De la un simplu student pentru viitor

de Dorin Gabriel Buganu
Adauga la favorite
2213
vizualizari
245 lei
din 100,000 lei
Despre această campanie și pentru alte informații, vă invităm pe Facebook.
Initiator proiect
1 proiect

https://www.facebook.com/De-la-un-simplu-student-pentru-viitor-105803324724134

      Mă numesc Buganu Dorin Gabriel, de origine buzoian, încă student, iar dumneavostră citiți acest mesaj pentru că am întâlnit oameni frumoși care mi-au demonstrat că se poate. Despre ce vorbesc? Pentru a înțelege mai bine ceea ce vreau să vă spun, trebuie să cunoașteți povestea mea. Totul a început în anul 2015, într-o iarnă în care mi-am propus să pun pe masa de Crăciun a unei famili câteva produse alimentare. Apoi am avansat în fiecare an. În anul 2016, împreună cu un mic grup de prieteni, am reușit să ajutăm o familie cu mulți copii și cu posibilități financiare reduse. În anul 2017 am implicat o gamă variată de studenți din Brașov în ambiția mea (da, totul a fost doar o ambiție, fără publicitate, o ambiție plină de zâmbete și mulțumiri). În anii 2018 și 2019 am menținut proiectul (refuz să vă dau detalii pentru că nu trăim în trecut). Toate acestea au fost desfășurate sub pretextul Crăciunului. Anul 2020 a fost pentru toți anul schimbării. Anul 2020 înseamnă pentru mine ,,nivelul următor”.  Anul acesta am lansat o campanie de strangere de fonduri, dar am uitat de Crăciun; totul pentru a strânge fonduri pentru un O.N.G. (Organizație Neguvernamentală) care va susține studiile copiilor fără posibilități materiale. Mai bine spus, copii fără venituri, dar care vor să urmeze studiile unei facultăți vor primi burse. Sună simplu, nu?

Cum se realizează proiectul?

  1. V-am povestit dumneavostră despre noua mea ambiție. În primul rând vreau să vă rog să o distribuiți peste tot (familie, grupul de prieteni, colegi de muncă, vecini, oriunde). Este gratis.
  2. Înainte să priviți suma totală pe care vreau să o strângem din donații, vreau să vă imaginați ce înseamnă un leu pentru dumneavostră, domnule / doamnă care citiți acum aceste rânduri. Acum vreau să căutați pe internet populația județului Buzău (vă spun eu: 462942 persoane la 1 iulie 2019). Dacă jumătate dintre persoanele din acest județ ar dona 1 RON, am strange mai mult decât dublu sumei propuse de mine. Să facem calculele la nivel național?
  3. Lansez campania de strângere de fonduri ca și persoană fizică pentru a înființa o asociație de tip O.N.G.  Asociația – este reprezentată printr-o convenţie în care mai multe persoane oferă permanent resurse materiale, cunoştinţe şi forţă de muncă, iar principalul aport este de a susţine activităţile comunităţilor locale, regionale sau internaţionale.
  4. Chiar dacă patrimoniul de start poate fi relativ mic, în acte, scopul meu este de a a porni acest proiect cu fonduri considerabile. Din această sumă trebuie să scădem costurile initiale (acte, notar, taxe) care nu sunt deloc mari și ceea ce ne rămâne reprezintă fondurile proprii ale asociației.
  5. De ce o O.N.G.? Pentru că nu este normal și nici moral ca o persoană fizică să strângă sume de bani din donații. Poate suna a fraudă, nu?
  6. De ce o O.N.G.? Pentru că vreau transparență totală. Și pentru că vreau să implicăm persoanele juridice care pot redirecționa o parte din impozitul pe profit unor astfel de organizații.
  7. De ce o O.N.G.? Pentru că vreau să vorbim despre acest proiect și peste zeci de ani.
  8. În acest moment nu pot menționa o denumire pentru această asociație. Nu din lipsă de idei (chiar considerați numele atât de important?), ci din motive juridice. Sunt câțiva pași pe care trebuie să îi urmez și care vor pute fi urmăriți aici, imediat ce suma necesară desfășurării campaniei este colectată.
  9. De ce aici? Pentru că pandemia ne-a îndepărtat fizic. Doar fizic.
  10. De ce acum? Pentru că a venit momentul sa trecem la nivelul urmator.

Eu vă propun să dăm drumul la treabă. Pentru orice întrebare, sfat, idee, secțiunea de comentarii vă stă la dispoziție. Vă mulțumesc!

https://www.facebook.com/De-la-un-simplu-student-pentru-viitor-105803324724134

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Bangala Delia
acum 3 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Multă putere și răbdare să ai. Sper sa ți se întoarcă înzecit binele pe care îl faci. :)
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Se poate !
50.00 lei
Ilie Valentina
acum 3 ani
Dar din dar se face rai.
50.00 lei
State Raul
acum 3 ani
Succes si pentru proiectele viitoare!
25.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Respect!
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Succes
10.00 lei