Cartea Magului. Initiere in Marile Mistere ale Lumii

de Georgeta Sandu
Adauga la favorite
Vezi
1013
vizualizari
0 lei
din 10,000 lei
Baia Mare,
Ești pregătit să renunți la prejudecăți, să-ți deschizi mintea, să înțelegi trecutul, să proiectezi conștient viitorul, să TRĂIEȘTI deplin prezentul?
Initiator proiect
1 proiect

Împărtașește Cartea Magului cu prietenii, alege una dintre recompensele alăturate,       sprijină acest proiect editorial experimental Maramuresan!

Magul & Lumea

Jocul misterios al Tarotului a exercitat fascinație asupra căutătorilor de spiritualitate și autocunoaștere de-a lungul timpului. Madame Blavatsky considera că "Tarotul este cheia întregului ezoterism occidental." Cea mai veche versiune cunoscută în Europa a fost reconstituită de Jodorowsky și Camoin în forma Tarotului de Marseille, astăzi un pachet de cărți destul de rar folosit și numai de către Inițiati. Și cu toate că multe lucrări i-au fost dedicate, Tarotul nu și-a dezvăluit încă toate secretele. 

Tarotul de Marseille este moștenirea de TAINĂ a zeiței stră-bune a umanității, Marea Mamă Primordială, păstrată în folclorul românilor ca Baba Dochia, de fapt Daka, stăpâna misterioasei limbi a sufletului, denumită în vechile tradiții akka la sumerieni, “langue d’oc” la francezi, daca la strămoșii noștri GEȚI,  lăsată copiilor ei, întru veșnică amintire. 

Tarotul de Marseille este singurul autentic și păstrează caracterul de școala inițiatică străveche. Este un instrument extraordinar de auto-cunoaștere și proiectare conștientă a realității personale.Toate versiunile ulterioare nu au făcut decât să corupă cunoașterea ocultă originară înmagazinată în el și să manipuleze mental-emoțional subconștientul și vă voi demonstra cu argumente acest lucru în cuprinsul lucrării. Într-un proces de divinație, tehnicile de ghicire a viitorul nu sunt decât o modalitate de alterare a lui, din frică, nesiguranță, neîncredere în Sine. Nu se poate spune că nu ți se strânge inima, când extragi o arcana care ilustreză un om răpus la pământ cu 10 spade înfipte în spate! Ce poate genera o astfel de imagine decât și mai multă frică de viitor? În Tarotul de Marseille nu se găsește nimic de felul acesta, nici una dintre arcane nu produce frică ci mai degrabă un sentiment de sacralitate în fața unei înțelepciuni care a reușit să străbată veacurile, în ciuda tuturor opreliștilor. De altfel, el nu este dedicat divinației, ci inițierii în marile mistere universale.

Astfel că, în vremurile acestea de trezire spirituală, aflate sub influența arcanei XX a Judecății pentru 100 de ani (2000-2100), vă propun o viziune inedită despre cum ar putea fi folosit Tarotul de Marseille, nu pentru divinație, ci pentru modelarea conștiinței și Lumii. Marele inițiat în Tarot, regizorul Alejandro Jodorowsky a organizat cele 78 de cărți ale Tarotului de Marseille sub forma unei Mandale. Eu am dus mai departe această idee  a lui realizând o mandala personală, în funcție de data de naștere. Mandala personala și diagrama relațiilor, pe care le-am dedus prin asocierea arcanelor majore din Tarotul de Marseille cu astrologia, sunt instrumente de autocunoaștere care nu au mai fost descifrate până acum de alți cercetători. Aplicându-le experimental asupra mai multor subiecți voluntari, am constatat de fiecare dată cu câtă fidelitate dezvăluie programul personal de viață și căile cele mai potrivite pentru a-l îndeplini cu succes.
 
