Dăruim prin muzică

de Laura Mihalca
Adauga la favorite
4352
vizualizari
72 lei
din 1,000 lei
Copalnic-Mănăștur, Județul Maramureș
Dăruiește un zâmbet, prin muzică...Vom bucura lumea cu o atmosferă magică de Crăciun și îi vom îndemna să contribuie la bucuria unor copii.
Initiator proiect
1 proiect

Cine suntem noi ?

Suntem membrii Asociației Râureana - Inițiativă, Perspectivă, Inovație, dar ne place sa îi spunem scurt, A.R.I.P.I. Ne tragem dintr-o pitorească zonă a Maramureșului, cu oameni frumoși, peisaje de basm și mulți, mulți tineri care vor să se afirme și să facă o schimbare în lumea în care trăiesc.

Organizația noastră este pentru tineret, în special, tocmai deoarece credem în gândirea curată, încă nepătată de standardele impuse de societate, dar este binevenită la noi orice persoană cu o minte liberă și deschisă. Avem ca scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu nevoi, cultivarea valorilor prin cultură, crearea unui mediu mai curat și promovarea unui stil de viață sănătos prin sport.

Organizația noastră a avut până în prezent diferite activități pe care le-am organizat cu mult drag. Fiind înființată destul de recent, aproximativ acum 5 luni, activitățile noastre nu sunt multe, dar vă asigurăm ca sunt făcute cu mult drag și cu multă bunăvoință.

Am avut o acțiune caritabilă, când ne-am scos hainele la vânzare pentru a ajuta copiii isteți, dar care nu se bucură de suficient sprijin material. Am avut și un training de comunicare prin care am învățat de la niște oameni vechi în domeniu cum să ne depășim emoțiile și să avem un speech cât mai bun atunci când ne aflăm în fața unui auditoriu. Un actor talentat al comunității noastre, ne-a scos în față secretele teatrului, cum să avem încredere în noi și să ne stârnim imaginația, prin niște ateliere de teatru, unde ne-am distrat pe cinste. Am organizat și o tabără de fotografie pentru tinerii pasionați, fiind un parteneriat cu revista Vatra Chioreană și Primăria și Consiliul local Copalnic Mănăștur. Ultima noastră activitate a fost o acțiune de plantare de copaci, prin care am reușit să plantăm un număr mare de puieți și astfel să aducem un bine mediului înconjurător.

  

   

       

     

   

   

   

Dacă vreți să aflați mai multe despre proiectele noastre, dar și alte fotografii, accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/asociatiaaripi

Pe lângă noi, cei din asociație, o avem alături și pe Lavinia Man, o consăteancă de-a noastră, care are o mană de aur atunci când vine vorba de confecționat obiecte de decor. Ea ne va confecționa câteva globuri cu care vom împodobi bradul, dar și câteva recompense pentru voi, cei care ne veți ajuta să adunăm banii propuși.

  

  

Pentru mai multe detalii și fotografii, accesați pagina de facebook: https://www.facebook.com/CHESTIITRESTII000/?fref=ts

 

Ce vrem să facem 

Se apropie cea mai frumoasă sărbătoare, Crăciunul, de aceea vrem să facem ceva special, ceva magic și ceva care să fie de ajutor. Suntem o generaţie cu multe defecte şi suntem din ce în ce mai tentaţi să ne îndepărtăm de persoanele iubite, însă suntem siguri de faptul că muzica este “vocea” care ne uneşte pe toţi. Ne dorim din suflet ca această sărbătoare de Crăciun să fie una specială unde să lăsăm frâu liber sentimentelor ascultând împreună colindele bătrâneşti, pline de spiritul  sărbătorilor de iarnă .

De aceea, proiectul nostru este un concert caritabil de Crăciun. Numele l-am ales deja ,,Dăruim prin muzică”, un nume simplu, dar plin de speranță. Vrem să îndemnăm oamenii spre a dărui..a dărui lucruri, bani, dar mai ales speranță, iar noi să le oferim un concert de colinde care să-i ajute să-și găsească și ei la rândul lor liniștea, pacea și bucuria de a ne avea unii pe alții.

Concertul va avea loc la Căminul cultural din localitatea Copalnic Mănăștur, Maramureș.

