Doina Cornea – Doamna din spatele ferestrei - Chişinău

de Leontin Horatiu Iuhas
Adauga la favorite
Vezi
531
vizualizari
910 lei
din 30,000 lei
Chisinau,
Ajută-ne să itinerăm expoziția „Doina Cornea, doamna din spatele ferestrei”! Susține aducerea ei la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău
Initiator proiect
Profil verificat
6 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Prezentare Campanie: Itinerarea Expoziției „Doina Cornea - Doamna din Spatele Ferestrei”

Despre Noi

Suntem un grup de entuziaști în domeniul cultural, dedicați promovării valorilor istorice și culturale românești. Am organizat cu succes expoziții și evenimente culturale, contribuind la consolidarea legăturilor culturale dintre România și diaspora. Ultimul nostru proiect, expoziția „Doina Cornea - Doamna din Spatele Ferestrei”, a fost găzduit cu succes la Muzeul de Artă din Cluj în decembrie 2023, atrăgând mii de vizitatori și primind recenzii excelente.

Chiar în timpul acestei campanii, se desfășoară la Muzeul de Artă din Cluj expoziția „Young Artists expun alături de Doina Cornea”. Vizitatorii vor putea admira între 30 mai (zi în care aniversăm 95 de ani de la nașterea Doinei Cornea) și 8 iunie, alături de desenele și picturile din copilăria acesteia, câteva zeci de portrete ale ei făcute de micuții artiști coordonați de doamna Tatiana Alban.

În afara activităților dedicate memoriei Doinei Cornea, am preluat în ultimii ani activitatea de căutare, recuperare și îngropare creștinească a victimelor comunismului ucise în închisori și lagăre de exterminare.

Despre Campania Noastră

Ne propunem să itinerăm această expoziție remarcabilă în câteva capitale europene, începând cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. Expoziția este dedicată memoriei Doinei Cornea, o figură emblematică a rezistenței anticomuniste din România, și dorește să aducă în atenția publicului internațional lupta și sacrificiul său pentru libertate și dreptate, dar și fațete mai puțin cunoscute ale acesteia.

Pe parcursul expoziției se vor desfășura câteva evenimente speciale:

  • Vernisajul expoziției (3 iulie, ora 18:00): Va participa președintele României din perioada 1996–2000 și sunt invitate personalități de prim rang din viața politică și culturală a Republicii Moldova.
  • Lansarea cărții lui Marius Balo – Păturica Roz (4 iulie, ora 18:00).
  • Prezentarea Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România: Acțiuni de căutare, recuperare, identificare și îngropare creștinească a martirilor neamului (5 iulie, ora 18:00). Participă cercetătorii Marius Oprea, Gheorghe Petrov, Paul Scrobotă, Horațiu Groza, Gabriel Rustoiu și Ramona Mocanu.

 

  • Prezentarea seriei omagiale de timbre poștale „Doina Cornea – 95 de ani de la naștere” emisă de Fabrica de Timbre în colaborare cu Poșta Moldovei.

De ce este Importantă Această Campanie?

Itinerarea acestei expoziții nu este doar un omagiu adus Doinei Cornea, ci și o oportunitate de a educa și inspira noi generații despre valorile democratice și curajul civic. Prin aducerea acestei expoziții la Chișinău, ne propunem să întărim legăturile culturale dintre România și Republica Moldova, promovând în același timp valorile comune.

Nevoia de Fonduri și Cum Poți Ajuta

Pentru a aduce această expoziție la Chișinău, avem nevoie de sprijin financiar pentru acoperirea costurilor de transport, materiale de expunere (panouri), cazarea și masa invitaților și lectorilor la evenimentele din cadrul expoziției, asigurări, montare și promovare. Estimăm costurile totale la aproximativ 20.000 de euro. Fiecare contribuție contează și ne aduce mai aproape de obiectivul nostru.

Contribuția Ta Face Diferența

Susținerea ta financiară este esențială pentru succesul acestui proiect. Fiecare donator va contribui direct la conservarea și promovarea patrimoniului cultural românesc. În semn de recunoștință, vom menționa numele tuturor donatorilor pe pagina de onoare a donatorilor de pe site-ul fundației.

  • Toți donatorii care vor contribui cu o sumă de cel puțin 50 lei vor primi o carte poștală cu o reproducere din picturile Doinei Cornea.
  • Toți donatorii care vor contribui cu o sumă de cel puțin 100 lei vor primi, în plus, un timbru omagial Doina Cornea emis de Poșta Moldovei.
  • Toți donatorii care vor contribui cu o sumă de cel puțin 250 lei vor primi, în plus, un set de zece cărți poștale cu reproduceri din picturile Doinei Cornea.
  • Toți donatorii care vor contribui cu o sumă de cel puțin 500 lei vor primi, în plus, un album Feleki István - Trans-paysage.

Alătură-te Nouă

Ajută-ne să itinerăm expoziția „Doina Cornea - Doamna din Spatele Ferestrei” și să aducem această poveste inspiratoare în fața unui public internațional. Împreună putem să cinstim memoria unei mari personalități și să promovăm valorile pentru care a luptat.

Pentru mai multe detalii și pentru a contribui, vizitează pagina noastră de campanie pe Sprijina.ro şi completează informaţiile privind donaţia ta. Indiferent de sumă, ea este foarte importantă pentru noi.

Mulțumim pentru sprijinul tău!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Gabriel Andreescu
acum o luna
50.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
Felicitări și mult succes!
50.00 lei
Oana Serafim
acum o luna
Succes!
100.00 lei
Marius Balo
acum o luna
Doamne ajută să reușim să strângem întreaga sumă!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
25.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
250.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
10.00 lei
Vali Tutui (Chisinau)
acum o luna
Succes! Voi participa cu nepotul!
25.00 lei
Sustinator anonim
acum o luna
50.00 lei
Leontin Horatiu Iuhas
acum o luna
Si eu contribui, bineinteles! Va rog sa o faceti si voi. Va mutumesc!
250.00 lei