Celălalt Cerc- o poveste despre iubire și empatie.

de Mihaela Cosescu
Adauga la favorite
Vezi
5300
vizualizari
5,465 lei
din 19,500 lei
Vaslui,
"Celălalt Cerc" este o poveste despre familie, despre iubire, despre dor, despre regăsire. O carte frumoasă pe care tu o poți aduce pe lume.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
Companie pro-profit
Pro-profit profil verificat

Dragi prieteni, 

Eu sunt Mihaela Coșescu și, împreună cu minunata ilustratoare Oana Ispir, am lucrat la două cărți superbe, două cărți-surori, două cărți pline de emoție. La finalul anului 2019 am reușit să aducem pe lume Cercul, prima carte din această serie. O carte foarte iubită de copiii cărora le-am citit-o, dar în același timp o carte grea pentru noi, adulții. Mulți dintre cititorii mei au evitat această carte din dorința de a-și proteja copiii de poveștile mai puțin vesele, care se află peste tot în jurul nostru. Ne dorim să avem copii fericiți și suntem ca niște zmei și zmeoaice când vine vorba să apărăm și să menținem fericirea copiilor noștri. Uneori, credem că fericirea lor înseamnă să nu audă nimic despre nefericirea lumii din jurul lor. Și ajungem să îi ferim de poveștile la care nu râd în hohote sau la care ar putea să plângă sau să se întristeze. 

Din experiența mea din ultimii 5 ani în care am făcut foarte multe ateliere cu copiii, spun cu mâna pe inimă că avem nevoie și de astfel de povești pentru copiii noștri. Că emoțiile noastre nu sunt și emoțiile lor. Că nu poți cunoaște cu adevărat fericirea dacă nu cunoști tristețea. Că tristețea e o emoție bună, la fel ca toate celelalte, depinde de noi cum le gestionăm. Cred că aceste cărți sădesc în copii un sentiment puternic de recunoștință și că recunoștința contribuie la fericire. Și cred că fericirea e un concept extrem de profund, iar noi nu îi putem feri pe copii de tristețea din viața reală, dar putem să îi pregătim pentru aceste momente nefericite. Iar poveștile citite în brațele părinților sunt cea mai frumoasă pregătire pentru fericire. 

 În luna martie a acestui an planificam să publicăm Celălalt Cerc, însă acest lucru nu a mai fost posibil și nici nu cred că mai poate fi posibil fără ajutorul vostru. Publicarea primei cărți a fost pentru mine un act asumat de curaj. Îmi doresc mult să aduc în fața copiilor povești care să construiască valori în fundația sufletului lor. Am curaj să public și cea de-a doua carte, dar nu pot să fac asta singură pentru că nu am resursele. Dată fiind situația, singurul act de curaj pe care pot să îl fac este să vă cer ajutorul să aducem împreună pe lume această carte. Se spune că e nevoie de un sat întreg să crești un copil. Eu cred că e nevoie de un sat întreg de cititori-cumpărători pentru a aduce pe lume o carte. Ea va deveni realitate dacă voi o veți dori. 

Am scris mai jos câteva rânduri despre cărțile- surori. Și am pregătit pentru voi câteva recompense. M-aș bucura că în octombrie să ne vedem pe la Roaba de Cultură, citind din carte și dând autografe. Vă mulțumesc pentru răbdarea și timpul vostru!

Las aici și o fotografie cu mine și cu Oana la Incubatorul de Povești colorate din februarie anul acesta, un eveniment de suflet  organizat de niște femei extraordinare. Aici  ne-am întâlnit acum 2 ani. Aici am îmbrățișat împreună prima noastră carte. Ne uitam în față cu speranță și optimism, visând la cea de-a doua.

Dacă reușim să îndeplinim obiectivul acestei campanii, 50 de cărți vor merge la cadre didactice din comunități vulnerabile pentru a sprijini educația copiilor. De asemenea, pregătesc pentru această carte un ghid de lectură cu activități pentru copii din ciclul primar, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, copiilor și părinților. Odată cu cartea va fi disponibil și ghidul care va fi furnizat gratuit.