Oamenii vor fi îndemnați să pună sub bradul ,,Speranței” orice cred ei ca are nevoie un copil (cărți, dulciuri, hăinuțe etc), dar vor putea dona și bani în una dintre urnele pe care le vom orna frumos și le vom amplasa în sală.

După ce fiecare artist își va termina prestația, va primi un glob personalizat cu numele lui pe care îl va pune în bradul ,,Speranței”, valorifincându-și astfel contribuția adusă cauzei pentru care vom organiza concertul. 

La sfârșitul concertului, vom ieși afară cu toții și vom înălța lampioane cântând împreună o colindă știută de toată lumea, iar după aceea vom reveni în sala de spectacol unde voluntarii asociației vor servi spectatorii cu vin fiert cu scorțișoară, ciocolată caldă, prăjituri și alte bunătăți făcute de ei.

În continuare vă vom prezenta câțiva dintre artiștii care vor fi prezenți la spectacol:

Zeno Chira, un băiețel extraordinar de talentat pasionat de pian.

Ara Haranguș, o prezență delicată și caldă, îndrăgostită și ea tot de pian.

 

Mihai Bârlea, un tânăr pasionat de muzică ușoară, cu o puternică și frumoasă voce.

Larisa Pop, o frumoasă tânără îndrăgostită de muzica populară și totodată, membră a asociației noastre.

Victor Vultur, un băiat chipeș, pasionat atât de marimbafon, cât și de modă.

Simina Vasc, o prezență metalică care ascunde o sensibilitate aparte.

Laura Bobb, o prezență jucăușă și caldă, solista trupei The Remakers din Cluj Napoca.

Florin Ștefan, un mare artist al țării noastre și un om deosebit.

Spectacolul va fi prezentat de o frumoasă tânără de-a locului, Mădălina Vaida.

De ce avem nevoie de bani

Suma de care avem nevoie nu este mare, dar reprezintă esențialul. Credem cu tărie că acest concert va fi un success și de aceea trebuie să ne luăm angajamentul că totul va ieși perfect. Este foarte importantă contribuția financiară pentru noi, dar mai ales pentru cei pentru care vom face concertul deoarece oamenii, spectatorii care vor veni, au nevoie de liniște, să știe că e Crăciun, iar asta nu e posibil daca sala nu e aranjată în spiritul Crăciunului, dacă nu avem un brad, decorațiuni, clopoței etc.

 

Distribuirea banilor

Fiind vorba despre un spectacol de Crăciun, elementul principal în decorarea sălii, astfel încât să inspire atmosfera specifică acestei frumoase sărbători, este bradul. Am decis să achiziționăm un brad natural în ghiveci deoarece asociația noastră protejează mediul înconjurător și vrem să insuflăm grija de care noi dăm dovadă și oamenilor din jurul nostru. Totodată, pe parcursul anului îl vom îngriji astfel încât anul viitor nu vom mai avea nevoie să cumpărăm alt brad. Prețul unui astfel de brad, având în vedere că trebuie să fie destul de înalt, este de apoximativ 350 lei.

Vom avea nevoie și de câte un glob personalizat cu numele fiecărui artist, pe care îl va adăuga în bradul ,,Speranței,, la sfârșitul prestației. Pentru acestea, va fi nevoie de aproximativ 81 lei.

Fiecare artist va primi un buchețel de flori și sala va fi decorată, de asemenea, cu niște flori specifice iernii, iar pentru asta vom avea nevoie de aproximativ 100 lei.

Pentru lampioanele pe care le vom înălța la sfârșitul concertului, vom avea nevoie de alți aproximativ 100 lei.

Totodată, vom ai avea nevoie de hârtie colorată, pungi de cadou și alte ornamente pentru a împacheta cadourile pentru copii, pentru care sunt necesari aproximativ 100 lei.

Alte lucruri necesare: afișe, invitații.

 

Dacă se vor aduna mai mulți bani decât avem nevoie, îi vom dona cauzei pentru care facem acest concert !

Recompense

Aceia dintre dvs. care vor dona 10 lei, vor primi o felicitare cu un mesaj cald și plin de speranță pe email.

Cei care vor dona 50 lei, vor primi atât o felicitare, cât și o diplomă de mulțumire pe email, dar vor fi și menționați în cadrul concertului ca și sponsori.

