De 8 Martie, demnitate!

de Irina Maria Vasilescu
Adauga la favorite
8690
vizualizari
6,515 lei
din 5,000 lei
Bucuresti,
În Luna Femeii, în loc de flori și mărțișoare, oferă-le demnitate celor vulnerabile! Donează pentru cursuri de igienă și pachete cu produse igienice.
Initiator proiect
Profil verificat
3 proiecte
ONG
ONG profil verificat

De 8 Martie, demnitate

Se apropie luna martie și începem să ne gândim mai mult la femeile din viața noastră și la ce cadouri le-am putea face ca să ne arătăm prețuirea pentru ele. Anul acesta îți propunem să te gândești la o persoană în plus: femeia fără adăpost care își petrece noaptea pe trotuarul unui mare bulevard din București sau fetița care locuiește la marginea orașului, într-un bordei improvizat, fără acces la apă curentă.

Le poți oferi un mărțișor cu adevărat semnificativ: pachete cu produse de igienă menstruală sau cursuri de igienă, astfel încât să aibă instrumentele și informațiile necesare pentru a se îngriji corect în perioadele delicate ale lunii, indiferent de condițiile în care trăiesc. Le ajuți, astfel, să aibă o grijă în minus și să-și poată vedea de celelalte aspecte ale vieții lor complicate.

Multe dintre persoanele cu care lucrăm improvizează soluții neigienice de îngrijire, care le pot pune în pericol sănătatea, și aleg să se retragă din situații sociale (inclusiv de la școală) pe durata menstruației, de teama de a nu se face „de rușine”.

De peste doi ani, în fiecare lună, Pe Stop distribuie pachete cu produse de igienă menstruală fetelor și femeilor din medii defavorizate. Acum distribuim minimum 350 de pachete lunar - iar cererea este mult mai mare. De câteva luni am început să organizăm și cursuri de igienă, pentru ca persoanele cu care lucrăm să învețe niște standarde de îngrijire care să le protejeze sănătatea în perioada delicată a lunii.

Donează echivalentul a două cafele pentru a ajuta pe cineva să aibă, măcar pentru o lună, o menstruație lipsită de griji și pericole. 

Povestea Pe Stop a început cu o campanie similară acesteia, în urma căreia, prin sprijinul vostru, ne-ați dat curajul să punem bazele unui proiect pe termen lung. Acum căutăm să ne extindem și în zonele rurale din jurul Bucureștiului, pentru că știm că ne putem baza pe voi.

Vă mulțumim că ne sunteți alături, nouă și lor!

Aflați mai multe despre proiect la https://pestop.org/ sau https://www.facebook.com/pestop.org 

Dacă preferați să donați produse, urmăriți campaniile de colectare pe Facebook: https://www.facebook.com/pestop.org

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Thomas Ghislain
acum 4 ani
bravo. Fiti sanatosi.
150.00 lei
Alexandra Moisa
acum 4 ani
50.00 lei
acum 4 ani
150.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Keep doing it!
100.00 lei
Teodora Zapartan
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
20.00 lei
Tarara Andra
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
25.00 lei
Daniel Ionescu
acum 4 ani
Multumim pentru ceea ce faceti!
510.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
50.00 lei
Penu Ioana Monica
acum 4 ani
75.00 lei
Ditu Alina
acum 4 ani
Felicitari pentru initiativa si perseverenta! Mult succes !
50.00 lei
Andreea
acum 4 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro