Celebrăm România în inima Europei !

de Valentin Maior
Adauga la favorite
Vezi
11941
vizualizari
2,168 lei
din 10,000 lei
Paris,
Cine a fost românul care l-a susținut pe Monet ? Unde era atelierul lui Brâncuși sau mansarda lui Cioran ? Despre ei și multe alte destine fabuloase.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Ce este CelebRo ?

Este o aplicație gratuită ce prezintă 'harta românească a Parisului', geolocalizând adresele prin care au trecut românii cunoscuţi sau cei care au rămas în anonimat până acum.

Stiţi unde era cafeneaua Riche, în care aveau loc dineurile impresioniștilor finanțate de susținătorul lor, Georges de Bellio sau Gheorghe Bellu ? Când treceți pe la Odeon o să aflați despre Jean Yonnel, profesor de dicție al însuși generalului de Gaulle. Nu departe, din sediul Radio Europa Liberă din Paris, se auzea vocea Monicăi Lovinescu, simbol al rezistenţei anti-comuniste din exil. 

___________

În timpul plimbărilor prin capitala franceză, vom avea toate aceste informaţii și multe altele, în telefonul din buzunar. Cu CelebRo putem explora punctele de interes din jurul nostru, alege o plimbare deja construită sau imagina propriul traseu.

Vrem să lansăm aplicaţia în jurul datei de 9 mai 2018, o zi cu triplă semnificaţie: Ziua Independenţei în România, Ziua Europei şi încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. În timp, aceasta va putea fi extinsă și la alte orase: Viena, Bruxelles, Berlin, Roma sau New York.

 
De ce şi pentru cine?
 

 2018 este anul Centenarului Marii Uniri, dar şi anul european al patrimoniului cultural. Prin exemplul personalităţilor române care au trăit în Oraşul Luminilor, vrem să celebrăm România.

Vom creşte vizibilitatea patrimoniului său cultural, vom îmbunătăţi imaginea românilor din Franţa şi vom implica un public de toate vârstele. Beneficiarii direcţi sunt românii care vizitează Parisul, cei care locuiesc aici dar și francezii sau alte naționalităţi. Parisul găzduieşte anual peste 30 de milioane de turişti. Beneficiarii indirecţi suntem toţi.

___________

De ce avem nevoie de ajutorul tău?

Printre costurile inevitabile se numără drepturile de autor pentru imaginile și videoclipurile pe care le vom folosi, costurile pentru infrastructura tehnică și promovarea proiectului.

Cu ajutorul vostru, vom putea plăti dreptul de a folosi poza în care Brâncuşi apare în atelierul său, alături de Tzara, Duchamp şi Man Ray. Sau poza din place de Fürstenberg în care îi vedem împreună pe Cioran, Eliade şi Ionescu.  O singură poză poate să coste până la 90 de euro.

 

 

 

Cine suntem?

Suntem o echipă frumoasă prin pluridisciplinaritatea ei. Maria a studiat filosofia şi managementul proiectelor culturale, Michiel a studiat istoria şi relaţiile internationale, Valentin este preşedintele asociaţiei Romanian IT, o reţea globală de ingineri români, Oana este designer, cea care a creat identitatea vizuală, Adrian, Andrei și Bogdan programează website-ul, platforma de gestiune conținut și aplicaţia, iar Ijay ne ajută pe partea de comunicare.

Mai multe despre noi

www.celebroapp.com   

Facebook: Le Paris des Roumains

Se vorbește de noi: Adevarul, Mediafax sau Trinitas

Vă mulţumim şi vă aşteptăm la o plimbare în Paris, pe urmele românilor celebri !

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Anicuta Stoica
acum 6 ani
Mult succes si va doresc sa reusiti!
200.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
Valorile, chiar si cele din trecut, merita promovate pentru ca raman un punct de reper incontestabil pentru noi si pentru copiii nostri, indiferent de vremuri.
100.00 lei
Eduard Burghelia
acum 6 ani
Woo-hoo!
10.00 lei
Anneliese Enescu
acum 6 ani
35.00 lei
Quickmobile
acum 6 ani
Super campanie. Felicitari
200.00 lei
Alina Jantea
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Marius Mitra
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Maior Onoriu
acum 6 ani
Succes
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
500.00 lei
Madalina Vasiu
acum 6 ani
100.00 lei
Dumitrascu Alexandra
acum 6 ani
35.00 lei
Hilde Elaut
acum 6 ani
230.00 lei
Tanase Denisa-Andreea
acum 6 ani
50.00 lei
smaranda elena
acum 6 ani
Felicitări! Un proiect de care beneficiem toți românii,indiferent că ajungem sau nu la Paris. Câștigă România.
150.00 lei