Aceia dintre dvs. care vor dona 100 lei, vor primi toate cele amintite la recompensa de mai sus + un glob personalizat cu numele dvs.

Cei care vor dona 150 lei, vor primi toate cele amintite la recompensa de mai sus, dar în loc de un glob personalizat, vor primi două, să poată dărui unul unei persoane dragi.

Impactul

Se spune că fiecare clipă de dăruire este o clipă de regăsire… Noi, cei care încă avem speranța de a oferi ARIPI celor care merită, am decis că cel mai bun moment al regăsirii și deci, al dăruirii, este Crăciunul. Proiectul propus de noi are ca scop principal arta. Cum altfel să ne marcăm sărbătorile, renașterea spirituală, dacă nu prin artă? Cu toții suntem mult prea obișnuiți cu această lume numai a cuvântului, așa că noi propunem, pentru o zi, o lume numai a muzicii. Pentru că muzica unește, aduce zâmbete și dragoste, reînvie adevărata însemnătate a Crăciunului. Zâmbind împreună cu noi, toți cei care încă nu au uitat ce înseamnă muzica, ne pot ajuta să… dăruim acest Crăciun. Să dăruim speranța, dragostea. Să lăsăm în urmă o amintire frumoasă. Proiectul nostru este unul caritabil, propunând o strângere de fonduri în schimbul unor zâmbete nevinovate. Având un caracter social(spectacol), influența sa asupra comunității va fi puternică, deoarece implică în mod activ publicul de toate vârstele. Artiștii care vor performa fac parte din comunitatea locală, ceea ce reprezintă un stimulent pentru vecini, rude, cunoștiințe să participe la spectacol. Încrederea noastră în succesul acestui proiect pornește de la unitatea de care dă dovadă comunitatea locală din Copalnic Mănăștur, care sprijină de fiecare data proiectele desfășurate de tinerii comunei, acesta fiind un mijloc foarte bun pentru dezvoltarea lor personală. Impactul dorit de noi este implicarea unui număr cât mai mare de participanți activi, dezvoltarea spiritului organizatoric al voluntarilor noștri, diseminarea beneficiilor pe care le aduce voluntariatul, în scopul sporirii numărului de membri ai asociației și nu în ultimul rând modificarea percepției comunității locale despre strângerile de fonduri. Deoarece noi vom transforma acel ,,Trebuie să dăm bani” intr-un ,,Oare, cum aș putea și eu să contribui?”.

Proiect asemănător ? DA!

Anul acesta am mai organizat două concerte, unul de Paști și unul de Rusalii și chiar dacă nu au fost organizate de noi ca și asociație, am fost aproximativ aceeași echipă de oameni, poate chiar mai puțini. Aceele concerte au fost un succes și au avut scopul de a aduce oamenii împreună pentru a asculta muzică bună și pentru a se întâlni pur și simplu într-un mediu nemaivăzut în comunitatea noastră.

 

 

 

Cele două concerte au fost organizate cu un buget mic, dar cu multă bunăvoință.

 

În cazul în care nu vom reuși să adunăm suma propusă, vom renunța la unele obiecte din decor.

Alte moduri în care putem fi ajutați

  • Ne va ajuta și o simplă părere din partea dvs., așa că nu ezitați să ne scrieți ce credeți despre acest proiect. Un feedback în favoarea noastră ne va ajuta să avem mai multă încredere în noi, iar unul negativ ne va ajuta să reparăm lucrurile pe care nu le face bine.

Dacă nu puteți contribui financiar, vă rugăm să distribuiți cauza noastră pe rețelele de socializare; ne va ajuta enorm și vă vom fi recunoscători. 

 

Intrebari si raspunsuri

Dacă aveți întrebări la care nu găsiți răspunsul în prezentarea noastră, nu ezitați să ne scrieți pe adresa de email: asociatiaaripi@gmail.com

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 6 ani
12.00 lei
QuickMobile
acum 6 ani
Echipa QuickMobile va doreste la cat mai multe astfel de proiecte frumoase si pozitive . Felicitari !
50.00 lei
acum 6 ani
10.00 lei
  • 26 /11
    2015
    1

    Model de glob personalizat, oferit ca recompensă pentru suma de 100 sau 150 lei.