Biografia fictivă a lui V: Tot ce am reușit să strângem

de Ana Laura Naum
Adauga la favorite
Vezi
4175
vizualizari
6,735 lei
din 12,000 lei
Bucuresti,
„Tot ce am reușit să strângem” este volumul de debut al poetelor Eva Cosac și Catrinel Rădoi, ilustrat de 15 artiști vizuali, publicat de Dispozitiv.
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect
Companie pro-profit
Pro-profit profil verificat

O

scurtă prezentare

Volumul unește poezia în proză, ilustrația, design-ul grafic și literatura experimentală și relatează biografia fictivă a unui anumit personaj V., lipsit de gen și înfățișare concretă. Cele 48 de capitole ce întregesc volumul asamblează puzzle-ul ce formează viața personajului: deși non-liniară, aceasta rămâne una obișnuită, al cărui sens este descoperit gradual. Realitatea ficționalizată și compozițiile simbolice critică subtil structurile sistemelor de organizare contemporane, în timp ce umanul se întrepătrunde cu non-umanul, iar cotidianul și banalul se împletesc simbiotic cu experimentul și ineditul. Prin constelațiile create, este inaugurat un univers ambivalent. Deși respingător și mult prea tăcut la prima vedere, acesta devine uluitor atât prin ilustrații, cât și prin gălăgia seducătoare a cuvintelor.

Publicația de 104 pagini este editată în limba română, conține 48 de poeme ale Evei Cosac și Catrinel Rădoi, care sunt însoțite de 50 de ilustrații originale produse de 15 artiști vizuali români și internaționali, și un blurb al poetei Teona Galgoțiu.

Design-ul cărții este semnat de artistul și designer-ul Flavius Augustin si va fi produsă de Kopa (Lituania), un atelier tipografic specializat în publicații cu tiraj mic și mediu cu peste 40 de publicații câștigătoare de premii acordate pentru calitatea tiparului.

 

Scurte note biografice

eva cosac este studentă la unatc. consideră că cel mai important record al ei e numărul de petreceri pe care le-a regretat a doua zi. adoarme devreme numai în nopțile în care uită să se gândească la teama ei de a muri în somn. primele ei scrieri datează de prin 2006, consemnate în agenda roz, cu copil pe copertă, unde se regăsesc povestiri scurte, în cariocă roșie și cu litere de tipar.

catrinel rădoi petrece mult timp gândindu-se la ce funcționează și ce nu. câinele ei o descrie probabil cel mai bine. îi amintește des că munca emoțională este singura muncă acceptabilă atât pentru el, cât și pentru viitor. împreună studiază literatura în Amsterdam și plănuiesc să scrie un alfabet interspecii care ar putea transpune perfect plimbările lor.

dispozitiv books (https://dispozitivbooks.com/) este o librărie independentă din București specializată în cărți și reviste internaționale de artă. Colectivul operează și sub forma unei micro-inițiative de publishing care caută să publice titluri care sondează semnificația relației dintre teorie și imagine, dintre experiențele trecutului recent și posibilitățile viitorului. Printre titlurile acestora, amintim prima traducere în engleză a romanului Soldații a lui Adrian Schiop (Soldiers, trad. Philip Ó Ceallaigh), revistele Kajet Journal și The Future of ori cărțile In the Natural Landscape the Human is an Intruder (Vlad Nancă), Camera Arhiva, Obsession never Sleeps sau Imagined Exchanges.

ilustratori și ilustratoare: ana ilinca trică, andreea cristea, catrinel rădoi, daniel nejat-aski, elena smîntînă, eva cosac, gabi gavrilescu, irisz kovacs, julia munuera garcias, lea rasovszky, luca florian, maria persu, milena mistodie, miruna radovici, ona

Despre carte

Nici băiat, nici fată, ambele, niciuna. Epifanie, alienare, tandrețe, fugă. Toate în același timp. Obiecte fragile lovite cu forță—nicio fisură. Amintiri și fantezii perfecte și solide, dezechilibrate de vânt timid—se dizolvă. Euforia introspectivă a lui V. o/îl propulsează într-o încercare neobosită de a mușca cu poftă maximă din lumea în care s-a nimerit să se nască. Răspunsurile la marile întrebări despre dorință și singurătate i se suprapun în cap ca niște descărcări electrice, definițiile sunt lichide, nu se supun. Umorul ca armă strălucitoare. Rană veche din care crește în sfârșit plantă vindecătoare, dând la o parte leucoplastul. V. se împiedică de variante infinite a SENSULUI VIEȚII, le bagă pe toate într-un mixer și nu vrea să pună capacul, explodează pe pereți, foarte bine. Poate asta e libertatea totală.

Teona Galgoțiu

Cum pot susține cartea și ce facem cu fondurile obținute?

Cel mai direct mod prin care ne poți susține proiectul este prin cumpărarea cărții. Toate fondurile obținute vor fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor de tipar și pentru remunerarea designer-ului grafic. De asemenea, poți susține autoare și proiectul printr-o serie de recompense pe care le-am pregătit: cărți poștale, printuri, totebag-uri, cu ilustrații create special pentru acest proiect, semnate de artiștii implicați în proiect.

Când voi primi cartea? 

Conform calendarului editorial, exemplarele și celelalte produse (cărți poștale, printuri, totebag-uri) vor ajunge la cititori spre finalul lunii martie. 

Pe cine contactez dacă am nelămuriri?

 Dacă ai întrebări de orice fel, poți scrie un mail pe adresa editurii Dispozitiv Books (dispozitivbooks@gmail.com) și o să îți răspundem negreșit.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Croitoru Raluca
acum 2 ani
Succes!
50.00 lei
Ioana Sederias
acum 2 ani
Ciupiciup
30.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
20.00 lei
Viorel-Cătălin Răpițeanu
acum 2 ani
Extraordinar!
110.00 lei
Elena Smîntînă
acum 2 ani
i love you
50.00 lei
Kiss Andreea
acum 2 ani
50.00 lei
G. van Ill
acum 2 ani
500.00 lei
Flavius Augustin
acum 2 ani
150.00 lei
Bogdan Stoian
acum 2 ani
200.00 lei
Dan Stanescu
acum 2 ani
150.00 lei
Micu Stefana
acum 2 ani
50.00 lei
Andreea Huidan
acum 2 ani
can't wait to read it :)
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
100.00 lei
Radu Glișcă
acum 2 ani
Aveti cu siguranta talent si voi o sa fiti ambasadorii frumosului din Romania. Mult succes!
80.00 lei
dana pârvulescu
acum 2 ani
85.00 lei