Carte de bandă desenată: "Furt: o istorie a muzicii"

de George Hari Popescu
Adauga la favorite
Vezi
147
vizualizari
220 lei
din 1,500 lei
35
zile ramase

TRIMITE SMS 10 EURO

Trimite 'sprijina    2040    numele tau' la

Orange: 7560
Vodafone: 7410
FOLOSESTE CARDUL "SPRIJINA SI TU"
București,
Obiectivul este de a scoate un al doilea tiraj din cartea "Furt: o istorie a muzicii", o bandă desenată fascinantă despre copyright în muzică.
Initiator proiect
1 proiect

 

 • Știai că prima tehnologie în muzică a fost notația? Iar inovația a luat amploare după inventarea tiparului.
 • Știai că, în Evul Mediu, biserica a preluat cîntece de pahar și de dragoste și le-a transformat în melodii religioase?Știai că imnul SUA este preluat după un cîntec de tavernă britanic?
 • Știai că, în anii ’50-’70, DJii de la radio erau plătiți cu drept de autor cînd difuzau piese muzicale?

Nici eu nu știam lucrurile astea pînă să citesc “Furt: o istorie a muzicii”. Cartea originală de bandă desenată a fost lansată în luna mai 2019, la Summit-ul Creative Commons, la Lisabona. Imediat ce am început să o citesc, a încolțit în minte ideea de a o traduce. Anul acesta, am profitat de pandemie și de banii oferiți prin Creative Commons Activities Fund și m-am pus pe treabă!

Munca la acest volum a durat cam două luni. Printre provocări se află încercările de a traduce cît mai fidel jocurile de cuvinte, traducerea unor versuri și, la partea grafică, adaptarea cît mai fidelă în română. Cartea este acum tradusă, este tipărită și disponibilă digital și te așteaptă să o descoperi la https://ccommons.cc/! Asemeni originalului, traducerea a fost publicată sub o licență Creative Commons BY-NC-SA, deci poți folosi gratuit cartea, poți construi pe baza ei, dar nu poți scoate profit de pe urma ei. Am tipărit cîteva exemplare, care pot fi comandate.

Scopul campaniei

Există deja un interes pentru această carte, așa că intenționez să scot un al doilea tiraj. Avînd în vedere că nu pot scoate profit de pe urma acestui proiect, am nevoie doar de banii necesari pentru a tipări alte 30 de exemplare (aprox. 50 de lei per exemplar).

Ai întrebări despre acest proiect? Mă găsești la:

Îți mulțumesc că ai dedicat timpul necesar parcurgerii proiectului meu!

George Hari P.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Cristian China Birta
acum 2 zile
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 zile
Bravo!
50.00 lei
Victor si Ioana
acum 4 zile
La mai multe!
110.00 lei
 • 29 /06
  2020
  1

  IMPORTANT!

  După ce selectezi o recompensă, vei fi dus/ă la pagina de plată. Din oficiu, există o contribuție adițională de 10 lei. Dacă nu dorești să o adaugi, șterge acel câmp din formular.