Clubul fetelor

de Victoria Ioana Ciuhan
Adauga la favorite
3485
vizualizari
2,209 lei
din 25,000 lei
Bucuresti,
Ajută-ne să deschidem un spațiu sigur și incluziv, dedicat adolescentelor din București: Clubul fetelor
Initiator proiect
Profil verificat
5 proiecte
ONG
ONG profil verificat

De ce este nevoie de acest spațiu?

Adolescența este perioada în care fetele trec prin cele mai multe schimbări, atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Este o perioadă în care au nevoie de sprijin și informații corecte referitoare la corpurile lor, precum și de solidaritate și prietenie.

Educația lor, inclusiv cea menstruală și sexuală, este afectată de situația actuală, ceea ce are ca rezultat accesul limitat sau inexistent la resurse educative și utile cu privire la schimbările firești aduse de pubertate. Asociația Iele-Sânziene și-a propus, așadar, să deschidă Clubul fetelor, un spațiu sigur, frumos, primitor, educativ, în care fetele din grupuri vulnerabile să aibă acces la informații despre corpurile lor și despre fenomenele și experiențele tipice adolescenței oricând au nevoie. 

Cine suntem?

Ce presupune acest spațiu?

Clubul fetelor înseamnă un spațiu sigur și incluziv, funcțional pe termen lung, în care adolescentele din București, cu vârste cuprinse intre 14-19 ani, din cartiere insuficient deservite, vor avea acces la informații despre menstruație, pubertate, sănătate sexuală și reproductivă. Vor participa la ateliere în cadrul cărora vor învăța despre aparatul lor reproducător, despre igiena menstruală, despre riscurile la care se expun prin contactul sexual neprotejat. Pentru a facilita învățarea, le vom pune la dispoziție cărți, broșuri, dar și produse menstruale și contraceptive gratuite. Fetele vor putea veni să pună întrebări, să răsfoiască materiale, să urmărească filme educative, să participe la jocuri și activități creative, în același timp respectându-se normele de distanțare socială și măsurile obligatorii pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Pe lângă informarea cu privire la pubertate, menstruație, sexualitate, proiectul are în vedere și subiecte precum solidaritatea și comportamentul față de celelalte fete. 

Cu toate că este capitala țării, în București lipsește un astfel de spațiu, dedicat adolescentelor, care să funcționeze în permanență și în care acestea să găsească sprijin și resurse. Deși nevoia principală de programe și activități pentru tineri pare a fi în zonele rurale, adesea mediul urban e neglijat, fiind considerat mai dezvoltat. Totuși, nici zonele urbane nu duc lipsă de grupuri vulnerabile, care au nevoie de ajutor. 


Pentru a deschide acest spațiu avem nevoie de ajutorul tău!

Dacă dorești să pui o cărămidă la temelia Clubului, poți să ne ajuți prin: 

Donații în bani

Doneză prin sms sau online cu cardul direct pe această pagină. Orice sumă contează, puțin cu puțin se face mult. 

Donații în natură

Scaune, mese, cărți despre educația menstruală și/sau sexuală, produse contraceptive.

Promovare

Dacă nu poți dona, dă vestea mai departe.

Dacă reprezinți o companie și vrei să donezi o sumă mai mare, ne poți scrie pe acasa@ielesanziene.org pentru a semna un contract de sponsorizare.

Este posibil să nu ne atingem target-ul, să nu strângem toate fondurile necesare, însă, deși angajamentul nostru în proiect este voluntar, suntem determinate să creăm acest spațiu pentru că am înțeles câtă nevoie este de el. Voi ne ajutați să înființăm Clubul fetelor și să îl umplem cu produse, cărți, planșe, filme și cursuri interactive, iar noi promitem că vom face tot posibilul ca acesta să funcționeze permanent. 

Vă mulțumim!

www.ielesanziene.org // https://www.facebook.com/ielesanziene/ // https://www.instagram.com/ielesanziene/ 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Ana Maria Gilcescu
acum 3 ani
Ma bucur sa vad astfel de initiative, mai ales in astfel de perioade greu incercate. Sper ca din ce in ce mai multe fete sa beneficieze de astfel de proiecte si sa fie mai sigure pe ele.
160.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Doamne ajuta❤️
200.00 lei
Blidariu Denis
acum 3 ani
Succes!
20.00 lei
Diana Cosmin
acum 3 ani
Great work! ????????????????????????
300.00 lei
Mihaela
acum 3 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Ana Nataletu
acum 3 ani
Mult succes, fetelor! :)
50.00 lei
Alexandra Andronic
acum 3 ani
????
50.00 lei
Andreea Zahorte
acum 3 ani
You are amazing, girls! Keep up the good work!❤️
50.00 lei
Man Elena Tamara
acum 3 ani
50.00 lei
Dana Elencu
acum 3 ani
50.00 lei
Irina Bivolaru
acum 3 ani
Vă țin pumnii!
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Felicitări, fetelor, e minunată inițiativa voastră!!
160.00 lei
Lavinia-Gabriela Cârcu
acum 3 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Felicitari pentru initiativa. Mult succes in a oferi fetelor suportul de care au atata nevoie.
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
10.00 lei