Drumul către Sine

“The Tarot will teach you how to create a soul.”                                                                                                           Tarotul te va învăța cum să-ți creezi un suflet. (Alejandro Jodorowsky)

Mandala personală în Tarotul de Marseille arată cine ești, ce arhetip întrupezi, ce calități e bine să cultivi și ce slăbiciuni să eviți, de unde vii și încotro te înDREPȚI, cine-ți sunt partenerii și prietenii ideali, care-ți este planul pentru fiecare aspect al vieții. Ea poate fi completată cu diagrame ale relațiilor: cu soțul/soția, copiii, șeful,  prietenii... ba chiar și cu locuința, pentru a vedea dacă oferă un spațiu energetic compatibil, prietenos sau nu. Chiar dacă pare greu de crezut, câteodată relația incompatibilă cu propria casă poate sta la originea unor blocaje, boli, nereușite repetate. Diagrama unei relații arată cu claritate care este scopul, evoluția și finalitatea unei relații, din perspectiva DIFERITĂ a ambilor parteneri.

 
Cartea Magului
De la Eleusis la Tarot. Inițiere în Marile Mistere ale Lumii
 Este un proiect editorial original, care dezvăluie aspecte inedite și resurse  nebănuite ale Tarotului de Marseille... plus EXPERIMENTUL FINAL!
 
CUPRINS
Partea I: De la Eleusis la Tarot.
Partea II: Inițiere în Tarotul de Marseille. Analize, interpretări, aplicații
(inclusiv modul de realizare a mandalei personale și diagramei relațiilor).
Partea III: Jurnal magic 1-22 Septembrie 2020.
21 de zile + 1 pe drumul Arcanelor Majore, 21 de zile pe drumul spre Eleusis.
Încheiere - Jocul Dorințelor
 

“Această tradiție, veche de șapte secole, își are originea în cunoașterea, știința și arta oamenilor care au construit catedrale. Toate jocurile de Tarot care nu au rădăcini în această tradiție (efectiv dispărută în preajma anilor 1730) pot fi numite „fantezie” și îi reflectă doar pe autorii lor. Creațiile personale rămân simple creații personale, oricât de erudite sau frumoase ar fi.” Jean-Claude Flornoy (scriitor și specialist francez în Tarotul de Marseille, 9.07.1950, Eremit)  Estimez că, originea Tarotului ar fi în realitate  cu mult mai îndepărtată, se pierde în negura mitologiilor!

Liberul arbitru e negociabil...

“Deci ce simbolizează acest straniu joc de cărți ilustrat în Tarotul de Marseille? Însuși jocul vieții, roata destinului care se învârte necontenit, ne testează înțelegerea și ne arată direcția de drum, ca o busolă cosmică! În arcanele majore, în “misterul” celor 22 de cărți sau vălurile (lui Isis) care înveșmântează adevărul, este oglindit ARCUL ceresc  ascuns, întins deasupra pământului în care arhetipurile-zei se rotesc an de an, lună de lună, zi de zi, emanând razele energetice care ne conduc și ne luminează existența, fie că știm sau nu, fie că vrem sau nu, indiferent de credința sau necredința noastră.  Liberul arbitru este negociabil, mai flexibil, mai limitat sau, în anumite împrejurări, deloc, în funcție de cât de bine ne înțelegem cu astrele-zei-arhetipuri și cum ne poziționăm față de influxurile lor! “Dă-te după cum bate vântul (Fortunei)“ și vei ajunge la țărmul potrivit. Fiecare carte este marcată cu un număr de la 1 la 21 și poartă un nume care reprezintă arhetipul pe care-l întrupează în OM; în centru se află Nebunul, călătorul en-tu-ziast (pătruns de spiritul zeului) și neobosit, cu desaga în spate, în poziția 0 dar și 22, adică la începutul și sfârșitul jocului care devine un nou început iar în jurul lui se ROTesc rând pe rând toate celelalte cărți. Fiecare zi poartă un număr și astfel rezonează cu una dintre cele 21 de energii ale Tarotului. Cărțile de tarot reflectă perfect structura conștiinței umane și dețin cheile lecțiilor de viață pe care le avem de învățat pentru a ajunge sa ne desăvârșim LUMEA  interioară și exterioară, arcana XXI de la finalul jocului. Fiecare carte are atât un potențial creativ cât și unul distructiv, depinde pe ce segment al energiei ne focalizăm atenția. Roata Tarotului nu se oprește niciodată, se TOT rotește, de câte ori va fi nevoie, până ce vom reusi să ajungem victorioși la final. Repetăm, repetăm, repetăm…  jucăm, jucăm, jucăm la ruleta norocoasă!“