Celălalt Cerc  este povestea Ioanei, mama lui Ionuț, care a plecat în Spania să muncească pentru familia ei. Este o oglindire, din perspectiva mamei, a poveștii lui Ionuț, băiețelul care a învățat să numere la 5 ani, scrijelind pe perete zilele de când a plecat mama de acasă.  Celălalt Cerc  este o poveste ca un arc ce unește două lumi aflate la mare depărtare. Ca un cântec duios care se aude în camera copilului ce își așteaptă mama acasă. 

Cele două cărți din această serie, Cercul & Celălalt Cerc vorbesc despre dor, familie, despre timp care trece prea greu separat,  dar mai ales despre empatie, perspective. 

Cum se vede timpul departe de casă și de cei dragi? 

Celălalt Cerc este o poveste despre România reală, despre sutele de mii de copii rămași acasă fără cel puțin unul dintre părinți. Despre familie, iubire și despre empatie. 

Poate fi, în același timp, o poveste care să ne trezească sentimente de recunoștință și apreciere pentru luxul de a avea familia împreună și de solidaritate și suport pentru cei care nu au parte de acesta. Îmi doresc foarte mult ca aceste cărți să trezească în noi astfel de emoții, pentru că ele sunt mult mai mult decât text și ilustrații imprimate pe hârtie.

Cele două povești în oglindă contribuie la o educație bazată pe valori, în conexiune cu realitățile sociale ale comunității. Educația nu este un concept abstract, iar copiii au nevoie să înțeleagă lumea în care trăiesc în complexitatea ei. Astfel de povești constituie fundamentul pentru creșterea unor cetățeni responsabili, cu valori solide, care să construiască o lume mai bună.

Contribuind la tipărirea acestei cărți aducem împreună în fața publicului larg povești cu valoare educațională. Avem ca misiune comună promovarea educației empatice, a educației pentru cetățenie democratică și a educației cu iubire.

Testimoniale despre Cercul

Cercul Mihaelei Coșescu se înrudește magic cu cel din Lecția despre cerc a lui Nichita Stănescu. El îi învață pe copii, și le reamintește celor mari, că dintr-un cerc ne naștem și în cerc ne întoarcem. Este o lecție meditativ-jucăușă, care iese din carte ca un duh dintr-o sticlă. Sau dintr-un cerc... Iar Oana Ispir ilustrează această lecție pe măsură.

Florin Bican

Cercul este o carte pentru copii fascinantă! Dar autoarea transmite un mesaj puternic și adulților, reamintindu-le cât de importantă este familia. Mihaela Coșescu este o creatoare autentică de bucurii. Dacă aș avea acum un cerc, aș făuri milioane de cercuri pentru toți copiii din lume.

Claudia Lixandru, Roma Education Fund

 

Testimoniale despre Celălalt cerc

Un singur cerc se poate învârti în jurul centrului său. Dar DOUĂ cercuri se pot angrena într-un balet mult mai complex, așa cum se angrenează acestălalt volum cu primul și autoarea Mihaela Coșescu cu ilustratoarea Oana Ispir. Rotire lină mai departe!

Florin Bican

Celălalt cerc sub celălalt cer, expresia dorului de copil și de casă, de cuibărire, de familiar. O carte îmbibată în lacrimi de mamă, frământată de nerostitul „de ce?”. De ce aici, de ce acum, de ce eu?

Maria Kovacs, Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România

Iată și recompensele pregătite pentru voi.

Cartea Celălalt Cerc ajunge la voi prin curier rapid pentru a vă întregi colecția dacă aveți deja Cercul.  Cartea ajunge cu autograf și cu multe mulțumiri și recunoștință.

Pachetul de cărți-surori ajunge la voi prin curier rapid cu autograf și multe mulțumiri.

