinta de a creste in timp si de a se dezvolta armonios. Impactul pe care il va avea sprijinul tau dincolo de efectele imediate:

 • Dansul contemporan continua sa se dezvolte 
 • Tinerii dansatori si coregrafi din generatiile tinere au acces la un studio cu care pot colabora
 • Increderea si deschiderea spectatorilor catre dans contemporan creste mai ales datorita constantei si diversitatii in programarea evenimentelor
 • Dansatorii si coregrafii sunt promovati constant national si international
 • Linotip continua sa creeze colaborari nationale si internationale si sa dezvolte programe de educatie prin intermediul dansului contemporan

Riscurile si provocarile aceste campanii

Suntem constienti ca este foarte posibil ca perioada de raspandire a Corona Virus in Romania sa dureze mai mult de o luna mai ales din cauza perioadei lungi de incubarea virusului (14 zile), de la contaminare pana la manifestare fizica a imbolnavirii. Ceea ce ar insemna pentru echipa Linotip sa ia urmatoarele masuri:

 • Extindem atat suma necesara cat si perioada de strangere de fonduri
 • Continuam sa cautam sponsorizari de la organizatii private
 • Aplicam la programe nationale si internationale de finantare culturala
 • Transmitem ministerului culturii si ministerului de afaceri situatia in care ne aflam noi si alte organizatii independente de cultura si incercam sa obtinem si de acolo un sprijin
 • Mediatizam situatia actuala generata de COVID-19 in randul organizatiilor de cultura independente si incercam sa atragem sprijin financiar atat catre noi cat si catre celelalte organizatii aflate intr-o situatie similara

De ce e important sa te implici acum? 

Fiindca am reusit sa facem atat de multe in 3 ani si jumatate pornind de la zero. Daca ai cateva ore libere, intra pe linotip.ro sa citesti despre toate ca sa nu le enumeram aici. 

Fiindca dincolo de toate greutatile si provocarile si riscurile la care ne expunem in fiecare zi, dansul contemporan si dezvoltarea Linotip au ramas la fel de importante pentru noi. Si credem ca si pentru tine.

Fiindca sustinerea ta va face diferenta dintre "Merg la Linotip la un spectacol zilele astea, vii?" si "Mai stii cand era Linotip? Faceau chestii dragute.".

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 4 ani
Mai avem 8 zile din campania #donez / #dansez si alaturi de voi am ajuns aproape de suma necesara pentru acoperirea cheltuielilor pe o luna. Multumim tuturor celor care au donat, au dat share si au povestit despre Linotip. Impreuna am reusit sa strangem: 4382 lei prin platforma sprijina.ro 7100 lei donatie direct in contul de lei al asociatiei 2000 de euro - donatie direct in contul de euro al asociatiei Ajutorul vostru ne-a dat incredere ca dansul contemporan are in jur o comunitate unita si atenta. Va imbratisam #LINOTIPic - adica cu emotii si drag!
postat acum 4 ani
Salutare tuturor, In spectacolul Basma Curata il avem pe Fat-Frumos personaj principal. In acest moment avem impresia ca aceasta campanie e in acest rol fiindca a crescut in 3 zile cat altele in 30. Sunteti foarte buni la a face lucruri magice sa devina realitate! S-o tinem tot asa si in zilele urmatoare! Sunteti eroii nostri si va multumim pentru grija pe care ne-o purtati, #LINOTeam
Sustinator anonim
acum 4 ani
excelsior!
100.00 lei
Caraene Costinela
acum 4 ani
Abia aștept să vă revăd pe scenă.
100.00 lei
Bulboaca Adrian
acum 4 ani
Multumim pentru dans
100.00 lei
everRestless 2
acum 4 ani
Hai ca trece
100.00 lei
Anca Ungureanu
acum 4 ani
Ne intalnim curand in Univers
100.00 lei
ILIE Alina
acum 4 ani
75.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
sa ne vedem cu bine!
250.00 lei
Sirbu Roxana
acum 4 ani
260.00 lei
Motea Amelia
acum 4 ani
60.00 lei
Babalic Elena Mirela
acum 4 ani
150.00 lei
maria l
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Radu
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Marine Leduc
acum 4 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Bafta!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
100.00 lei