Alejandro Jodorowsky (17 feb 1929, Vărsător, a cărei arcană coincide, în mod EXCEPȚIONAL, cu arcana XVII a Vărsătorului, în prezent la 91 de ani!),  scria în cartea sa “Calea Tarotului“ (The Way of Tarot):  “Am realizat că dacă cineva mă poate învăța cum să-l descifrez, nu poate fi un profesor din carne și sânge, ci numai însuși Tarotul. Tot ce vroiam să cunosc se afla chiar acolo, între mâinile mele și sub ochii mei, în cărți. Era esențial să mă opresc din a asculta orice explicație găsită în tradiție, în mituri, în parapsihologie și să las Arcanele singure să vorbească pentru Ele.” Și exact asa am făcut și eu.

Este remarcabil că, în jocul enigmatic și îndepărtat al Tarotului de Marseille, putem descoperi cu surprindere, printre altele, filiații ascunse, absolut fascinante, cu tradițiile populare românești, Dragobetele, Mărțișorul, Zilele Babelor, Sfinxul din Bucegi, pe care le veți găsi analizate în cuprinsul cărții.

Costurile de publicare la Editura Letras pentru 100 de exemplare totalizează 7000 de lei. 
În cazul în care suma colectată ar fi mai mare, tirajul ar putea fi suplimentat.
 
EXPERIMENTUL. Cercul Marilor Preotese
Pe baza mandalelor personale realizate și, bine-înțeles în urma acceptului beneficiarilor, voi pune la dispoziția tuturor participanților la proiect un studiu cu analize, sinteze și interpretări. Îar la final, voi alege dintre nativele-femei un număr de personaje arhetipale cu potențial de Mari Preotese, în speranța că cele atinse de vălurile ocrotitoare ale Papesei își vor recunoaște și simți apartenența și vor dori să-și dezvolte capacitățile extraordinare.
 
DAR DIN DAR SE FACE RAI... spune ARCANA DĂRUIRII cu numărul XVII din Tarotul de Marseille!
Mulțumesc cu recunoștință!
 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum un an
Cu această carte se finisează etapa de ghicire a viitorul. Tarotul de Marseille, varianta fidelă tradiției, învață să-l cunoști, să-l modelezi și să-i fii stăpân. Or, a fi stăpân pe viitor, înseamnă a fi propriul făuritor al destinului. Inspirate din adâncimile Misterelor Eleusine, unde Mama Natură, îmbelșugată cu de toate, vine ne să dăruiască toate instrumentele, artefactele și triumful garantat, cărțile din Tarotul de Marseille fragmentează și recombină paradigme existențiale. Le înnoiește, le transformă, mereu-mereu, în ceva mai bun.

postat acum un an
Multumesc
Nu sunt contributii facute
  • 23 /05
    2021
    1

    Mandala personală, ca oglindire a astrogramei în Tarotul de Marseille, exprimă vizual programul de viață al unei întrupări, partitura pe care o interpretează Personajul, cu mai mult sau mai puțin talent. Desigur că, la fel ca OMUL, fiecare mandală are însă personalitatea ei! Fiecare dintre arcane răspunde la întrebarea specifică unei case astrologice şi indică modul optim de acţiune în domeniul de viaţă corespunzător, precum şi predispoziţiile constructive sau distructive. Având un puternic impact vizual, mandala personală interacţionează cu subconştientul şi chiar fără nici o informaţie din astrologie sau Tarot, contemplarea personajelor din arcane stimulează capacităţile intuitive din SINE pentru rezolvarea unor situaţii concrete de viaţă, a unor dificultăți sau complicaţii decizionale. Jung considera MANDALA în general ca o expresie a individualității.

    Iată cât de diferite sunt mandalele realizate pentru diferite persoane.