 Pachetul Cărți-surori pentru 3 frați sau prieteni (6 cărți) ajunge la voi prin curier rapid, cu mulțumiri, recunoștință și o surpriză.

 Pachetul Cei 5 fantastici. Caută 5 copii din jurul tău cărora să le dăruiești un pachet cu 2 cărți. Sau poate 5 cadre didactice fantastice cărora să le oferi un pachet de cărți la început de an. Cele 10 cărți ajung la tine prin curier rapid împreună cu multe mulțumiri și o surpriză.

Echipa de fotbal fără portar

Vei primi un pachet cu 10 cărți Celălalt Cerc pentru tine și prietenii tăi pentru a le pune alături de sora lor mai mare. Transportul prin curier este inclus. Vei găsi în colet și o surpriză, alături de mulțumirile și recunoștința mea.

Echipele de fotbal fără portari, dar cu cercuri

Vei primi un pachet cu 20 cărți-surori pentru tine și prietenii tăi.  Transportul prin curier este inclus. Vei găsi în colet și o surpriză, alături de mulțumiri și recunoștință.

Pachet ilustrație- print Cântecul din scoică înrămată și set cărți-surori.

Pachet ilustrație- print înrămată Îmbrățișarea și marea și setul de cărți-surori.

Pachet ilustrație În brațele tale și set de cărți-surori.

Vă invităm să fim împreună în acest cerc frumos. Vă mulțumim!

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 2 ani
65.00 lei
Andra Roescu
acum 2 ani
100.00 lei
Bianca Mereuta
acum 2 ani
go, go
65.00 lei
Ligia Soare
acum 2 ani
E nevoie de cercuri. Și de cărți pentru copii scrise bine, care să le fie utile. Mi-aș dori să se adune cît mai mulți susținători.
100.00 lei
Adina Iordache
acum 2 ani
Mult succes!
100.00 lei
Ion Angelica
acum 2 ani
Ești minunată! Mulțumesc pentru toate cărțile frumoase. Sper să o avem și pe aceasta pe raft
155.00 lei
Oanta Xenia
acum 2 ani
Iti doresc sa nu iti piara niciodata entuziasmul cu care ne povestesti in cartile tale!
90.00 lei
Aurelia Cornu
acum 2 ani
V-am descoperit recent cartile si nu vreau sa pierd sansa de a descoperi continuarea cartii "Cercul". Imi doresc sa aveti incredere si sa insistat pentru ca mult mai multe persoane sa contribuie la nasterea surorii acestei carti. Trebuie... Succès !
110.00 lei
Caravia Laura
acum 2 ani
Succes
100.00 lei
Valentina Frangu
acum 2 ani
Admir tot ceea ce faci, keep it going !
200.00 lei
Soos Andreea
acum 2 ani
Felicitari
250.00 lei
Anemari Necsulescu
acum 2 ani
E nevoie de CERC
65.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Mult succes!
30.00 lei
Picioroaga Oana
acum 2 ani
Mult succesc cu acest proiect, draga mea Mimi! :*
200.00 lei
Balaban Ilie Mihai
acum 2 ani
Multumim pentru ceea ce faceti !!!
100.00 lei
 • 26 /08
  2020
  1

  Dragi prieteni,

  Nu vă ascund cu câtă emoție am pus proiectul acesta online. Sunt momente foarte grele pentru toți și multora nu le mai arde de cărți, darămite de unele la care nu râzi ținându-te de burtă. Nu vă puteți imagina ce bucurie am avut când o persoană pe care nu o cunosc a decis să facă prima donație de 10 lei. Cei mai prețioși 10 lei pe care i-am văzut eu până acum. Și știu că sunt privilegiată.

  Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați făcut timp să citiți descrierea proiectului, tuturor celor care ați dat mai departe mesajul și tuturor celor care ați decis să sprijiniți proiectul.Vă sunt foarte recunoscătoare!